18 / 07 / 2024

Gaziantep Kahramanlık Panoraması ne zaman açılacak 2016

Gaziantep Kahramanlık Panoraması ne zaman açılacak 2016

Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin yapmayı planladığı Gaziantep Savunması ve Kahramanlık Panoramasının yapım çalışmalar devam ediyor. Panoramanın 2017 yıl 25 Aralık Gaziantep’in Kurtuluşu’na yetiştirilmesi planlanıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi… Çiftçiye sıfır faizli kredi imkânı geliyor!

Gaziantep’te Köy Evleri Anahtar Teslim Töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çiftçilere 10 farklı müjdeleri olduğunu açıkladı. Çiftçilere hiç faiz ödemeden kredi alma imkanı  veriliyor. İşte ayrıntılar…

Dedeman Holding 2022'de otel yatırımlarını artıracak!

Adıyaman, Şanlıurfa ve Gaziantep'te kültür turizmi için yatırımlar yapılan Dedeman Holding 2022'de de çalışmalarına devam edecek.

Gaziantep Hükümet Konağı yerine millet bahçesi yapılacak! 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Gaziantep Hükümet Konağı binasının yıkılıp yerine millet bahçesi inşa edileceğini açıkladı. 

Gaziantep'te 12 milyon TL'ye satılık gayrimenkul!

Gaziantep İli Şahinbey Belediye Başkanlığı, Gaziantep Şahinbey Kıbrıs'ta yer alan gayrimenkulü 12 milyon TL bedelle satışa çıkardı.

Gaziantep'te 26.4 milyon TL'ye satılık 6 gayrimenkul!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Gaziantep, Şahinbey, Kızılhisar Mahallesi'nde yer alan 6 adet gayrimenkulü satışa çıkardı. Gayrimenkullerin toplam satış bedeli 26 milyon 384 bin 739 TL olarak belirlendi.

Haznevi Tarikatı Gaziantep'te külliye inşa ediyor!

Suriye merkezli Haznevi Tarikatı, Gaziantep’te sadece Suriyelilerin çalıştığı 67 bin metrekarelik arsa üzerinde devasa bir külliye inşa ettiriyor.

Gaziantep Mecidiye Han tamamlanıyor!

Gaziantep’in kültürel değerlerinin yansıması olacak olan Mecidiye Han’daki restorasyon çalışmaları tamamlanıyor.

Gaziantep Yaylacık'a yeni sosyal tesis!

Şahinbey Belediyesi, Yaylacık Mahallesi'nde hayata geçirdiği cami ve sosyal tesis açılışını yaptı.

Gaziantep Güvenevler Sanat Merkezi açıldı!

Gaziantep’te kültürel ve sanatsal etkinliklerin daha çok yapılması için imkanı sağlayan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Güvenevler Sanat Merkezi’ni vatandaşların hizmetine açtı.

Şehitkamil Sanat Merkezi açılış için gün sayıyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Gaziantep’in kültür-sanat hayatına farklı bir boyut kazandıracak olan Şehitkamil Sanat Merkezi’ni inceledi.

ÖİB 3 ildeki 10 gayrimenkulü özelleştiriyor!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Adana, Gaziantep ve Kırıkkale'deki 10 gayrimenkulü satış usulü ile özelleştiriyor..

Esenyurt'un 13 yıllık panoraması!

Necmi Kadıoğlu’nun istifasının ardından boşalan başkanlık seçimleri yarın yapılacak. Peki Kadıoğlu arkasında nasıl bir Esenyurt bıraktı? İşte, Esenyurt'un 13 yıllık panoraması..

Gaziantep Kahramanlık Müzesi’nin temeli atıldı!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilecek olan Gaziantep Savunması ve Kahramanlık Panoraması Müzesi’nin temeli, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’in katılımıyla düzenlenen görkemli bir törenle atıldı.

Gaziantep Kahramanlık Panoraması ne zaman açılacak 2016 Haberi

Gaziantep Kahramanlık Panoraması ne zaman açılacak 2016

Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin yapmayı planladığı Gaziantep Savunması ve Kahramanlık Panoramasının yapım çalışmalar devam ediyor.

Gaziantep’in tarih ve kahramanlık eserlerinin sergileneceği panoramanın 2017 yıl 25 Aralık Gaziantep’in Kurtuluşu’na yetiştirilmesi planlanıyor. Öncelikle, yaşayan canlı tarihçiler, tüm oda temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve kamu kurumları ile birlikte düşünerek geliştirilen panoramada bir ’Araştırma Komisyonu’ kuruldu. Tüm dünya örnekleri, özellikle Rusya-Sİvastapol yerinde incelenerek panorama planlandı ve buna göre projelendirildi. Gaziantep’in yaşadığı zulmü ve göstermiş olduğu kahramanlığın sergilemesinin yanı sıra sanatsal bir değere sahip olması hedeflenen panoramanın içi yağlı boya tekniği ile yapılacak. 12 dönüm üzerinde kurulacak olan panoramada, 12 metre yüksekliğinde, 113 metre uzunluğunda kademeli geçişlerle bin 133 metrekare maket alanı, 32 metre çapıyla adeta o günleri yaşatacak hatta içinde hissettirecek. Panoramaya giriş, Gaziantep’in Kurtuluş...