06 / 05 / 2024

Bursa, 2017 Avrupa Yeşil Başkenti unvanına aday oldu!

Bursa, 2017 Avrupa Yeşil Başkenti unvanına aday oldu!

Bursa'nın UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne alınmasını sağlayan Büyükşehir Belediyesi'nin kente kazandırdığı yeni stadyum; Avrupa'nın en prestijli mimarlık ödülünü alarak, dünyanın heyecan verici 10 stadyumu arasında gösterildi.



Tarihi ve kültürel miras alanında yapüan yatırımlarla Bursa'nın UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne alınmasını sağlayan Büyükşehir Belediyesi'nin kente kazandırdığı yeni stadyum; Avrupa'nın en prestijli mimarlık ödülünü alarak, dünyanın heyecan verici 10 stadyumu arasında gösterildi. Bunun yanında İznik Gölü içinde bulunan Batık Bazilika, dünya genelinde 2014 yılının en önemli 10 keşfi arasında gösterildi. Belediye, kentüı merkezinde yer alan ve çöküntü bölgesi konumundaki 'Sıcaksu Tabakhaneler Bölgesi'ni öne çıkarmak için çalışmalara başladı. 



Bölgenin termal sıcak su altyapısı değerlendirilerek, bölgeye kent turizmine katkı sağlayacak Alman modeli açık ve kapalı termal tesis üe içmeler yapılacak. Açık ve kapalı havuzları, havuz makine sistemleri, tıbbi imkanlar ve açık alanlarda oluşturulan suda hareket içeren aktivasyonlar gerçekleştirilecek. Sıcaksu bölgesinde planlanan kentsel dönüşüm projesi çevresindeki Alemdar, Soğanlı ve Sırameşeler Kenti unvanına nırier aı gibi semtlerin de dönüşümüne öncülük edecek. Büyükşehir Belediyesi, sınırlarının genişlemesinin ardından Bursa'da 17 üçede bin 100 mahallede hizmet veriyor. 



Türkiye'nin yaşam kalitesi en yüksek kenti seçildi Her yıl yaklaşık 5 bin kenti değerlendiren ve bu yıl da 5 bin 93 kentin sağlık, suç oranı, nüfus, trafik, pahalılık gibi kriterlerini kıyaslayarak, 'yaşam kalitesi en yüksek şehirler' listesi hazırlayan Numbeo internet sitesinin 150 şehirlik listesine ilk kez Bursa da girdi. Listeye 48'inci sıradan giren Bursa, Türkiye'nin yaşam kalitesi en yüksek kenti seçüdi. Bu endekste en yüksek değere sahip şehir, Avustralya'dan Canberra olurken Kanada'dan Ottava ikinci, İsviçre'den Zürih ise üçüncü oldu. Bursa, bu sonuç üe Abu Dabi, Houston, Doha, Tallin, Dublin gibi şehirleri geride bırakırken güvenlik endeksinde 4'üncü, kirlilik endeksine göre ise 27'nci sırada yer aldı. 



Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı RECEP ALTEPE: Kendi tramvay ve vagonunu üreten yedi kentten biri Düne kadar raylı sistem araçlarında dışa bağımlı olan Bursa, artık kendi tramvay ve vagonlarını üreten dünyadaki yedi kent arasında yer alıyor. Bunun yanında, kente kazandırdığımız tüm projelerde, dünyadaki örnekleri inceliyoruz. Stadyum yapılacaksa en iyi statları gezip, onlardan da iyisini yapıyoruz. Biz göreve geldiğimizde 'Artık Bursa konuşulacak' dedik. Gördüğünüz gibi her alanda Bursa konuşuluyor. Bu araştırmaları yabancı şirketler, yapıyor ve yayınlıyor. Sonuç ise bizi gururlandırıyor. 


Dünya Bursa


Geri Dön