06 / 05 / 2024

gaz borsası

gaz borsası

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, enerji krizine yönelik hazırladıkları yeni tedbirler kapsamında, Avrupa doğal gaz borsalarında acil durumlarda fiyatları sınırlandıracak bir mekanizma kurmayı teklif etti.

AB yeni planını açıkladı! Gaz borsasına müdahale hazırlığı!

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, enerji krizine yönelik hazırladıkları yeni tedbirler kapsamında, Avrupa doğal gaz borsalarında acil durumlarda fiyatları sınırlandıracak bir mekanizma kurmayı teklif etti.

Kahramanmaraş Canlı Hayvan Borsası Haziran 2017'de tamam!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, yapımı devam eden Canlı Hayvan Borsası inşaatında incelemelerde bulundu.

3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli ile sera gazı salınımı 115 bin ton azalacak!

İstanbul Boğazı altından geçerek Asya ve Avrupa kıtaları arasında kara ve demir yolu ulaşımı sağlayacak olan “3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli” projesi ile yıllık sera gazı salınımı 115.000 ton azalacak.

Gayrimenkul borsası kurulacak!

Türk ekonomisinin lokomotif sektörlerinden biri olan gayrimenkulde önemli değişikliklere gidiliyor. 2017’de kentsel dönüşümde yeni adımlar atacak olan hükümet gayrimenkul borsası kuracak, düşük fiyata ev kiralayacak ve parsel bazında yoğunluk artışını yasaklayacak...

Kahramanmaraş Canlı Hayvan Borsası inşaatı yükseliyor!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına başlanan Canlı Hayvan Borsası inşaatı tüm hızıyla devam ediyor.

TUVIUS, Gayrimenkul Kıymetler Borsası’nın temellerini attı!

Türkiye Veri İşleme Üssü TUVIUS, teknolojik altyapısı ve Ar-Ge gücüyle Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek gayrimenkul sektörünün ihtiyaç duyduğu İstanbul Gayrimenkul Kıymetler Borsası’na geçiş platformu olarak sektöre yüksek katma değer sağlıyor.

Gayrimenkul Borsası çalışmaları devam ediyor!

Gayrimenkul Borsası oluşturulması konusunun da İSEDAK Bakanlar Toplantısı'nda ele alınacağını bildiren Kalkınma Bakanı Elvan, bu alandaki çalışmaların devam ettiğini ve konuyu somutlaştırmak istediklerini söyledi.

Alçak katlarda oturanlar radon gazı tehlikesine dikkat!

Radon gazı tehlikesine dikkat çeken Dokuz Eylül Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Coşkun Sarı ile Jeofizik Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Sinancan Öziçer, önlem alınması gereken durumlar hakkında bilgiler verdi.

Sinop-Boyabat OSB Doğal Gaz Boru Hattı için acele kamulaştırma!

2016/9420 sayılı Sinop/Boyabat OSB Doğal Gaz Boru Hattı Projesinin Gerçekleştirilmesi Amacıyla Sinop İli Sınırları İçerisinde Yer Alan Bazı Taşınmazların Boru Hatları Acele Kamulaştırılması Hakkında Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Cenal Elektrik Doğal Gaz Bağlantı Hattı projesi için kamulaştırma!

Cenal Elektrik Üretim Anonim Şirketi Doğal Gaz Bağlantı Hattı Projesinin Gerçekleştirilmesi Amacıyla Çanakkale İli Sınırları İçerisinde Bazı Taşınmazların Acele Kamulaştırılması hakkında Karar Kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Kahramanmaraş'a 4 milyonluk canlı hayvan borsası inşa ediliyor!

Kahramanmaraş'ta 6 bin metrekare kapalı alan olmak üzere 23 bin metrekare arsa üzerine inşa edilecek ve yaklaşık 4 milyon liraya mal olacak canlı hayvan borsasının, bölgenin bu alanda önde gelen tesisler arasında yer alacağı belirtiliyor.

Karaman'da Doğal Gaz Boru Hattı Projesi için kamulaştırma!

Karaman İli sınırları içerisinde bulunan bazı taşınmazların Ermenek Doğal Gaz Boru Hattı Projesi kapsamında Acele Kamulaştırılması Hakkında Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bursa Yenişehir Ticaret Borsası’na yeni hizmet binası yapılıyor!

Bursa Yenişehir Ticaret Borsası’nın üyelerine daha iyi hizmet verebilmek ve hizmet kalitesini artırmak üzere başlattığı “Yeni Hizmet Binası” projesinde inşaat aşamasına geçiliyor.

gaz borsası Haberi

gaz borsası

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Strazburg'da, Avrupa'da yaşanan enerji krizine yönelik hazırladıkları yeni tedbirler hakkında açıklamalarda bulundu.

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, AB ülkelerinin enerji krizine karşı birlikte hareket etmesi gerektiğini belirtti ve "Bu teklifle bugün ortak gaz satın alma işlemini operasyonel hale getiriyoruz." dedi.

Von der Leyen, ayrıca üye ülkelerin ve enerji şirketlerinin birbirlerinden daha fazla teklif vermek yerine gazı ortak biçimde satın almalarının daha doğru olacağını dile getirdi.

YÜZDE 15’İ ORTAK ALIM

Enerjiyi ortak satın almanın bir takım bağlayıcı unsurları olacağını anlatan von der Leyen, doğal gaz depolarını doldurmak için gereken miktarın yüzde 15'inin ortak alımla gerçekleşmesinin zorunlu hale geleceğini belirtti.

Von der Leyen, bir sonraki gaz dolum dönemine hazırlıklı başlanması gerektiğini ve bu sisteme Batı Balkanlar ile...