19 / 07 / 2024

GAZİ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü Öğretim üyesi

GAZİ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü Öğretim üyesi

Türk ekonomisine yönelik çarpıcı açıklamalar yapan Gazi Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Duran Bülbül üretim olmamasına rağmen tüketimin çok olduğunu, ekonominin büyüdüğünü ancak ülkenin kalkınamadığını belirtti.

Türkiye'yi zengin edecek yeni enerji kaynağı gaz hidrat!

Dokuz Eylül Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Deniz Bilimleri ve Teknoloji Enstitüsü Bölümü’nde görevli Prof. Dr. Günay Çifci, Türkiye’nin gaz hidrat rezervlerine sahip zengin bir ülke olduğuna dair açıklamalar yaptı. İşte detaylar...

Ev kiralarına Kovid-19 zammı!

TED Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şebnem Akipek, Kovid-19 pandemisi sürecinde inşaat yapımındaki yavaşlama sebebiyle emlak fiyatlarının yükseldiğini dile getirdi.

Uludağ Üniversitesi yerleşkesindeki cami ve külliye inşaatı tam gaz!

Uludağ Üniversitesi Görükle Yerleşkesi'nde 10 bin metrekare taban alanında inşaatı devam eden ve cami inşaatının fiziki gerçekleşmesinde yüzde 50'ye ulaşılan projenin külliye kısmında konferans salonu, toplantı odaları, kütüphane de mevcut.

Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nin inşaatı tam gaz!

Sivas'ta yaklaşık 500 milyon liraya mal olacak Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nin inşaatı son sürat devam ediyor...

Karadeniz'de doğal gaz bulunması petrol aramalarına da hız katacak!

Karadeniz Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sadettin Korkmaz, Karadeniz'de doğal gaz bulunmasının, petrol aramalarına da büyük bir ivme katacağına inandığını söyledi.

Koronavirüs inşaat sektörünü nasıl etkileyecek?

İstinye Üniversitesi İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi İşletme Öğretim Üyesi Dr. Levent Sümer, koronavirüsle birlikte inşaatların yavaşlayabileceğini belirtti. Sümer, "Kredide oranın yüzde 90’a çıkarılması iç talebi canlı tutacaktır" dedi...

Manisa Celal Bayar Üniversitesi'nde fakülte inşaatı tamamlandı!

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Salihli İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi binasının inşaatı tamamlandı.

Alçak katlarda oturanlar radon gazı tehlikesine dikkat!

Radon gazı tehlikesine dikkat çeken Dokuz Eylül Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Coşkun Sarı ile Jeofizik Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Sinancan Öziçer, önlem alınması gereken durumlar hakkında bilgiler verdi.

Antalya Kaş, milli park olarak planlanmalı!

GAZİ Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Yüksek Plancısı Prof. Dr. Mehmet Göçer ve bölüm öğrencileri, Kaş'ta uygulamalı ders yaptı.

Konya Selçuk Üniversitesi'nin yeni binası açıldı!

Konya Selçuk Üniversitesi Akşehir İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin yeni binası açıldı.

Konya Selçuk Üniversitesi yeni binasına taşınacak!

Konya Selçuk Üniversitesi Akşehir İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin yeni binaya bu yıl taşınması bekleniyor. Sadece elektrikle ilgili bir sıkıntının kaldığı ve sıkıntının çözülmesi halinde yeni eğitim öğretime devam edebileceği açıklandı.

Celal Bayar Üniversitesi'nin fakülte inşaatı mecliste konu oldu!

Manisa Milletvekili Erkan Akçay, Celal Bayar Üniversitesi Salihli İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi inşaatına ilişkin soru önergesi hazırladı. Akçay, sorularının Başbakan Davutoğlu tarafından yanıtlandırılmasını talep etti..

2008 krizinin sebebi Batı’da şişen konut fiyatları mı?

Kadir Has Üniversitesi İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Eray Yücel, 2008 krizinin en büyük sebebinin Batı’da şişen konut fiyatları olduğunu ifade etti.

GAZİ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü Öğretim üyesi Haberi

GAZİ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü Öğretim üyesi

GAZİ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü Öğretim üyesi Doç. Dr. Duran Bülbül, Türk ekonomisini ve bütçesini değerlendirdi. Server Vakfı’nın düzenlediği ‘Çarşamba Sohbetleri’ programında konuşan Doç. Dr. Duran Bülbül, “ Ülke büyüyor fakat kalkınamıyoruz. Tasarruf etmiyoruz, üretmiyoruz. Tüketiyoruz” dedi.


“İRAN’DA NE DEĞİŞTİ?”


Bütçe ile ülkenin kaderinin çizildiğini belirten Doç. Dr. Duran Bülbül, “Bir oyla da kaderimiz belirleniyor. Ne zaman kriz varsa bütçe yönetilemediği içindir. Bir ülkenin borcu ne kadar çok olursa o ülkenin dirayeti de o kadar az olur. İran’a ambargo koyarak bize engel olanlar, şimdi İran pastasından pay almak için İran’ın kapısını aşındırıyor. Peki İran’da ne değişti?” diye konuştu.


“KRİZ KONUTTA OLUR”


Türkiye’nin üretmeden tükettiğini ve bir yol kazasına kalabileceğini vurgulayan Bülbül,  “Kriz yaşarsak konut sektöründe olur. 1,5 milyon konut...