29 / 04 / 2024

Asya'nın yeni milyarderler başkenti 92 milyarderi ile Mumbai oldu! New York ve Londra ile yarışıyor!

Asya'nın yeni milyarderler başkenti 92 milyarderi ile Mumbai oldu! New York ve Londra ile yarışıyor!

Asya'nın yeni milyarderler başkenti belli oldu. Nikkei Asia basın kuruluşunun, merkezi Şanghay'da olan Hurun Araştırma Enstitisüne dayandırmış olduğu rapora Hindistan'ın Mumbai şehri toplamda 92 milyarderi ile Asya'nın yeni "zenginler başkenti" unvanına sahip oldu. 



Nikkei Asia basın kuruluşunun, merkezi Şanghay'da olan Hurun Araştırma Enstitisüne dayandırmış olduğu rapora göre, toplamda 92 milyarder ile Pekin'i geçen Mumbai, Asya kıtasındaki en çok milyardere sahip olan kent oldu.

Enstititünün merakla beklenen raporuna göre, New York'ta 119, Londra'da 97 milyarder yer alırken, Mumbai 92 milyarder ile dünya çapında da 3. sıraya yerleşti.

Hindistan'da toplam 271 milyarder bulunurken Mumbai ekonomisi 2023 yılında yüzde 7,5 büyüme gösterdi.

Ülke bazlı olarak yapılan değerlendirmelerde Çin, 814 milyarder ile listenin başında yer alırken söz konusu, bu sayının da 2022 yılına oranla 155 kişi azaldığı gözlemlendi.

ABD de 800 milyarder ile ülke milyarder sıralamasında 2. sırada bulunuyor.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre ABD'de ekonomide önde gelenler yapay zeka ve bilişim sektörleri olurken, ABD'li çip üreticisi Nvidia'nın Üst Yöneticisi (CEO) Jensen Huang, 48 milyar dolarla listede ilk 30'a girdi ayrıca bunun dışında Google, Meta ve Microsoft sahiplerinin servetlerinde de "ciddi bir atış" yaşandı.

Ayrıca teknoloji sektöründeki servet artışının dışında ABD'li şarkıcı Taylor Swift'in servetinin de 1,2 milyar dolara çıkması da dikkati çekti.

Asya nın yeni milyarderler başkenti 92 milyarderi ile Mumbai oldu! New York ve Londra ile yarışıyor!


HİNTLİ MİLYARDERDEN DÜNYANIN EN BÜYÜK ENERJŞİ SANTRALİ 

Dünyaca ünlü Hintli milyarder Gautam Adani, toplamda 20 milyar dolar harcayarak, 16 milyon eve elektrik verecek ve büyüklüğü Yalova'yı aşan dev bir temiz enerji tesisi kurmak için düğmeye basmıştı. Söz konusu santralin dünyanın en büyük enerji santrali olduğu belirtilmişti. 

Ünlü milyarder Gautam Adani'ye ait olan Adani Green Energy  (AGEL) tarafından hayata geçirilen güneş ve rüzgar enerji tesisi 517 kilometre alana sahip bir bölgede üzerinde kurulacak.

Dünyanın en büyük 3. enerji tüketicisi şeklinde  bilinen Hindistan'da 16 milyon hanenin elektrik ihtiyacını karşılayacak olan tesisin 5 sene içinde tamamlanması planlanıyor.

Ünlü milyarder Adani'nin net serveti büyük ölçüde fosil yakıtlar ve yenilenebilir enerji yatırımlarına bağlı şekilde  artış göstermişti. 


SSK, Emekli Sandığı ve Bağ-Kur emeklilerine yeni haber! Bayram ikramiyesi ödeme tarihi tarih belli oldu!

İzmir'in yeni metro hattına bakanlıktan onay!

Deprem konutu başvurusu yapmak istenler dikkat! Başvurular bugün sona eriyor!


Geri Dön