07 / 05 / 2024

gayrimenkulün gerçek değerini öğrenme

gayrimenkulün gerçek değerini öğrenme

Konutunu satmak isteyenler artık önce şirketlere evinin gerçek piyasa değerini hesaplatacak. Ortaya çıkacak gerçek değer üzerinden de yüzde 4 harç ödenecek ve vatandaşın vergi yükü 10 kat artacak. 

Değerini belirleyemediğiniz evi satamazsınız!

Ülkedeki yüksek enflasyonist ortam her üründe olduğu gibi konutların değerlerinde de belirsizliğe neden olduğunu söyleyen Mars Gayrimenkul kurucu ortağı Samet Hızalan ''Değerini belirleyemediğiniz evi satamazsınız'' dedi.

Seçim sonrası boş konut vergisi geliyor mu? Konutların gerçek değerini ev sahipleri ve müteahhitler belirlememeli!

Seçimlerden sonra en çok değişimin vergilerde olması bekleniyor. Bu vergilerden birinin de boş konut vergisi olabileceği gündeme geldi. İşte konut sektörünün seçim sonrası beklentileri...

ATEM Başkanı Akçam: Mülklerin gerçek değerini değerleme şirketleri yapmalı

Ankara Tüm Emlakçılar Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, Gelir İdaresi Başkanlığı’nın yaptığı uyarılarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Gayrimenkul sektöründe balon söndü! Konut fiyatları gerçek  değerine iniyor!

Konut fiyatlarındaki fahiş artışlar ev almak isteyenleri uzun bir dönem zorladı. Son 6 aydır düşüşe geçen konut fiyatları gerçek değerlerine inmeye başladı. 

Emekliye yapılan gerçek zam ne kadar? Ekonomi profesörü tek tek açıkladı!

Ocak ayında açıklanan yüzde 37.37’lik maaş artışını az bulan emeklinin gözü kulağı ek zamdaydı. Açıklanan yüzde 5’lik ek zamla birlikte artış yüzde 42,6’ya ulaştı. Ancak Profesörü Aziz Çelik, bu zammın gerçek olmadığını belirterek X sosyal medya hesabından bir tablo paylaştı.

Prof. Veysel Ulusoy'dan enflasyon açıklaması! Anladık mı gerçek enflasyon oranını şimdi?

Bağımsız Enflasyon Araştırma Grubu'nın (ENAG) kurucusu Veysel Ulusoy, sosyal medya hesabı X'ten bütçe rakamlarına değinerek gerçek enflasyon rakamını açıkladı.

Dolar 24 lirayı gördü! Gerçek ortaya çıktı

Banka sistemlerinde 28.05 TL'den işlem gören Dolar/TL kuru, dünyaca ünlü arama motoru Google'ın verilerine göre 24.05 TL'ye düştüğü görüldü. Kullanıcılar Dolar/TL kurundaki dalgalanmaları izlemek için arama yaptıklarında büyük şok yaşadılar. İşte olayın gerçek nedeni...

S&P Global: Türkiye'de enflasyon hedefleri daha gerçekçi hale geldi!

S&P Global Kıdemli Direktörü Frank Gill Türkiye'de ekonomi politikalarında önemli bir dönüşüm olduğunu ve yabancılar tarafından para politikasının yakından takip edildiğini söyledi. Gill, “Enflasyon hedefleri daha gerçekçi görünüyor” dedi.

Tahincioğlu Gayrimenkul'ün 4 yeni projesi 3 Ekim'de görücüye çıkıyor!

Tahincioğlu Gayrimenkul, Ankara Çankaya'da, Bodrum Gündoğan'da, İstanbul Ataşehir ve Beykoz'da hayata geçireceği yeni projelerin lansmanını 3 Ekim'de gerçekleştirecek. İşte ayrıntılar...

Gerçek Star Gayrimenkul Anonim Şirketi kuruldu!

Gerçek Star Gayrimenkul Anonim Şirketi bugün Esenyurt'ta 50 bin TL sermaye bedeli ile Medet Anli tarafından kuruldu.

Gayrimenkul değeri nasıl hesaplanır? Ev fiyatları nasıl belirlenir?

Gayrimenkulün değeri, bir ev için önemli bir faktör olup, satın almayı düşündüğünüz veya sahip olduğunuz bir gayrimenkulün gerçek değerini belirlemek önemli bir adımdır. Peki bir evin değeri nasıl hesaplanır ve hesaplama yöntemleri nelerdir? İşte bu konuyla ilgili önemli bilgiler…

Gram altın değerinde yükseliş trendi: Beklenen değer 2.000 lira ve üzeri!

Ekonomi uzmanı Hatice Kolçak, tüm öngörülerinde doğru çıkan bir şekilde gram altın hakkında bilgiler verirken, altının gerçek değerini açıklarken üzücü bir haber verdi.

İkinci el araç satışlarındaki yeni düzenleme ile pandemi öncesi beklentisi: Araçlar gerçek değerlerine ulaşacak

İkinci el araçlarla ilgili yeni düzenlemelerin gelmesi hem satıcıları hem de vatandaşların yüzünü güldürdü. İkinci el araç satışlarındaki yeni düzenleme ile pandemi öncesi beklentisi oluşurken, fiyatların gerçek değerlerine ulaşması bekleniyor.

gayrimenkulün gerçek değerini öğrenme Haberi

gayrimenkulün gerçek değerini öğrenme

AKP'li milletvekillerinin çok kazanandan çok vergi alınacağı gerekçesiyle Meclis'e getirdiği vergi paketinden evini satanlarla konut alacaklara büyük vergi yükü çıktı. Sözcü'den Erdoğan Süzer'in haberine göre, yapılan yeni düzenlemeye göre artık konutunu satmak isteyenler önce evinin gerçek değerini değerleme şirketine para verip öğrenecek. Satış sırasında yüzde 4'lük harç da gerçek değer üzerinden alınacak. Böylece şimdiye kadar örneğin 100 bin lira gösterilen 500 bin liralık evin harç tutarı 4 bin TL'den 20 bin TL'ye çıkacak.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülen vergi paketindeki maddelere göre, konut alım ve satımlarında satıcı beyanına dayanan değer tespit yöntemi sil baştan değişiyor. Tapu Kanunu'nda yapılacak olan değişiklikle artık konut satışlarında satıcının devlete beyan ettiği değer yerine özel değerleme şirketlerinin belirleyeceği konut fiyatı esas alınacak.

HARÇLAR ARTACAK

Tapu Genel...