09 / 05 / 2024

Gaziantep İline Yönelik TÜİK İstatistikleri

Gaziantep İline Yönelik TÜİK İstatistikleri

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Gaziantep Bölge Müdürlüğü, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığında "Gaziantep İline Yönelik TÜİK İstatistikleri" konulu bir bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Fed küçük ve orta ölçekli işletmelere yönelik kredi programında düzenlemeye gitti!

ABD Merkez Bankası, yeni tip koronavirüs salgınının ekonomik etkilerini hafifletmek amacıyla uygulamaya koyduğu küçük ve orta ölçekli işletmelere yönelik kredi programında, minimum kredi ölçeğini 250 bin dolardan 100 bin dolara düşürdü.

İhalelere Yönelik Başvurular Hakkında Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ!

İhalelere Yönelik Başvurular Hakkında Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ bugünkü 31260 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

ABD'nin Türk çeliğine yönelik ilave vergi kararı anayasaya aykırı bulundu!

ABD Uluslararası Ticaret Mahkemesi, ABD Başkanı Donald Trump'ın Türkiye'den ithal edilen çeliğe yönelik olan gümrük vergisini iki misline çıkarma kararının anayasaya aykırı olduğuna karar verdi. 

Fed işletmelere yönelik kredi programını başlattı!

ABD Merkez Bankası (Fed), Kovid-19 salgınının ekonomik etkilerini hafifletmek için uygulamaya koyduğu küçük ve orta ölçekli işletmelere yönelik kredi programı kapsamında bankaların başvurularını almaya başladı.

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden vakıf arazilerinin kiralanmasına yönelik açıklama! 

Vakıflar Genel Müdürlüğü, bazı yayın organlarında yer alan, vakıf arazilerinin kiralanmasına yönelik haberlerin asılsız olduğunu açıkladı...

İzmir'de depreme dayanıklı okullar yapılmasına yönelik çalışmalar mecliste!

İzmir'de depreme dayanıklı okullar yapılmasına yönelik çalışmalara ve riskli binalarda eğitim yapılamaması durumunda alınacak önlemler meclis gündemine taşındı. CHP'li Serter, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

AYD'den AVM’lerin kapatılmasına yönelik tavsiye kararı!

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği'nce (AYD), halk sağlığı için toplum ve perakendecinin de talepleri dikkate alınarak, alışveriş merkezlerinin kapatılmasına yönelik bir tavsiye kararı alındı.

Gaziantep Büyükşehir'den 20.3 milyon TL'ye satılık 5 gayrimenkul!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından Şahinbey ilçesinde bulunan 5 arsayı satışa çıkardı. Söz konusu konut alanının satış bedeli 20 milyon 353 bin TL olarak belirlendi.

Gaziantep Büyükşehir'den 14 milyon TL'ye satılık 13 gayrimenkul!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı, mülkiyetinde bulunan 13 adet gayrimenkulü 13 milyon 989 bin 338 TL'ye satıyor. Gayrimenkullerin ihalesi 13 Mart 2020 tarihinde gerçekleşecek...

Sent Antuan Kilisesi'nin satışının durdurulmasına yönelik tedbir kararı devam edecek!

Sent Antuan Kilisesi'nin mülkiyet haklarına sahip olduklarını iddia eden İtalya Kraliyet Ailesi mensuplarının varisleri adına, kilise ve kilisedeki taşınmazların satılması için kilise yetkililerince alınan ihtiyati tedbir kararının kaldırılmasına yönelik talep reddedildi...

Çin, ABD tarım ürünlerine yönelik ithalat kısıtlamalarında adım attı!

ABD Tarım Bakanlığı, Birinci Faz Ekonomi ve Ticaret Anlaşması doğrultusunda, kümes hayvanları, patates ve hayvan yemi gibi ürünlerin de aralarında olduğu ABD'nin tarımsal ürünlerine yönelik ithalat kısıtlamalarının Çin tarafından kaldırılmaya başlandığını aktardı.

Kira sertifikası ve varlık kiralama şirketlerine yönelik değişiklik TBMM'den geçti!

Kira sertifikası ve varlık kiralama şirketlerine yönelik olarak yapılan değişiklikle proje finansmanı, proje finansman fonu ve projeye dayalı menkul kıymet hususları yeniden düzenleniyor.

Gaziantep Büyükşehir'den 12.3 milyon TL'ye satılık 4 gayrimenkul!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Beylerbeyi Mahallesi'nde bulunan 4 adet gayrimenkulü satışa çıkardı. Söz konusu taşınmazların satış bedeli 12 milyon 362 bin 578 TL olarak belirlendi.

Gaziantep İline Yönelik TÜİK İstatistikleri Haberi

Gaziantep İline Yönelik TÜİK İstatistikleri

Kurum, kuruluş ve üniversitelerle işbirliğine büyük önem veren TÜİK Gaziantep Bölg'e Müdürlüğü, kurum hakkında farkındalık oluşturmak, işbirliği ve iletişimi artırmak amacıyla gerçekleştirdiği toplantılardan bir yenisini Büyükşehir Belediyesinde yaptı. Toplantıya, Belediye Başkam Fatma Şahin, Genel Sekreter Deniz Köken, Genel Sekreter Yardımcısı Dr. G. Serdar Tolay, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Dr. M. Abdullah Aksoy ile Halkla İlişkiler Daire Başkanı Fatih Ermevdan, TÜİK'ten ise Gaziantep Bölge Müdürü Orhan Deha Dede, idareci ve uzmanlar katıldı. Toplantı boyunca yapılan sunumda TÜİK'in görev ve yetki alanları, misyon ve vizyonu, yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler, TÜİK Gaziantep Bölge Müdürlüğü olarak yapılan çalışmalar. Veri Araştırma Merkezi (VAM) ve Özel Bilgilendirme Sistemi (ÖBS) konularında bilgiler aktarıldı. Sunumun büyük bir bölümünde ise Gaziantep iline ait nüfus, göç, demografi...