19 / 05 / 2024

2017 Avrupa Yeşil Başkenti

2017 Avrupa Yeşil Başkenti

Bursa'nın UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne alınmasını sağlayan Büyükşehir Belediyesi'nin kente kazandırdığı yeni stadyum; Avrupa'nın en prestijli mimarlık ödülünü alarak, dünyanın heyecan verici 10 stadyumu arasında gösterildi.

Oxford: Yeşil enerji AB'de Rus gazının yerini alabilir!

Avrupa Birliği'nde (AB) yeşil enerjinin 2028 yılına kadar toplamda 811 milyar avro yatırımla Rus doğal gazını ikame edebileceği hesaplanıyor.

AB’nin Yeşil Mutabakat kanunu inşaat malzemeleri sektörünü nasıl etkileyecek?

24 Haziran 2021 tarihinde kanunlaşan Avrupa Birliği Yeşil Mutabakatı – EU Green Deal’ yasası inşaat malzemeleri sektörünü nasıl etkileyecek?

Türkiye'de yeşil mutabakatta son durum ne?

Avrupa Birliği’nin, Türkiye’nin en büyük ticaret ortağı olması; Türkiye'nin Yeşil Mutabakat'la daha dikkatli ilgilenmesi gerektiğini ortaya koyuyor. Peki Türkiye'de yeşil mutabakatta son durum ne?

Ruhsar Pekcan: Avrupa’daki binaların yeşil dönüşümünde Türk firmaları yer almalı!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Avrupa Yeşil Mutabakatı'nın, AB'de ekonominin ve sanayinin hemen hemen her alanını etkileyecek değişikliklerin hayata geçirilmesini öngördüğünü söyledi ve "Avrupa’daki binaların yeşil dönüşümünde Türk firmaları yer almalı" dedi.

Yeşil Mutabakat inşaat sektörünü nasıl etkileyecek?

Avrupa Birliği Daimi Temsilcisi ve Büyükelçi Mehmet Kemal Bozay, EU Talks etkinliğinde yaptığı konuşmada Yeşil Mutabakatı'nın öncülüğünde inşaat sektörü olduğunu dile getirdi.

Avrupa ve Türkiye’nin en büyük 'yeşil OSB’si Dikili’de kuruluyor!

Tüm enerjisini kendi bünyesinde sağlayan "yenilenebilir yeşil bir OSB" çalışması olan Dikili TDİOSB'nin Avrupa ve Türkiye’nin en büyük topraksız, tam otomasyonlu, ısıtma için yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanıldığı modern sera ve tarımsal sanayi kümelenmesi olması amaçlanıyor.OSB'de tüm atıkl

AB "yeşil üretimde" çelik sektörüne destek verecek!

Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanı Peter Altmaier, Avrupa Birliği’nin (AB), daha maliyetli de olsa Avrupa çelik sanayisinin “yeşil” olarak yeniden yapılanmasında çelik işçilerine destek vereceğini belirtti. 

Türkiye yeşil bina sayısında Avrupa lideri!

Türkiye'de sertifikalı yeşil bina sayısı Nisan ayı itibarıyla 400'e ulaştı. Böylelikle yeşil bina sayısında 2017'den beri dünyada ilk 10 ülke arasına giren Türkiye, bu yıl 6'ncı sıraya yükseldi. Avrupa ülkeleri arasında ise ilk sıraya sahip oldu...

Yeşil GYO'nun Sakarya'daki gayrimenkulünün revize değerleme raporu!

Yeşil GYO Sakarya, Arifiye'deki 2 adet arsaya ilişkin 2017 yıl sonu değerleme raporunun revizesini yayınladı...

Yeşil GYO'nun Körfez'deki gayrimenkulünün revize değerleme raporu!

Yeşil GYO Kocaeli, Körfez'de bulunan 21 adet parsele ilişkin 2017 yıl sonu değerleme raporunun revizesini yayınladı...

Yeşil GYO Olağan Genel Kurul Toplantısı 10 Eylül'de!

Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın 2017 Olağan Genel Kurul Toplantısı 10 Eylül 2018 Pazartesi günü yapılacak...

Avrupa’nın en önemli yeşil bina etkinliğinde Altensis'e ödül!

Almanya’nın Berlin şehrinde 18 Nisan 2018 tarihinde  gerçekleştirilen ve LEED sisteminin kurucusu Amerikan Yeşil Binalar Konseyi’nin Başkanı  Mahesh Ramanujam’ın da katıldığı törende Altensis adına plaketi şirket ortaklarından Emre Ilıcalı aldı. 

Yeşil GYO 2017'de 16.7 milyon TL satım işlemi yaptı!

Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın 2017 yılında satım işlemlerinin toplamı 16 milyon 730 bin 871 TL+KDV...

2017 Avrupa Yeşil Başkenti Haberi

2017 Avrupa Yeşil Başkenti

Tarihi ve kültürel miras alanında yapüan yatırımlarla Bursa'nın UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne alınmasını sağlayan Büyükşehir Belediyesi'nin kente kazandırdığı yeni stadyum; Avrupa'nın en prestijli mimarlık ödülünü alarak, dünyanın heyecan verici 10 stadyumu arasında gösterildi. Bunun yanında İznik Gölü içinde bulunan Batık Bazilika, dünya genelinde 2014 yılının en önemli 10 keşfi arasında gösterildi. Belediye, kentüı merkezinde yer alan ve çöküntü bölgesi konumundaki 'Sıcaksu Tabakhaneler Bölgesi'ni öne çıkarmak için çalışmalara başladı. 



Bölgenin termal sıcak su altyapısı değerlendirilerek, bölgeye kent turizmine katkı sağlayacak Alman modeli açık ve kapalı termal tesis üe içmeler yapılacak. Açık ve kapalı havuzları, havuz makine sistemleri, tıbbi imkanlar ve açık alanlarda oluşturulan suda hareket içeren aktivasyonlar gerçekleştirilecek. Sıcaksu bölgesinde planlanan kentsel dönüşüm projesi çevresindeki Alemdar, Soğanlı ve Sırameşeler Kenti unvanına...