06 / 05 / 2024

Gaziantep avrupa miras günleri paneli

Gaziantep avrupa miras günleri paneli

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın işbirliğiyle "Avrupa Miras Günleri Paneli" düzenlenecek. 7 Kasım Cuma günü yapılacak panelde, geçmişten bugüne "mozaik mirası" konuşulacak.

Boğaziçi Üniversitesi'ne Avrupa Kültürel Miras Ödülü!

Boğaziçi Üniversitesi Tarsus-Gözlükule Kazıları Araştırma Merkezi, Avrupa Kültürel Miras Ödüllleri kapsamında "Koruma Dalı"nda ödüllendirildi.

Trios 2023 Gaziantep'te tanıtılıyor!

İstanbul Avrupa Yakası’nın kalbindeki İkitelli Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan, sanayi ve lojistiğin modern merkezi TRİOS 2023, 4-7 Ekim 2018 tarihlerinde Gaziantep Ortadoğu Fuar Merkezi’nde düzenlenecek olan fuarda tanıtılacak. 

Gaziantep'te tarihi yapılar yeniden kazandırılıyor!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, tarihi, kültürel mirasın korunması ve yaşatılması için "Sokak Sağlıklaştırma Projesini" hazırladı. İşte o projenin detayları ...

Gaziantep Düğmeci Mahallesi’nde sokak sağlıklaştırma çalışmaları başladı!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, tarihi, kültürel mirasın korunması ve yaşatılması için “Sokak Sağlıklaştırma Projesini” hazırladı.

RE/MAX Gaziantep'te şube açtı!

Avrupa'nın en büyük gayrimenkul firmalarından olan RE/MAX, Türkiye'deki 260. ofisini Gaziantep/ İbrahimli'de açtı. Eğlenceye dönüşen açılışta davetliler ve RE/MAX Gökçem ailesi tören sonrasında halaylar çekerek açılışı kutladılar.

RE/MAX Gaziantep'te açılıyor!

Avrupa’nın en büyük gayrimenkul ofisi 30 Nisan Cumartesi günü Gaziantep’te açılıyor. RE/MAX Gökçem İbrahimli ofisinin açılışına Türkiye’nin çeşitli illerinden 5 bine yakın broker ve gayrimenkul danışmanı katılacağı bildirildi.

Avrupa İmar Ve Kalkınma Bankası Heyeti GSO’yu ziyaret etti!

Suriyeli mültecilerin kente etkisi konusunda tespitlerde bulunmak üzere Gaziantep’e gelen Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) heyeti, Gaziantep Sanayi Odası’nı (GSO) ziyaret ederek görüş alışverişinde bulundu.

Antepsen Gaziantep’te 4. şubesini açtı!

Antep fıstığının bakır tepsilerle buluştuğu Antepsen baklavalarının Gaziantep’te dördüncü şubesi açıldı. Taş fırında hazır hale getirilen baklavalar, Avrupa’da ve Türkiye’de hızla yaygınlaşıyor.

Gordion Antik Kenti, Avrupa'da tanıtılacak!

Ankara Polatlı’nın tarihi değeri Gordion Antik Kenti, Avrupa Miras Günleri günleri kapsamında etkinliklerle tanıtılacak. Başkan Yıldızkaya, “Polatlı’nın sahip olduğu tarihi miras, dünyada tanıtılmış olacak” dedi.

Mehmet Şimşek: Gaziantep'te 200 bin kişilik şehir kuracağız!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Kanal 7'de katıldığı programda, gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Şimşek: "Gaziantep'i Avrupa'nın en büyük sanayi üretim üssü haline getireceğiz" dedi.

Bursa, 2017 Avrupa Yeşil Başkenti unvanına aday oldu!

Bursa'nın UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne alınmasını sağlayan Büyükşehir Belediyesi'nin kente kazandırdığı yeni stadyum; Avrupa'nın en prestijli mimarlık ödülünü alarak, dünyanın heyecan verici 10 stadyumu arasında gösterildi.

Gaziantep Safari Parkı açıldı!

Türkiye'nin ilk Safari Parkı, yüz ölçümü ve tür sayısı bakımından Türkiye'de ilk, Avrupa'da ikinci, dünyada ise dördüncü sırada bulunan Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nde açıldı. Vatandaşlar açılışa yoğun ilgi gösterdi...

Gaziantep Safari Parkı yarın açılıyor!

Türkiye'de ilk, Avrupa'da ikinci, dünyada dördüncü sırada bulunan Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nde oluşturulan Safari Parkı, yarın açılıyor. Safari Parkı"nda 25 türden yaklaşık 250 hayvan, serbestçe dolaştıkları doğal ortamlarında görülebilecek.

Gaziantep avrupa miras günleri paneli Haberi

Gaziantep avrupa miras günleri paneli

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın işbirliğiyle "Avrupa Miras Günleri Paneli" düzenlenecek.


Zeugma Mozaik Müzesi Kongre Merkezi'nde 7 Kasım Cuma günü yapılacak panelde, geçmişten bugüne "mozaik mirası" konuşulacak.


Zeugma Antik Kenti Kazı Başkanı Prof. Dr. Kutalmış Görkay'ın oturum başkanlığını yapacağı etkinlikte, Kültür ve Turizm Bakanlığı uzmanlarından Seda Duzcu, "Avrupa Miras Günleri", arkeolog Dr. Şehnaz Eraslan, "Antik dönem mozaiklerindeki mitolojik tasvirlerden örnekler", Mustafa Kemal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Hatice Pamir, "Antik dönem Antakya mozaikleri", Dr. Işıl Işıklıkaya "Antik dönem Perge mozaikleri", Uludağ Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeloloji Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Mustafa Şahin "Türkiye'deki mozaik çalışmaları" ve Zeugma Mozaik Müzesi'nden arkeolog Abdülkadir Fıstıkçı "Gaziantep'te mozaik ve mozaik müzesi"ni anlatacak. 


Öte yandan aynı gün fotoğraf...