29 / 04 / 2024

İzmir'in yeni metro hattına bakanlıktan onay!

İzmir'in yeni metro hattına bakanlıktan onay!

Karabağlar-Gaziemir metrosu için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'ndan onay çıktı. İşte söz konusu metro hattı ile ilgili merak edilen detaylar...



İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilecek olan ve merakla beklenen “İzmir Hafif Raylı Sistemi (HRS) 6.Aşama Karabağlar-Gaziemir Hattı’ için beklenen müjde geldi. 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İzmir'in yeni metro hattı için ÇED Gerekli Değildir kararı verdi. 2030  İzmir  Ulaşım Master Planı’nda bulunan yeni metro hattı Menderes İlçesi’nden başlayarak, Adnan Menderes Havalimanı, ESBAŞ, Gaziemir, Karabağlar ve Konak İlçesi’ne ulaşacak. 

 


NE ZAMAN TAMAMLANACAK?

Maliyetiyle dikkat çeken söz konusu metro hattının etüt çalışmaları ilgili yapılan ihaleyi kazanan Su-Yapı Mühendislik ve Müşavirlik Şirketi ile 15 Haziran 2022'de sözleşme imzalanmıştı. İzmirliler tarafından merakla beklenen projenin inşaat çalışmalarının 5 yılda tamamlanması bekleniyor. Söz konusu proje ile 2030'da saatte maksimum 18 bin 494 yolcu, 2050'de de saatte maksimum 23 bin 532 yolcu taşınması hedefleniyor.

Merakla beklenen metro hattı Menderes'ten başlayarak, Görece, Sanayi, Adnan Menderes Havalimanında İZBAN hattına entegre olacak biçimde devam edecek. Söz konusu metro hattı Gaziemir ilçesi merkezinden, Ege Serbest Bölgede (ESBAŞ) İZBAN ile entegre olacak. Hat, Gürçeşme Caddesi üzerinden Tepecik Eğitim Araştırma Hastanesine oradan da Gıda Çarşısından devam edecek.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın kararında “İzmir İli; Menderes, Gaziemir, Karabağlar ve Konak İlçelerinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı Raylı Sistem Daire Başkanlığı’na ait “İzmir Hafif Raylı Sistemi 6.Aşama Karabağlar-Gaziemir Hattı” projesi için hazırlanan ve Müdürlüğümüze sunulan proje tanıtım dosyası incelenmiş, değerlendirilmiş ve söz konusu proje için 29 Temmuz 2022 tarih ve 31907 sayılı Resmi Gazete‘de yayımlanan Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Yönetmeliği'nin 17. Maddesi uyarınca 20 Mart 2024 tarih ve E-202474 numaralı belge ile “Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir” kararı verilmiştir.” ifadeleri yer aldı.

Deprem konutu başvurusu yapmak istenler dikkat! Başvurular bugün sona eriyor!

Gram altında her dediği tek tek çıkan İslam Memiş'ten yeni açıklama geldi!

Ölüm aylığı alanların hesabına tam bu kadar ek ödeme yatacak! SGK duyurdu, hemen rakama bakın!


Geri Dön