29 / 04 / 2024

Gaziantep Enerji Zirvesi

Gaziantep Enerji Zirvesi

Dünyanın en büyük güneş paneli üreticisi olan Yingli Solar, Gaziantep Şehit Kamil Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen 5. Türkiye Enerji Zirvesi’ nin ana sponsoru oldu.

Gaziantep Enerji Zirvesi ikinci yılında!

Sürdürülebilir kalkınmada bölge lideri Gaziantep’te Büyükşehir Belediyesi ve Sürdürülebilirlik Akademisi işbirliği ile 21 Şubat 2014’te gerçekleştirilecek olan Enerji Zirvesi’nde tüm taraflar ikinci kez biraraya geliyor...

Gaziantep 1. Enerji Zirvesi 14 Aralık'ta gerçekleştirilecek!

T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın açılışını gerçekleştireceği Gaziantep 1. Enerji Zirvesi, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Sürdürülebilirlik Akademisi’nin işbirliği ile düzenleniyor

Sürdürülebilir binalarla yüzde 50 enerji tasarrufu sağlanıyor!

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği ev sahipliğinde ve T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı desteğiyle düzenlenen Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi’nde gayrimenkul sektöründe sürdürülebilirliğin önemi ve aciliyeti tartışıldı. Sürdürülebilir binalarla yüzde 50 enerji tasarrufu sağlandı

ZeroBuild Summit 22-Uluslararası Sıfır Enerji Binalar Zirvesi 23 Mart'ta TÜYAP'ta!

Merakla beklenen ZeroBuild Summit’22-Uluslararası Sıfır Enerji Binalar Zirvesi, 23 Mart 2022 tarihinde gerçekleştirilecek.

Uluslararası Sıfır Enerji Binalar Zirvesi ZeroBuild Summit 23 Mart 2022'de! 

Sıfır enerji binalara dönüşümü desteklemek için bu yıl ikincisi düzenlenen ZeroBuild Türkiye’21 Sıfır Enerji Binalar Forumu 22-26 Eylül tarihleri arasında yapıldı. Sektör paydaşları 23-26 Mart 2022’de ZeroBuild Summit etkinliğinde bir araya gelecek.

Gaziantep için acele kamulaştırma kararı!

Gaziantep sınırları içerisinde tesis edilecek olan 8G7808 PS-4B TM-Elif DM Enerji Nakil Hattı'nın yapımı amacıyla güzergaha isabet eden taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. 

Gaziantep'te acele kamulaştırma kararı!

Gaziantep İli sınırları içerisinde tesis edilecek Belkıs TM-Karkamış TM Enerji Nakil Hattı'nın yapımı amacıyla Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılmasına karar verildi.  Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Gaziantep'te acele kamulaştırma yapılacak!

154 kV Fevzipaşa Brş.N.-K.Dağı RES Brş.N.-Gaziantep-2 Brş. Enerji İletim Hattı Yenileme Projesi kapsamında acele kamulaştırma yapılacak...

Babacan Holding Fikirtepe ve Gaziantep'te proje yapacak!

Gayrimenkul, turizm ve enerji alanlarında faaliyet gösteren Babacan Holding, 2018 yılında 1 milyar TL'yi bulan yatırım planlıyor. Şirket önümüzdeki yıl Porto'da ilk rezidans yatırımını yapacak. Ayrıca Gaziantep'te konut projesi ve Fikirtepe'de kentsel dönüşüm projesine başlayacak.

Gaziantep OSB'de tesis inşaatı ihalesi!

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Evsel Ve Endüstriyel Atıksu Arıtma Tesisi Akışkan Yataklı Çamur Yakma ve Enerji Elde Etme Tesisi Yapım İşi ihale edilecek. İhalesi 14 Şubat 2017 tarihinde gerçekleşecek.

Gaziantep OSB'de tesis yapım ihalesi 14 Şubat'ta!

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Başkanlığı, Evsel Ve Endüstriyel Atıksu Arıtma Tesisi Akışkan Yataklı Çamur Yakma ve Enerji Elde Etme Tesisi yapım işini ihale edecek. İhalesi 14 Şubat 2017 tarihinde gerçekleşecek.

İsrail gazı Türkiye'ye Mart 2018'de gelecek!

Enerji Zirvesi için bugün Türkiye’ye gelecek İsrail Enerji Bakanı Steinitz’in bir numaralı gündemi İsrail gazının taşınacağı güzergah olacak. Akdeniz üzerinden gidecek boru hattının Kıbrıs'ı pas geçerek, 2018 yılı Mart ayında doğrudan Türkiye'ye ulaşması planlanıyor.

Hasan Sever İnşaat'ın enerji yatırımları arttı!

İstanbul, Gaziantep ve yurtdışında birçok büyük inşaat projesine imza atan Hasan Sever İnşaat A.Ş. enerji yatırımlarını arttırma kararı aldı.

GAP Enerji Verimliliği Danışmanlık Merkezi binasına sertifika!

Gaziantep'teki GAP Enerji Verimliliği Danışmanlık ve Kuluçka Merkezi binası, Türkiye'de tadilat görmüş yapı kategorisinde Alman Pasif Ev Enstitüsünden EnerPHit sertifikası aldı.

Güzelyurt Sosyal Konutları için Enerji Kimlik Belgesi alındı!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması planlanan 50 bin konutluk yeni yaşam alanı projesinin ilk etabı olan Güzelyurt Sosyal Konutları için enerji kimlik belgeleri B sınıfı olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandı.

Gaziantep Enerji Zirvesi Haberi

Gaziantep Enerji Zirvesi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız tarafından törenle açılan zirvenin ana oturumuna TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji ve Tabii Kaynaklar Komisyonu Başkanı Halil Mazıcıoğlu, EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve Yingli Green Energy Güney Avrupa CEO’su Yao Wen katıldı.

Merkezi Çin’de bulunan, 2012 ve 2013 yıllarını dünya pazar lideri olarak kapatan dünyanın en büyük güneş paneli üreticilerinden Yingli Solar, enerji sektörünün önemli etkinliklerini sponsorluk yoluyla destekleme faaliyetlerine bir yenisini ekledi.



Yao Wen açılış konuşmasını yaptı

5. Türkiye Enerji Zirvesi’nin açılış töreninde Yingli Green Energy Güney Avrupa CEO’su Yao Wen açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Yao Wen dünyanın 30 farklı ülkesinde faaliyet gösterdiklerini, Yingli Solar Türkiye ofisini ise 2 yıl önce açtıklarını belirterek, “Türkiye’nin sahip olduğu enerji pazarında Yingli Solar...