02 / 05 / 2024

İzmirli halıcılar Gaziantep'te yeni pazar arayacak!

İzmirli halıcılar Gaziantep'te yeni pazar arayacak!

İzmirli halıcılar, 5-8 Eylül tarihlerinde Uluslararası Gaziantep 6 ’ncı Ortadoğu Halı ve Dekorasyon Fuarı’na katılacaklar. Naci Ölçen, fuarda Ortadoğu 'daki iş fırsatlarını değerlendirmek istediklerini söyledi.




İzmirli halıcılar,  İzmir  Ticaret Odası Halı ve Yer Döşemeciler Meslek Komitesi ile İzmir Halıcılar ve Yer Döşemeciler Derneği (İzmir Halımder) işbirliği ile Gaziantep'e gidiyor. 5-8 Eylül tarihlerinde Gaziantep'de düzenlenen Uluslararası Gaziantep 6. Ortadoğu Halı ve Dekorasyon Fuarı'na katılacak olan halıcılar, halı ticaretini canlandırmak için yeni işbirlikleri yapacak.


Fuara 6-7 Eylül tarihlerinde İzmir'den kalabalık bir heyet ile katılacaklarını ve bir gün Gaziantep'te konaklayacaklarını dile getiren İTO Meclis Üyesi ve Halımder Başkanı Naci Ölçen, fuarda Gaziantepli halı üreticilerle yeni işbirliğininin yanı sıra Ortadoğu'daki iş fırsatlarını da değerlendirmek istediklerini söyledi. Fuara 6. kez katılacaklarını belirten Ölçen, "Halıcılıkta İzmir ile Gaziantep arasında köprü kuracağız" diye konuştu.


Halı köprüsü kurulacak

Gaziantep'in yaklaşık bin adet modern teknolojik makine tezgahı ve günlük bir milyon metrekarelik üretim kapasitesi ile halıcılıkta Belçika'yı geride bıraktığını dile getiren Ölçen, Gaziantep'te düzenlenen Ortadoğu Halı Fuarı'na bu yıl 155 firmanın katılacağını söyledi. Fuarın her geçen yıl yer ve katılım açısından büyüdüğüne dikkat çeken Ölçen, her yıl fuara katılarak halı üretim merkezi Gaziantep ile İzmir'i bağlarını sıklaştırdığını dile getirdi. Ölçen, "İzmir Ticaret Odası'nda halı-parke-pvc, zemin ve duvar kaplamaları sektöründen seçilerek iş başına getirildiğim 2009-2013 döneminde gerek İzmir Halıcılar ve Yer Döşemecileri Derneği Başkanı olarak gerekse şahsi girişim ve yoğun çabalarımla Gaziantep Ticaret Odası, Gaziantep Halıcılar ve Dokumacılar Odası ve Gaziantep Ortadoğu Halı İhracatçıları Birliği ile bağ oluşturdum. Gaziantep'in kent yöneticileri ile kurulan ikili ilişkilerimiz bugün artık yerini kurumsal bir bağa bıraktı. Bunun en güzel örneği geçen yıl Gaziantep'te 138 sektör üyemizin katıldığı 1. Halıcılar Gecesi oldu" dedi.


İzmir'den 2 marka

Fuar sayesinde makine halıcılığı, cami halısı, duvardan duvara halı sektörlerinde üretici, alıcı ve satıcı üçgenini oluşturduklarını kaydeden Ölçen, her organizasyonda en az bir markanın Ege Bölge dağıtıcılığının İzmirli işadamlarına kazandırıldığını, İzmir'deki halı sektörünün altyapısını ve ticari ilişkilerini sağlamlaştırdığını söyledi. Ölçen, fuara İzmir'den Giz Dış Ticaret ve İpek Mekik Halı'nın katıldığını da sözlerine ekledi.



Yeni Asır


Geri Dön