08 / 05 / 2024

gaziantep kalesi çevresi yapılaşma izni

gaziantep kalesi çevresi yapılaşma izni

Mimarlar Odası Gaziantep Şubesi Başkanı Hasan Özgür Girişken, "Gaziantep Kalesi çevresinde yapılaşma izni 12,50 metre yüksekliğiyle sınırlıyken şimdi 20 metreye çıkarıldı. Bu kadar önemli bölgeyi, konutlaşma tehlikesi altına sokma şansımız yok" dedi.

DEÜ'lü jeofizikçilerden deprem ön raporu: Adıyaman, Malatya, Gaziantep'te deprem riski yüksek!

Dokuz Eylül Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerince hazırlanan ön raporda, Adıyaman, Malatya ve çevresi ile Gaziantep ve çevresinde deprem riskinin yüksek olduğunun altını çizdi. İşte ayrıntılar...

Van Kalesi ve çevresi doğal sit-nitelikli doğal koruma alanı olarak tescillendi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Van Kalesi ve çevresi, "doğal sit-nitelikli doğal koruma alanı" olarak tescillendi.

Kars Kalesi ve çevresi hizmet kompleksi olacak!

Kars Valisi Türker Öksüz, Kars Kalesi ve çevresinde yapılacak düzenlemelere ilişkin olarak yaptığı açıklamada, "Buraya gelen yerli ve yabancı ziyaretçilere hizmet sunabilecek tesisler olabilecek aynı zamanda 8 dükkan ve 1 kafeterya ile bir lokantadan oluşan bir hizmet kompleksi olacak." dedi.

Sinop Kalesi çevresindeki konutlar tepki çekti!

Sinop'ta 2 bin 500 yıllık tarihi Sinop Kalesi'nin surlarının çevresi, konut işgali ile dikkat çekiyor.Kale surlarını temel olarak kullananlar, 1982 yılında 12 metrelik kale koruma alanı içerisine ev ve binalar inşa etti. 

Sultanbeyli Aydos Kalesi ve Çevresi imar planı askıda!

İstanbul Sultanbeyli ilçesi, Aydos Kalesi ve yakın çevresine ilişkin 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı...

Gaziantep Kalesi konutlaştırılmasın!

Mimarlar Odası Gaziantep Şubesi Başkanı Hasan Özgür Girişken, "Gaziantep Kalesi çevresinde yapılaşma izni 12,50 metre yüksekliğiyle sınırlıyken şimdi 20 metreye çıkarıldı. Bu kadar önemli bölgeyi, konutlaşma tehlikesi altına sokma şansımız yok" dedi.

Karahisar Kalesi Kentsel Sit Alanı Projesi başlatılıyor!

Karahisar Kalesi ve Çevresi Kentsel Sit Alanı Turizm Yönetim Planı Projesi Başlıyor... Afyonkarahisar Valiliği Proje Üretim ve Koordinasyon Merkezi tarafından yapılan yazılı açıklamada;

Nevşehir Kalesi ve Çevresi Projesi'nde başvuru süresi doluyor!

Nevşehir Kalesi ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında, bugüne kadar konutlar için başvuruda bulunmayan hak sahiplerine tanınan süre 31 Aralık 2015'te sona eriyor. İşte ayrıntılar...

Gaziantep Rumkale ve çevresi turizme kazandırılacak!

Tarihi kalıntıları ve Fırat Nehri kıyısında doğal güzelliğiyle dikkati çeken Gaziantep'teki Rumkale ve çevresinin turizme kazandırılması amacıyla başlatılan kazı ve restorasyon çalışmaları sürüyor.

Yoğurtçu kalesi ve çevresi turizme kazandırılacak!

Yunusemre Belediyesi, Yuntdağı bölgesi Uzunburun mahellesinde bulunan Yoğurtçu Kalesi ve çevresinin turizme kazandırılması amacıyla çalışma başlattı.

Gaziantep Araban Yolu ve Çevresi imar planı askıda!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 16 Mart 2015 tarihinde onaylanan Gaziantep Beylerbeyi Bölgesi Araban Yolu ve Çevresi İlave - Revizyon İmar Planı bugün askıya çıkarıldı...

Nevşehir Kalesi ve çevresi dönüşümle turizmi artıracak!

Mescid ve kiliselerin yanı sıra köklü yaşam ünitelerinin tamamını içine alan bir yerleşim konumundaki Nevşehir Kalesi ve çevresinin teknik açıdan donanımlı bir ekip tarafından temizlenmesi çalışmalarının sürdüğü kaydedildi.

Nevşehir Kalesi projesi turizme katkı sağlayacak!

Nevşehir Kalesi projesi turizme katkı sağlayacak. Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver,gazetecilere Nevşehir Kalesi ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında gelinen son duruma ilişkin açıklamalarda bulundu.

gaziantep kalesi çevresi yapılaşma izni Haberi

gaziantep kalesi çevresi yapılaşma izni

Mimarlar Odası Gaziantep Şubesi Başkanı Hasan Özgür Girişken, Panorama Müzesine ilişkin çalışmalar kapsamında plan tadilatına gidildiğini belirterek, "Gaziantep Kalesi çevresinde yapılaşma izni 12,50 metre yüksekliğiyle sınırlıyken şimdi 20 metreye çıkarıldı. Bu kadar önemli bölgeyi, konutlaşma tehlikesi altına sokma şansımız yok" dedi. 


3 Mart Dünya Mimarlık Günü dolayısıyla basın açıklamasında bulunan Mimarlar Odası Gaziantep Şubesi Başkanı Hasan Özgür Girişken, odanın çalışmaları hakkında basın mensuplarını bilgilendirdi. 


15 EKİMDE SONA ERECEK

Mimarların bilimden, sanattan, kültürden ve toplumdan yana tavrını asla değiştirmeyeceğini belirten Girişken, "Bu gün toplumla daha fazla bütünleşebilmek değerlerimizi topluma daha fazla iletebilmek ve bizim de toplum hayatına katkı sağlayabilmek adına 'Mimarlık Günleri' adıyla 2 haftaya yayılan etkinlikler düzenleyeceğiz. Mimarlık hayatın her alanına dokunmaktır. Yarın düzenlenecek kokteyle başlayacak etkinliklerimiz 15 Ekim'e tadar sürecek. 

MİMARLAR 4...