18 / 05 / 2024

gayrimenkulün iktisap tarihi

gayrimenkulün iktisap tarihi

Gayrimenkullerin iktisap tarihinden başlayarak beş yıl içinde elden çıkarılmasından doğan kazançlar değer artışı kazancı olarak gelir vergisine tabidir. Peki, Gayrimenkulün iktisap tarihi nasıl tespit edilir?

Türker Proje Gayrimenkul'ün Kartal arazisinin imar durumunda son durum ne?

Türker Proje Gayrimenkul'ün Kartal arazisinin de yer aldığı bölgenin Alt Planlama Bölgesi Uygulama İmar Planının askı süresi 05.08.2022 tarihi itibarıyla sona ermiştir.

GSD Denizcilik Gayrimenkul'ün TFRS bilançosu varlık toplamı yüzde 13,32 oldu!

GSD Denizcilik Gayrimenkul'ün teminat, rehin, ipotek ve kefaletlerin toplamının kamuya son açıklanan konsolide TFRS bilançosu varlık toplamına oranı, 4 Ocak 2019 tarihi itibarıyla yüzde 32,78 iken 20 Kasım 2020 tarihi itibarıyla yüzde 13,32 olarak gerçekleşti. 

GSD Denizcilik Gayrimenkul'ün TFRS bilançosu varlık toplamı!

GSD Denizcilik Gayrimenkul'ün kamuya son açıklanan konsolide TFRS bilançosu varlık toplamına oranı, 23 Aralık 2016 tarihi itibarıyla yüzde 52,40 iken 4 Ocak 2019 tarihi itibarıyla yüzde 32,78 olarak gerçekleşti...

ÖİB 24 gayrimenkulün ihale süresini uzattı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından satışa sunulan 24 gayrimenkulün son teklif verme tarihi 25 Nisan'a uzatıldı...

ÖİB Şile'deki 5 gayrimenkulün satış ihalesini erteledi!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından satışa çıkarılan İstanbul Şile'ye bağlı Balibey ve Çayırbaşı Mahallesi'ne bağlı 5 gayrimenkulün ihale tarihi ertelendi...

ÖİB 2 ildeki 3 gayrimenkulün özelleştirme tarihini uzattı!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından 8 Ağustos 2018 tarihinde ihaleye çıkılan Antalya ve Muğla'daki 3 gayrimenkulün özelleştirilme tarihi uzatıldı..

ÖİB'in satışa sunduğu 6 gayrimenkulün ihale tarihi ertelendi!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından Antalya, Elazığ, İzmir, Karaman, Muğla ve Şanlıurfa'da yer alan 6 gayrimenkul için son teklif verme tarihi 4 Ekim 2018 tarihine uzatıldı..

ÖİB Ankara'daki 6 gayrimenkulün ihale tarihini uzattı!

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, son teklif verme tarihi 29 Kasım 2017 Cuma günü olan Ankara'daki 6 gayrimenkulün tarihini uzattı..

Ankara Gölbaşı ve Yenimahalle'deki 28 gayrimenkulün ihale tarihi değişti!

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan duyuruya göre Ankara Gölbaşı ve Yenimahalle'deki 28 gayrimenkulün ihale tarihi değişti...

Ankara Yenimahalle'deki 7 gayrimenkulün ihale tarihi değişti!

Maliye Hazinesi adına kayıtlı Ankara Yenimahalle'deki 7 gayrimenkulün son teklif verme günü değişti. Yeni tarih 22 Eylül 2017 oldu..

İzmit Belediyesi 10 gayrimenkulünü ihaleye çıkarıyor!

İzmit Belediyesi, mülkiyetinde bulunan 10 gayrimenkulünü kiralamak için ihaleye çıkarıyor.

4 yıl elde tutulan gayrimenkulün satışı nasıl olur?

Hürses Gazetesi yazarı İzmir Barosu Avukatı Nazlı Gaye Alpaslan ''4 yıl elde tutulan gayrimenkulün satışı'' hakkında yazısını yayınladı.

İstanbul'da gayrimenkulün metrekare fiyatı 4 bin 500 TL’den başlıyor!

Dünya Gazetesi köşe yazarı olan Leyla İlhan bugünkü köşesinde "İstanbul'da gayrimenkulün metrekare fiyatı geriliyor" başlıklı yazısına yer verdi. İşte o haber...

gayrimenkulün iktisap tarihi Haberi

gayrimenkulün iktisap tarihi

Gayrimenkulün iktisap tarihi nasıl tespit edilir?

Gayrimenkullerin elden çıkarılmasından doğan vergisel sorumluluklar arasında değer artış kazancı vergisi de bulunuyor.


Gayrimenkul alım-satımı sırasında vergilendirme ile ilgili hak ve ödevlerin değerlendirilmesi açısından öncelikle dikkat edilmesi gereken husus gayrimenkulün elde ediliş tarihi ve bir bedel karşılığı elde edilip edilmediğidir.


Gerçek kişilerin bir bedel karşılığı edindikleri gayrimenkullerin iktisap tarihinden başlayarak beş yıl içinde elden çıkarılmasından doğan kazançlar değer artışı kazancı olarak gelir vergisine tabidir. Peki, Gayrimenkulün iktisap tarihi nasıl tespit edilir? 


Gayrimenkullerde İktisap Tarihinin Belirlenmesinde gözetilen koşullar, Gelir Vergisi Sirküleri/76'da açıklanıyor;


Gayrimenkullerde iktisap, Türk Medeni Kanununun 705 inci maddesi uyarınca, tapuya tescille olmaktadır. Buna göre, kat karşılığı müteahhide veya kooperatiflere verilen arsa karşılığında alınan gayrimenkuller dahil, iktisap edilen gayrimenkullerin elden çıkarılması halinde, değer artışı kazancının tespiti yönünden iktisap...