29 / 04 / 2024

Haznevi Tarikatı Gaziantep'te külliye inşa ediyor!

Haznevi Tarikatı Gaziantep'te külliye inşa ediyor!

Suriye merkezli Haznevi Tarikatı, Gaziantep’te sadece Suriyelilerin çalıştığı 67 bin metrekarelik arsa üzerinde devasa bir külliye inşa ettiriyor.



Suriye merkezli Haznevi Tarikatı, müftülüğün de onayıyla Gaziantep'te devasa külliye inşa ettiriyor. Sözcü'den Ali Ekber Ertürk'ün haberine göre, inşaatı süren cami ve külliyede yalnızca Suriye uyruklular çalışıyor.

Şehitkamil İlçesi Karpuzkaya Köyü yakınlarında, 67 bin metrekarelik alan üzerinde inşa ettirilen külliye, Şehitkamil Belediye Meclis Toplantısı'nda da masaya yatırıldı.. CHP'li Meclis Üyesi Ali Güdücü, “Gaziantep'e ne faydası olacak ? Biz bu tarikatlardan çok çekmedik mi? Bu şehir, Taliban şehri mi olacak?” dedi.

Haznevi Tarikatı Gaziantep te külliye inşa ediyor!
Ali Güdücü

RUHSATI VAR

Şehitkamil Belediye Başkanı AKP'li Rıdvan Fadıloğlu ise konuyla ilgili olarak, “Müftülük onay vermiş, inşaatın ruhsatı var. Daha önceki dönemde mevzi imar planı olarak yapılmış bir yer. Buranın ruhsatını verdik, imara uygun yapılmış bir projenin ruhsatını vermemek gibi bir hakkım yok” diye konuştu.

Gaziantep'te de çok sayıda müridi olan Haznevi Tarikatı'nın Şeyhi Muhammed Haznevi yılda en az bir defa Türkiye'ye gelip, tarikatının zikir törenlerini yönetiyordu. Geçen sene yaşamını yitiren Şeyh'in yerine oğlu tarikatın başına geçti.


Geri Dön