17 / 05 / 2024

gaziantep halı sektörü

gaziantep halı sektörü

İzmirli halıcılar, 5-8 Eylül tarihlerinde Uluslararası Gaziantep 6 ’ncı Ortadoğu Halı ve Dekorasyon Fuarı’na katılacaklar. Naci Ölçen, fuarda Ortadoğu 'daki iş fırsatlarını değerlendirmek istediklerini söyledi.

İnşaat sektöründe ithal işçi krizi: 'Amaç işçileri birbirine kırdırmak'!

Türkiye'de inşaat projelerinde çalışacak işçi bulmak neredeyse imkansız bir hal aldı. Bu soruna çözüm bulmak isteyen sektör temsilcileri ithal işçi tavsiyesinde bulunurken Dev Yapı-İş'in sert yanıt gecikmedi.

Rusya ve Ukrayna arasındaki gerilim otomotiv sektörünü de vurdu!

Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan gerilimler döviz kurunu da hareketlendirdi. Hal böyle olunca güncel kurla otomotiv sektörü de bu durumdan payını aldı. İşte ayrıntılar...

Gaziantep'te inşaat sektörüne indirim geldi!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından, inşaat sektörüne ilişkin alınan bazı ücretlerde indirim yapılmasına karar verildi. İmar raporu harcı ile GASKİ şantiye aboneliği için belediyeye ödenen ücretlerde yüzde 50, hafriyat giderlerinde ise yüzde 20 indirim yapılacak.

Gayrimenkul sektörüne ezber bozan bakış açıları lazım!

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Turgut Yazıcı, "Satışlar durma noktasına geldi. Hatta satış değil, eskiden sattıklarının iadeleri ile mücadele eden bir markalı konut sektörü oluştu. Hal böyle olunca bildiğimiz üretim şeklini devam ettirmek mümkün değil" dedi... 

GTO'dan inşaat sektörüne çözüm arayışı!

Gaziantep Ticaret Odası (GTO), inşaat maliyetlerindeki artışları nedeniyle zor durumda olan kamuya iş yapan müteahhitlere fiyat farkı ödenmesi ve sektörün yaşadığı sorunlara çözüm bulunması çalışma başlattı.

Gaziantep'te inşaat sektörü ekonomiye değer katıyor!

İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı İbrahim Apa, zor ve kritik bir süreçten geçen ülkemizde, sınır ötemizde yaşanan olumsuz gelişmelere rağmen inşaat sektörünün dinamik yapısını korumaya özen gösterdiklerini söyledi.

Limak konut sektörüne giriyor!

İşadamı Nihat Özdemir'e ait olan Limak Holding, çimento sektöründe çok önemli bir aktör. Limak’ın Gaziantep’teki çimento fabrikası Kilis’e taşınıyor, arazi konut inşaatına açılıyor…

GTO'dan inşaat sektörüne dış pazarlama açılım projesi!

GTO inşaat sektöründe faaliyet gösteren firmaların uluslararası pazarlardaki rekabet güçlerinin attırılmasına katkı sağlamak amacıyla hazırladığı “Gaziantep İnşaat sektörünün Dış Pazarlara Açılımı” projesiyle ilgili olarak firma temsilcileri bilgilendirildi.

Gaziantep'te inşaat sektörü değerlendirildi!

Gaziantep'te yaklaşık 50 bin kişilik bir istihdama sahip olan inşaat sektörü temsilcileri İnşaat Müteahhitleri Derneği'nde bir araya gelerek durumu değerlendirdi.

Gaziantep inşaat sektörüyle gelişti!

Gaziantep Telgraf Gazetesi köşe yazarı olan Esin Korkutan bugünkü yazısında, Gaziantep'te inşaat ve gayrimenkul sektörünü değerlendirdi. İşte o haber...

Gaziantep'te emlak sektörü canlandı!

Gaziantep'te emlak ve inşaat sektörü bahar aylarının gelmesiyle canlandı. Suriye'deki olayların bitmesi bölgede sektörü hareketlendirecek.

Emlak sektörü Mayıs'ta hareketlenecek!

Gaziantep Tüm Emlakçılar Meslek Odası Başkanı Mehmet Aytaç, emlak sektörünün hareketleneceğini belirtti. Aytaç, "Nisan ve Mayıs aylarında emlak sektörü hareketleniyor. Arazide de canlanma olacak'' diye konuştu.

Türkiye'de inşaat sektörü çok güçlü ve önü açık!

Çevre ve Şehircilik Buluşmaları, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki tarafından Gaziantep Ticaret Odası'nda gerçekleşti. Toplantıda konuşan Özhaseki, inşaat sektöründeki yatırım ve projelerden bahsetti.

gaziantep halı sektörü Haberi

gaziantep halı sektörü


İzmirli halıcılar, İzmir Ticaret Odası Halı ve Yer Döşemeciler Meslek Komitesi ile İzmir Halıcılar ve Yer Döşemeciler Derneği (İzmir Halımder) işbirliği ile Gaziantep'e gidiyor. 5-8 Eylül tarihlerinde Gaziantep'de düzenlenen Uluslararası Gaziantep 6. Ortadoğu Halı ve Dekorasyon Fuarı'na katılacak olan halıcılar, halı ticaretini canlandırmak için yeni işbirlikleri yapacak.


Fuara 6-7 Eylül tarihlerinde İzmir'den kalabalık bir heyet ile katılacaklarını ve bir gün Gaziantep'te konaklayacaklarını dile getiren İTO Meclis Üyesi ve Halımder Başkanı Naci Ölçen, fuarda Gaziantepli halı üreticilerle yeni işbirliğininin yanı sıra Ortadoğu'daki iş fırsatlarını da değerlendirmek istediklerini söyledi. Fuara 6. kez katılacaklarını belirten Ölçen, "Halıcılıkta İzmir ile Gaziantep arasında köprü kuracağız" diye konuştu.


Halı köprüsü kurulacak

Gaziantep'in yaklaşık bin adet modern teknolojik makine tezgahı ve günlük bir milyon metrekarelik üretim kapasitesi ile halıcılıkta...