09 / 05 / 2024

Gazi Minareli Cami açıldı mı

Gazi Minareli Cami açıldı mı

Üzerinde taşıdığı kurşun ve top mermileri izleriyle Yunan işgalinin acılarını yansıtan Yalova Güneyköy'deki tarihi cami, restorasyondan sonra tekrar ibadete açıldı.

Yalova'daki Gazi Minareli Cami'nin restorasyonu tamamlandı!

Üzerinde taşıdığı kurşun ve top mermileri izleriyle Yunan işgalinin acılarını yansıtan Yalova Güneyköy'deki tarihi cami, restorasyondan sonra tekrar ibadete açıldı.

Aydın'daki Ahmet Gazi Cami restorasyonu tam gaz!

Aydın Çine'de bulunan Ahmet Gazi Camisi'nde restorasyon çalışmaları tam gaz devam ediyor. 

Slovenya'nın minareli tek camisi 2019'da açılacak!

Slovenya'nın başkenti Ljubljana'da hayata geçirilen tek minareli cami 2019 yılında açılacak. Cami 2 bin kişi kapasitesine sahip olacak. 

Gazi̇osmanpaşa Belediyesi'nden cami açıklaması!

Gazi̇osmanpaşa Beledi̇ye Başkanlığı: "Çifte Minareli Cami'nin bulunduğu alan şahıs mülkiyetidir ve kamuya ait bir yer değildir" dedi.

Sivas Ulu Cami ve Çifte Minareli Medrese’nin restorasyonuna tepki!

Anadolu’nun ilk camilerinden olan Sivas’taki Ulu Cami ve Çifte Minareli Medrese’de yapılan restorasyon büyük tepki topladı.

Hakkari'deki 8 kubbeli Ulu Cami’nin inşaat çalışmaları sürüyor!

Hakkari İl Müftüsü Mehmet Feysal Geylani ve Durankaya Belediye Başkanı Fatih Keskin; 3 katlı, iki minareli ve 8 kubbeli Ulu Cami’nin yapım çalışmalarını yerinde denetlediler.

Antalya Kumluca'ya 4 minareli cami inşa edilecek!

Kumluca Belediyesi ve hayırseverlerin desteği ile yapılacak, ilçenin en büyük camisi için çalışmalara başlandı. Caminin kaba inşaatını yaklaşık 450 bin liraya mal olacağı belirtiliyor.

Elbistan'a 4 minareli cami inşa edilecek!

Elbistan’da Hacı Hasan (Kral) Camii yerine yapılacak 4 minareli cami ve külliyesi projesi için, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından ihale düzenlenirken, sürecin ardından sözleşme imzalandı.

Türkiye’nin ilk dini eğitim kompleksinin temelleri Bursa'da atıldı!

Bursa'nın Nilüfer İlçesine bağlı Doğanköy mahallesinde yapılan Türkiye’nin ilk Dini Eğitim Külliyesi’nde yer alan caminin temeli törenle atıldı. 4 minareli cami, 5 bin kişi kapasiteli.

1998 yılında Taksim Cami Projesi, Anıtlar Kurulu'ndan onay bekliyormuş!

1998 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin ''Taksim Kentsel Tasarı Projesi'' adıyla hazırladığı ve Taksim'e dört minareli cami yapılmasını içeren proje, 1 No'lu Anıtlar Kurulu'ndan onay bekliyormuş.

Kuşu'daki çifte minareli cami inşaatı devam ediyor!

Kütahya 'nın Simav ilçesine bağlı Kuşu Mahalles i'nde hayırsever vatandaşların desteği ile yaptırılan 9 şiddetinde depreme dayanıklı çifte minareli cami inşaatı hız kesmeden devam ediyor

Danimarka’nın ilk kubbeli ve minareli camisinin temeli atıldı!

Türkiye Diyanet Vakfı tarafından Danimarka'nın Arhus kentinde inşa edilecek olan ülkedeki ilk kubbeli ve minareli Brabrand Camisi'nin temeli atıldı. Cami bin 500 kişinin namaz kılabileceği ve 1200 metrekarelik alana sahip olacak...

Danimarka'nın ilk minareli camisi Kopenhag'da açıldı!

Danimarka'nın ilk minareli camisi Kopenhag'da açıldı. Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da, Katar'ın finansmanıyla inşa edilen ülkenin ilk minareli camisi törenle açıldı. Cami görünümündeki ibadethanenin açılışında, Kur'an-ı Kerim okundu.

Gazi Minareli Cami açıldı mı Haberi

Gazi Minareli Cami açıldı mı

Üzerinde taşıdığı kurşun ve top mermileri izleriyle Yunan işgalinin acılarını yansıtan Yalova Güneyköy'deki tarihi cami, restorasyon çalışmalarının tamamlanmasıyla tekrar ibadete açıldı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Osmanlı-Rus savaşından sonra bölgeye gelen Dağıstanlılar tarafından 1896'da kurulan "Almali"nin ismi, Sultan Reşat'ın köye çeşme yaptırmasından sonra 1910'da Reşadiye yapıldı.

İstanbul sınırının güney kıyısında bulunması sebebiyle 1934'te Güneyköy adını alan köy, Yunanlılar tarafından 1920 yılında istila edildi. Üzerinde hala o günlerin kurşun ve top mermilerinin izlerini taşıyan, "Gazi Minareli Cami" olarak bilinen 107 yaşındaki Eski Cami, istila sonrası halkın verdiği destekle onadı ve yeniden ibadete açıldı.

Fakat belirli aralıklarla gördüğü hasardan dolayı ibadete kapatılan cami, son 20 yıldır kullanılamayacak haldeydi.

Köy halkı ve hayırsever vatandaşların desteğiyle aslına uygun restore edilen Eski Cami, üzerinde taşıdığı acı dolu yılların izleriyle tekrar ibadete açıldı.

"Yunan...