19 / 05 / 2024

Şişli'nin Kanal İstanbul'unda sular durulmuyor!

Şişli'nin Kanal İstanbul'unda sular durulmuyor!

"Şişli'nin Kanal İstanbul'u" şeklinde bilinen ve Şişli Belediyesi'nin iki defa mühürlediği inşaatta Kaymakam Ahmet Gazi Kaya'nın belediye yetkililerini yetki aşımıyla suçladığı, yetkilileri soruşturma açmakla tehdit ettiği iddia edildi.



"Şişli’nin Kanal İstanbul'u" şeklinde bilinen inşaat Şişli Belediyesi tarafından iki defa mühürlendiği halde, mühürler söküldü ve söz konusu alandaki çalışmalar devam ediliyor. OdaTV'de yer alan habere göre son olarak Şişli Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya devreye girdi. 29 Nisan tarihinde şantiye alanına gidip bozulan mühürle ilgili işlem yapan ve suç duyurusunda bulunan Şişli Belediyesi yetkilileri, aynı gün Kaymakamlığa da çağırıldı.

Şişli Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya, gerçekleştirilen görüşmede işlemlerin hukuksuz olduğunu ve yetki aşımına girdiğini öne sürdü. Firmanın Şişli Belediyesi hakkında suç duyurusunda bulunduğunu, soruşturma açma yetkisinin kendisinde olduğunu belirtti. Şişli Belediyesi yetkilileri de yapılan görüşmede inşaatın projeye aykırı olduğunu, soruşturma açılırsa kendileri hukuken savunacaklarını, kamu sorumluluğuyla görev yaptıklarını anımsattı.

Şişli nin Kanal İstanbul unda sular durulmuyor!

GÖRÜŞMEYE ŞİRKETİN AVUKATLARI GELDİ

Konunun hukuken konuşulması gerektiğini dile getiren Şişli Kaymakamı, görüşme devam ederken odaya firmanın avukatlarını aldı. Söz konusu projeye aykırı inşaat yapıldığı, daha az demir kullandığı, mühürleme işleminin bu sebeple yapıldığı bilgisi avukatlarının yanında yinelendi. Yaşanan bu durum üzerine Şişli Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya “madem inşaatta böyle aykırılıklar var, ben bunları bilmiyordum” diyerek bu kez de cep telefonunu eline alıp firma sahibini aradı.

ŞİRKETİN SAHİBİ KAYMAKAMLIĞA GİRDİ

Şişli Belediyesi yetkilileri tepki göstererek müsaade isteyerek görüşmeden ayrıldı. Şişli Belediyesi yetkilileri Kaymakamlıktan ayrılırken firma sahibinin de Kaymakamlığa giriş yaptığı iddia edildi.

ŞİŞLİ BELEDİYE BAŞKANI ŞAHAN DİKKAT ÇEKTİ

Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan, 19 Mart 2024'te, daha adayken bu hukuksuzluğu dikkat çekerek, Şişli’nin kanal İstanbul’u şeklinde nitelendirdiği inşaat alanında lüks konutlar yerine, Şişli halkının ortak kullanımına açılacak olan alanlar oluşturulması gerektiğini dile getirdi. Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan seçildikten sonra da mücadelesine devam etti. 8 Nisan 2024'te Şişli Belediyesi ekipleri inşaat sahasında denetim gerçekleştirdi ve bir dizi eksiklik tespit etti.

NELER OLMUŞTU?

Paylaşılan detaylara göre inşaat firmasının parselin etrafını statik açıdan güvenli duruma getirmek için kazık çakma ruhsatı aldığı saptandı. Söz konusu bu işleme karşı hukuki süreç başlatıldı. Hukuki süreç sürerken firma kazık çakma işlemlerine başladı. Şişli belediyesi denetim ekipleri devam eden kazık imalatının projede bulunmadığını tespit etti. Projedeki değişikliklerin bakanlık tarafından belediyeye bildirilmediği kaydedildi. Söz konusu şantiye alanında incelemeler yapan ekipler, projenin son halini kendi çabalarıyla elde etti. 26 Nisan 2024'te yeniden denetim yapan Şişli Belediyesi ekipleri 3 ayrı başlıkta projeye aykırı imalat tespit etti. Çakılan kazıkların çaplarında ve kullanılan demirlerde projeye aykırılık olduğu belirtildi ve ardından inşaat alanı mühürlendi. Aynı gün bakanlığa bir yazı yazıldı ve bu aykırılıklar iletildi. Fakat firma mühürleme işlemini tanımadı. İnşaat çalışmaları sürdü. 29 Nisan 2024 tarihinde yeniden şantiyeye giden Şişli Belediyesi ekipleri, bu defa da mühür bozma işlemi uyguladı. Aynı gün de Şişli Kaymakamı devreye girdi.

 

Kredi bulamayan şirketler, gayrimenkul satıyor: Fabrika, arsa, bina satışları hızlandı!

Doç. Dr. Sinan Cansız'dan deprem uyarısı!  İzmir  mi, İstanbul mu daha tehlikeli?

Ev sahiplerinin yeni oyunu akıllara durgunluk verdi: Sahte alıcılarla kiracıları evden çıkarmaya çalışıyorlar!


Geri Dön