04 / 05 / 2024

Gazi Üniversitesi Deprem Mühendisliği 

Gazi Üniversitesi Deprem Mühendisliği 

Gazi Üniversitesi Deprem Mühendisliği Uygulama ve Araştırma Merkezi Uzmanı Özmen, Türkiye'de büyüklüğü 7'nin üzerindeki depremleri ve verdiği hasarları sıraladı...

Ünlü profesörden o şehir için yeni uyarı: Yeniden yıkıcı bir deprem yaşayacak!

Gazi Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi Kurucu Başkanı Jeoloji Uzmanı Prof. Dr. Süleyman Pampal yaptığı açıklamada Ölüdeniz Fayı'na dikkat çekerek çok önemli açıklamalar yaptı. Jeoloji Uzmanı Prof. Dr. Süleyman Pampal'ın o açıklamaları...

Prof. Dr. Hasan Sözbilir açıkladı: Türkiye'de faylar sürekli artacak, hiçbir zaman azalmayacak!

Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, Türkiye'deki bilimsel çalışmaların yeni fayları ortaya çıkardığına dikkat çekti. Sözbilir, Türkiye'de fayların hiçbir zaman azalmayacağına, aksine sürekli artacağına vurgu yaptı.  

Afet Yönetim Uzmanı Bülent Özmen: Depremle ilgili kanun ve yönetmelikler güncellenmeli!

Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve Afet Yönetimi Uzmanı Doç. Dr. Özmen, afet yönetimi ile ilgili olan tüm kanun ve yönetmeliklerin risk azaltmayı öncelik alacak şekilde güncellenmesinin gerekli olduğunu söyledi. 

Türkiye, yılın ilk 6 ayında yaklaşık 53 bin kez sallandı!

Türkiye, yılın ilk 6 ayında yaklaşık 53 bin kez sallandı. konuya ilişkin Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve Afet Yönetimi Uzmanı Doç. Dr. Bülent Özmen değerlendirmelerde bulundu.

Prof. Dr. Süleyman Pampal: Türkiye Deprem Tehlike Haritası güncellenmeli!

Gazi Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi Kurucu Başkanı Prof. Dr. Süleyman Pampal yaptığı açıklamada 'Türkiye Deprem Tehlike Haritası'nın güncellenmesi gerektiğini dile getirdi.

O devlet kurumu tarihinin en büyük personel alımını gerçekleştirecek! Lise mezunu olmanız yeterli!

Gazi Üniversitesi rekor sayıda personel alımı gerçekleştireceğini duyurdu. Personel alımı ilanına göre Gazi Üniversitesi, en az lise mezunu kişiler içerisinden personel alımı gerçekleştirilecek.

KPSS 70 puanla en az lise mezunu sözleşmeli memur alınıyor! Başvurular başladı! İşte başvuru şartları

Gazi Üniversitesi en az KPSS 70 puan ile belirtilen kadrolu pozisyonlara personel alımına yönelik sözleşmeli memur alımı yapacağını duyurdu. Kimler başvuru yapabilir? Başvurular ne zaman bitecek? İşte ayrıntılar...

Akdeniz Üniversitesi'nden deprem uyarısı!

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Deprem Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Ramazan Özçelik, Akdeniz Bölgesi'nde yaşanan depremlere yönelik uyarılarda bulundu. 

Afyonkarahisar ve Konya'da riskli yapılar tespit edilmeli!

Afyon Kocatepe Üniversitesi Deprem Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Çağlar Özkaymak, Afyonkarahisar ve Konya'da riskli yapıların tespit edilmesi gerektiğini belirtti. Özkaymak, bu bölgede hasarlı binalar için orta şiddetli depremlerin tehlike oluşturduğuna dikkat çekti.

İstanbul depremi nerede olacak?

İstanbul depremi, 17 Ağustos depreminin yıldönümü sebebiyle yeniden gündeme geldi. Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman Pampal, Türkiye'nin gündemindeki büyük İstanbul depremine ilişkin dikkat çeken açıklamalar yaptı.

Erzurum'da depreme yönelik çalışmalar hızlandı!

Atatürk Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi Müdürlüğü, Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı ile Erzurum başta olmak üzere Doğu Anadolu Bölgesi'nde depreme yönelik çalışmalarını hızlandırdı. 

Marmara'daki az katlı yapılar sular altında kalabilir!

Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman Pampal, Marmara Depremi'ne ilişkin açıklamalarda bulundu. Süleyman Pampal, deprem sonrasında olabilecek tsunamiye ilişkin de konuştu...

Prof. Dr. Hasan Sözbilir'den İzmir depremi açıklaması!

Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, İzmir'de yaşanan depremlerle ilgili açıklama yaptı.

Gazi Üniversitesi Deprem Mühendisliği  Haberi

Gazi Üniversitesi Deprem Mühendisliği 

Gazi Üniversitesi Deprem Mühendisliği Uygulama ve Araştırma Merkezi Uzmanı Doç. Dr. Bülent Özmen, Anadolu Ajansı'ndan Yıldız Nevin Gündoğmuş'a açıklama yaptı. Bülent Özmen, Türkiye'de ortalama her 4-5 yılda büyüklüğü 7'nin üzerinde bir deprem yaşandığına dikkati çekerek 1900 yılı ve sonrasında 285 hasara neden olan depremde 100 bin kişinin öldüğünü ve 700 bin konutun hasara uğradığını ifade etti.

Özmen, Türkiye'nin deprem kuşağında olduğunu ifade etti. Özmen, "Türkiye deprem üretme potansiyeli olan birçok aktif fayla örümcek ağı gibi sarılmıştır. Bu aktif faylara bağlı olarak Türkiye'de 1900 ve sonrasında 285 hasara neden olan deprem meydana gelmiş ve bu depremler nedeniyle yaklaşık 100 bin vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 700 bin konutumuz ağır hasara uğramıştır. Bu depremleri büyüklüklerine göre sınıflandırarak incelediğimizde ise ortalama her 4-5 yılda 7'nin...