11 / 05 / 2024

gazi kamu evleri

gazi kamu evleri

TBMM'ye sunulan Gaziler ile Şehit ve Gazi Yakınlarının Şartlarının İyileştirimesi Amacıyla Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi ile şehit yakınları ve gazilere faizsiz konut kredisi verilmesi planlanıyor.

Bakanlık açıkladı: 263 şehit yakını, gazi ve gazi yakını kamuya atanıyor! Tören 11 Temmuz'da yapılacak!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan son dakika yazılı açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarına 263 şehit yakını, gazi ve gazi yakınının atamasının yapılacağına dikkat çekildi. İşte merak edilenler...

Ordu Belde Evleri'nin zemin katları neden yıkılmıyor?

Ordu Çevre Derneği Başkanı Ertuğrul Gazi Gönül, Belde Evleri’nin yıkılması için belediyeye çağrıda bulundu. Gönül, "2021 yılı yaz ayına yetişecek biçimde yeşil alan çalışması tamamlanmalı, geçmişte olduğu gibi mesire yeri ve semt spor alanları olmalıdır" dedi.

Evleri ağır hasarlı depremzedelere destek kanunu kabul edildi!

Ekonomide düzenlemeler içeren torba kanun teklifinin 11 maddesi kabul edildi. Teklife göre, faaliyette olan gayrimenkul yatırım ortaklıkları, Kamu İhale Kanunu'na tabi tutulmaması ve depremde evleri hasar gören afetzedelere destek sağlanması amaçlanıyor...

ATO'dan kamu binalarının onarımı için 15 milyon TL bağış!

237 demokrasi şehidi ve binlerce gazi için başlatılan kampanyaya katılan şirket ve STK’lar maddi yardımlarıyla örnek dayanışma sergiliyor. ATO, kamu binalarının onarımı için 15 milyon TL bağışladı.

Şanlıurfa Haliliye'deki 19 mahallede muhtar evleri hizmete açılıyor!

Haliliye Belediyesi tarafından 19 mahallede yapımına başlanılan muhtar evleri birer birer hizmete açılıyor. Başkan Fevzi Demirkol tarafından ilçeye kazandırılan bu eserler, vatandaşların da kamu hizmetinden yararlanmalarında kolaylık sağlayacak.

Emlak Konut Mavişehir Evleri değerleme raporunu yayınladı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan açıklamaya göre Emlak Konut Mavişehir Evleri değerleme raporunu yayınladı..

Samsun Gazi TOKİ Evleri başvurusu ne zaman?

Samsun Gazi TOKİ Evleri projesinde 1 adet daire açık satış yöntemiyle satışa çıkarılıyor. Peki, Samsun Gazi TOKİ Evleri başvurusu ne zaman?

Emlak Konut Ispartakule Evleri kura sonuçları!

Daire tiplerinin 1+1'den 4+1'e kadar farklılık gösterdiği proje alt gelir grubu, orta gelir grubu, şehit ailesi, engelli ve gazi kategorisinde satışa çıkarıldı. İşte Emlak Konut Ispartakule Evleri kura sonuçları...

Emlak Konut Ispartakule Evleri kurayla satışta! 15 bin TL peşinatla!

Emlak Konut Ispartakule Evleri'nde yer alan 1.500 konut alt gelir grubu ve orta gelir grubu ile şehit ailesi, engelli ve gazi kategorisinde kurayla satışa çıkacak. Ispartakule Evleri kura çekilişi 12 Temmuz'da gerçekleşecek.

Emlak Konut Ispartakule Evleri başvuruları ne zaman?

Alt gelir ve orta gelir grubu ile şehit ailesi, gazi ve engelli vatandaşlar için satışa sunulan Ispartakule Evleri kura çekilişi 12 Temmuz'ta gerçekleşecek. Peki Emlak Konut Ispartakule Evleri başvuruları ne zaman?

Kamu lojman yönetmeliği!

Kamu lojman evleri ile ilgili yönetmelik olan Kamu Konutları Yönetmeliği, 23 Eylül 1984 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelikte son değişiklik 5 Ağustos 2014 tarihinde yapıldı....

Kamu lojman kiraları 2015!

Lojman evleri, bir çalışma yerinde görevlilere, işçilere parasız ya da az bir kira karşılığında verilen evler olarak karşımıza çıkıyor. Peki, kamu lojman kiraları 2015 ne kadar?

Emlak Konut GYO Mavişehir Evleri değerlendirme raporu yayınlandı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. Mavişehir Evleri projelerine ilişkin değerleme raporu yayınlandı.

gazi kamu evleri Haberi

gazi kamu evleri

Gazi ve şehit ailelerine yönelik sağlanan hakların genişletilmesi için çalışmalara başlandı. Gazi ve şehit ailelerinin üretim süreçlerine dâhil olması, gelir kaybı yaşamaması, sosyal yaşam kalitelerinin artılırılması için harekete geçildi.

Vatan nöbetinde yaşamını yitirenlerin aileleri ve sakat kalanların, yaşamın her alanında desteklenmesi gerekiyor. Şehit yetimleri ve gaziler sosyal güvenceye sahip özel olarak korunması gereken kişiler statüsünde yer alıyor. Söz konusu kişilerin sosyal, kültürel ve ekonomik yaşam standartlarının iyileştirilmesi, yaşam kalitesinin artırılması, sosyal dışlanma yaşamamaları, toplumsal uzlaşının sağlanabilmesi ve milli bilincin artarak devamlığı açısından büyük önem taşıyor.

1982 Anayasanın 61'inci maddesinde “Devlet harp ve vazife şehitlerinin yetimleriyle, malul ve gazileri korur ve toplumda kendilerine yaraşır bir hayat seviyesi sağlar, sakatların korunmalarını ve toplum hayatına intibaklarını sağlayacak önemli tedbirler alır.” denilerek sosyal...