30 / 04 / 2024

Gazi Karsın kalesi restorasyon

Gazi Karsın kalesi restorasyon

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Gazi Kars'ın kalesiyle, Beylerbeyi Sara ile Ebü'l-Hasan El-Harakani Külliyesi ile birlikte o tarihi dokuyu orijinaline kavuşturmak, üzere gayretlerimiz devam ediyor." dedi.

Gayrimenkul sektörüne yeni soluk: RookZ! Gayrimenkulün kalesi olmaya geliyor...

Gayrimenkul sektörünün önde gelen isimlerinden TÜGEM'in Kurucusu, İTO Gayrimenkul Komite Başkanı ve NEOPRA Gayrimenkul Yatırım A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Akdoğan, sektöre yepyeni bir soluk getirecek projesi "Gayrimenkulün kalesi" sloganıyla yola çıkan RookZ için start verdi.

Bakanlık açıkladı: 263 şehit yakını, gazi ve gazi yakını kamuya atanıyor! Tören 11 Temmuz'da yapılacak!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan son dakika yazılı açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarına 263 şehit yakını, gazi ve gazi yakınının atamasının yapılacağına dikkat çekildi. İşte merak edilenler...

Bankaların kara listesinden nasıl çıkarsınız?  Banka sicilini temizlemek için ne yapmalı?

Türkiye’de geçtiğimiz yıl kredi kartıyla yapılan ödemeler 3,7 trilyon TL’yi bulurken, enflasyonun etkisiyle bütçesini denkleştiremeyen vatandaş, en çok market ve AVM’lerde kredi kartıyla harcama yaptı. Kredi kartı borcunu ödeyemeyip yasal takibe düşenlerin sayısı ise yüzde 136,8 artarak 831 bin kişi

Bakanlık resmen açıkladı! 602 şehit yakını, gazi ve gazi yakını kamuya atanacak! Hemen bu tarihe bakın!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından son dakika atama açıklaması geldi. Bakanlık kamuya 602 kişinin atamasını yapacağını duyurdu. İşte ayrıntılar... 

O ilde 31 bin 378 metrekarelik konut imarlı arsa satılıyor! 

Gazi Konut İnşaat, Gaziantep ili, Şahinbey ilçesi, Burçkarakuyu Mahallesi'nde yer alan arsayı satıyor. İşte fiyat bilgisi ve tüm merak edilen detaylar...

Dolar ve altın için bu ay son alan aldı! Yatırımcılar gemiyi kaçırmayın zararlı çıkarsınız

Altın ve dolar fiyatları için son kritik seviyeyi Altın ve Para Uzmanı İslam Memiş açıkladı. Dolar sahaya çıkmaya hazırlanırken altın gerisinde kalacak.

Şehit gazi yakını maaşları ve bayram ikramiyelerine zam geldi

Şehit gazi yakınlarına aylık ödenen bin 500 lira maaş, Ramazan ve Kurban Bayramları'nda verilen bayram ikramilerine zam yapıldı. Dini bayramlarda şehit ve gazi yakınlarına bin 100 lira ikramiye veriliyordu. İşte yeni maaşlar ve ikramiyeler...

Gaziantep Güneyşehir başvuruları bugün sona eriyor!

Gazi Konut İnşaat Sanayi Taahhüt ve Ticaret A.Ş. tarafından hayata geçirilen Gaziantep Güneyşehir 2021 başvuruları bugün sona eriyor. 

Mühendislik görmemiş binalar yıkılmalı!

İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Tuncer Çelik, "Deprem öldürmez, yapı öldürür deriz. İçinde bulunduğunuz yapıyı depreme dayanıklı yaptığınız zaman, deprem ne kadar büyük olursa olsun, yapının içinden sağ olarak çıkarsınız" dedi. Çelik, mühendislik görmemiş binaların yıkılmasını önerdi.

Ordu Belde Evleri'nin zemin katları neden yıkılmıyor?

Ordu Çevre Derneği Başkanı Ertuğrul Gazi Gönül, Belde Evleri’nin yıkılması için belediyeye çağrıda bulundu. Gönül, "2021 yılı yaz ayına yetişecek biçimde yeşil alan çalışması tamamlanmalı, geçmişte olduğu gibi mesire yeri ve semt spor alanları olmalıdır" dedi.

TOKİ'den İzmir Bergama 4 yeni okul! İhalesi yarın!

İzmir İli, Bergama İlçesi, 24 Derslikli Gazi-Kınık İlçesi 24 Derslikli Şehit Cafer Atilla-Foça İlçesi 16 Derslikli Yeni Foça Reha Midilli Ortaokulları ve Menemen İlçesi 16 Derslikli Türkelli İlkokulu İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi yarın saat 10:30'da yapılacak.

TOKİ'den İzmir'e 5 yeni okul!

İzmir İli, Bergama İlçesi, 24 Derslikli Gazi-Kınık İlçesi 24 Derslikli Şehit Cafer Atilla-Foça İlçesi 16 Derslikli Yeni Foça Reha Midilli Ortaokulları ve Menemen İlçesi 16 Derslikli Türkelli İlkokulu İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 14 Ekim 2020 tarihinde saat 10:30'da yapılac

Kars'ta arazi kavgası: 1 ölü!

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde iki aile arasında arazi anlaşmazlığı yüzünden çıkan silahlı kavgada yaralanan kadın yaşamını yitirdi.

Gazi Karsın kalesi restorasyon Haberi

Gazi Karsın kalesi restorasyon


Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Gazi Kars'ın kalesiyle, Beylerbeyi Sara ile Ebü'l-Hasan El-Harakani Külliyesi ile birlikte o tarihi dokuyu orijinaline kavuşturmak, orayı marka kent kimliğine uygun bir hale getirmek üzere gayretlerimiz devam ediyor." dedi. 


Arslan, Kars Harakani Havalimanı'nda, Ankara'ya gitmeden önce basın mensuplarının sorularını yanıtladı.


 Bir basın mensubunun, "Ebü'l-Hasan El-Harakani Külliyesi'nin etrafındaki abdesthanenin yerinin değiştirilmesi kamuoyunda tartışılıyor, bununla ilgili neler söyleyeceksiniz?" sorusu üzerine Arslan, "Ebü'l-Hasan El-Harakani bizim manevi hamimiz. Kars için, İslam alemi için ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Bizim de manevi hamimizi ve manevi hamilerimizi layıkıyla yaşatmak adına fiziksel mekanları iyileştirme çalışmalarımız devam ediyor." diye kaydetti.


Arslan, Ebü'l-Hasan El-Harakani Külliyesi'nin etrafını en iyi şekilde yapmaya gayret gösterdiklerini belirterek, şunları ifade etti:


"Gazi Kars'ın kalesiyle, Beylerbeyi Sarayı ile Ebü'l-Hasan El-Harakani Külliyesi...