28 / 04 / 2024

Ölüm aylığı alanların hesabına tam bu kadar ek ödeme yatacak! SGK duyurdu, hemen rakama bakın!

Ölüm aylığı alanların hesabına tam bu kadar ek ödeme yatacak! SGK duyurdu, hemen rakama bakın!

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), ölüm aylığı alan 3,3 milyon hak sahibine 5 bin Türk Lirası promosyon ödemesinin hesaplara yatırılacağını duyurdu. İşte detaylar...



Sosyal Güvenlik Kurumunca (SGK) tarafından, milyonlarca emeklinin sık sık araştırdığı maaş promosyonları ile ilgili bir son dakika açıklaması yapıldı. SGK'nin internet sitesinden yapılan açıklamada, kurumdan maaş alan 12,7 milyon emeklinin olduğu, ödemelerinin bankalar aracılığıyla gerçekleştirildiği belirtildi. 

Söz konusu açıklamada "Emekli aylığı alan vatandaşlarımıza yönelik promosyon ödemeleri kamu bankalarında yaklaşık iki katına çıkarılarak 8 bin ila 12 bin Türk Lirası arasında belirlenmiştir" ifadeleri kullanıldı.

Ölüm aylığı alanların hesabına tam bu kadar ek ödeme yatacak! SGK duyurdu, hemen rakama bakın!

ÖLÜM AYLIĞI ALANLARA PROMOSYON MÜJDESİ 

SGK'nın açıklamasında, bunun dışında kurumdan ölüm aylığı alan 3,3 milyon hak sahibine de, başvuru yapmaları durumunda 5 bin Türk Lirası promosyon ödemesinin kamu bankaları
tarafından yapılacağı belirtildi. 

"Bankalar tarafından promosyon ödenebilmesi için emeklilerimizin ve hak sahiplerinin bankalara başvuruda bulunmaları gerekmektedir. Belirlenen tutarlar asgari seviyede olup, bankalar kendi uygulamaları doğrultusunda promosyon miktarlarını artırabileceklerdir" denilen açıklamada, diğer bankalarla ilgili çalışmaların sonuçlarının da ayrıca paylaşılacağının altı çizildi. 

Ölüm aylığı alanların hesabına tam bu kadar ek ödeme yatacak! SGK duyurdu, hemen rakama bakın!

EMEKLİ MAAŞ PROMOSYONU NE ZAMAN YATACAK 2024?

Emeklilerin yeni banka promosyon ödemeleri için kamu bankalarına bugün itibarıyla güncelleme başvuruları yapılabiliyor. 

Emekli maaşını kamu bankalarından alan emekliler, 3 senelik sözleşme karşılığında daha önce peşin olarak 3-5 bin TL promosyon ödemesi aldı. Şu an güncelleme talep eden emekliye geçen süreye göre 8-12 bin  TL tutarında değişen maaş promosyonu ödenecek. Bu noktada promosyon sözleşmesinin üzerinden geçen süreye göre güncelleme uygulanması öngörülüyor. 

Emekli maaşını üç sene sona ermeden taşımak isteyenler e-Devlet üzerinden maaş taşıma işlemi başlatabiliyor. Önce, e-Devlet’te giriş yapıp kurumlar listesinden SGK seçiliyor ve Emekli Sandığı, 4A, 4B ve Bağkur gibi hangi kurumdan aylık alınıyorsa o seçenek tıklanıyor. ‘Banka ve Adres Değişikliği’ sayfasına girilerek, yer alan bankalardan hangisi tercih edilmişse o işaretleniyor ve işlem kaydediliyor. Bu şekilde aylık taşıma süreci tamamlanmış oluyor. 

Ardından, sistem talebi SGK’ya yolluyor. Gerekli onaylardan sonra sonuç birkaç gün içinde yine e-Devlet’teki ‘Emekli Aylık Bilgisi’ kısmından görülüyor. Emekli maaşı taşıma işlemi ayrıca bankaların şubelerinden de yapılabiliyor.   

Emeklilere özel indirim ve kampanyalar geliyor! Bakan duyurdu: PTT AVM'de, Tarım Kredi'de, THY'de, sinema, tiyatroda...

Ziraat, Vakıf ve Halkbank'tan emekli promosyonu için Mart 2024 müjdesi geldi! Bankalar hesaplara tam bu kadar yatıracak!

İBB Başkanı İmamoğlu'ndan 1,6 milyar TL'lik villa açıklaması! İmamoğlu İnşaat'a ait! 


Geri Dön