26 / 05 / 2024

Ev sahiplerinin yeni oyunu akıllara durgunluk verdi: Sahte alıcılarla kiracıları evden çıkarmaya çalışıyorlar!

Ev sahiplerinin yeni oyunu akıllara durgunluk verdi: Sahte alıcılarla kiracıları evden çıkarmaya çalışıyorlar!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan gerilim hız kesmeden devam ederken, şimdi de ev sahiplerinin akıllara durgunluk veren yeni oyunu ortaya çıktı.  Ev sahipleri şimdi de sahte alıcılarla kiracıları evden çıkarmaya çalışıyor.



Mülk sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıklar son günlerin en çok konuşulan konuları arasında yer alıyor. İki taraf arasında yaşanan hız kesmeden sürerken akıllara durgunluk veren yeni bir gelişme yaşandı. Sabah gazetesinden Ceyhan Torlak  imzalı habere göre konut sahiplerinin mevcut kiracılarını çıkarmak için başvurduğu yollardan bir tanesi daha ortaya çıktı. Verilen detaylara göre ev sahipleri şimdi de sahte alıcılarla kiracılarını evden çıkarmaya çalışıyor.

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde yaşanan kira artışından kaynaklanan anlaşmazlıkla ilgili görülen davada Karşıyaka 2. Sulh Hukuk Mahkemesi kiracı Zehra Şenyüz'ün kaldığı konutun bir alıcı çıkması halinde konut sahibi tarafından gösterilmesine karar verdi. Öne sürülenlere göre göre, 21 Ocak tarihinde konut sahibinin avukatı Bengisu Düzgüner Okyay adrese yer göstermek için geldi. Avukat Okyay'ın yanında konutu almak isteyen kişi olarak da Çiğdem Kocatepe'yi getirdi. Paylaşılan detaylara göre yer gösterme esnasında söz konusu durumdan şüphelenen kiracı avukatı Ersin Sel, kimlik tespiti yapılmasını talep etti.

Ev sahiplerinin yeni oyunu akıllara durgunluk verdi: Sahte alıcılarla kiracıları evden çıkarmaya çalışıyorlar!

Olayla ilgili olarak yaşanan bu gelişmeler üzerine İcra Dairesi görevlileri alıcı olarak gelen kişinin kimliğini alıp tutanağa geçirdi. Kiracı avukatı Ersin Sel'in sosyal medya üzerinden yaptığı araştırmada Kocatepe'nin sahte bir alıcı olduğunu ve avukat Bengisu Düzgüner Okyay'ın ofisinde çalıştığı ortaya çıktı.

Kiracı avukatı Ersin Ersin Sel'in alıcı Çiğdem Kocatepe'ye sürekli sorular sorması üzerine meslektaşı Okyay, 'Konut sahibi isterse girer burada at oynatır' gibi bazı ifadeler kullanırken alıcı Çiğdem Kocatepe ise 'Si... git lan" diyerek küfür etti.

Söz konusu bu ifadeler Karşıyaka 2. İcra Dairesi görevlileri tarafından tutanakla kayıt altına alınırken, kiracı avukatı olan Ersin Sel, Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığı'na meslektaşı Bengisu Düzgüner Okyay hakkında 'kişilerin huzur ve sükununu bozma' ve 'hakaret' suçlarından şikayetçi oldu.
 

Merkez Bankası personel alımı yapacağını duyurdu!

Kiracılar dikkat! Kiracılar tadilat yaptığı zaman masrafı kiradan düşebilir mi?

İş GYO Tuzla projesi resmen başlıyor! Tam 1.115 yeni konut geliyor!


Geri Dön