04 / 05 / 2024

gaziantep kıraathane

gaziantep kıraathane

Şehitkamil Belediyesince başlatılan " Kahvehaneden Kıraathaneye Geçiş " projesi kapsamında 90 kahvehaneye kütüphane kurularak, müşterilerin kitap okuyup arkadaşlarıyla sohbet edeceği ortamlar oluşturuldu.

Gaziantep Büyükşehir iki gayrimenkul satacak! Yatırımcılar dikkat!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Gaziantep Körkü'nde yer alan iki adet gayrimenkulü satışa çıkardı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nden büyük fırsat! Küçük Sanayi Sitesi'nde 90 dükkan satıyor!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Gaziantep Küçük Sanayi Sitesi'nde yer alan 90 adet dükkanı satışa çıkardı. Gayrimenkullerin toplam satış bedeli 38 milyon 433 bin 289 TL olarak belirlendi.

İzmirli kahvehane ve kıraathane sahiplerinden kira tepkisi!

Yeni tip Kovid-19 salgını kapsamında alınan önlemler çerçevesinde uygulanan taş ve kağıt oyunları yasağı bugün itibarıyla kaldırıldı. Kahvehane esnafları bu duruma sevindi ancak kira masraflarından şikayetçi oldu.

Bursa'da 1 yıl içerisinde 750'den fazla kıraathane kepenk indirdi!

Bursa'da koronavirüs salgını nedeniyle 6 ay kapalı kalan kıraathaneler teker teker kepenk indiriyor. 

Gaziantep'te 7.1 milyon TL'ye satılık 3 gayrimenkul!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Gaziantep Körkün'de yer alan 3 adet gayrimenkulü 7 milyon 64 bin 889 TL bedelle satışa çıkardı.

Gaziantep'te 15.2 milyon TL'ye satılık gayrimenkul!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Gaziantep K. Kızılhisar ve Beştepe'de yer alan 2 adet gayrimenkulü 15 milyon 227 bin 758 TL bedelle satışa çıkardı.

Kıraathane esnafına acil olarak kira yardımı yapılmalı!

Normalleşme kapsamında açılan fakat müşterilerin okey ve tavla gibi oyunları oynama yasağının kaldırılmadığı kıraathane sahipleri kiralarını ödeyemedikleri için tepki gösteriyor...

Gaziantep Kıbrıs Mahallesi'ndeki dönüşümde son durum ne?

Gaziantep Kıbrıs Mahallesi'nde semt sakinleri kentsel dönüşümden şikayetçi. Mahalleli artık yıkım çalışmalarının tamamlanmasını istiyor.

Gaziantep Kırkayak Parkı'na anaokulu yapılmasına yargı kararı!

Gaziantep'in tarihi sembollerinden Kırkayak Parkı'nın içerisine yapılması planlanan kreş ve anaokuluna yargı "dur" dedi. Proje Antep 1'inci İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi.

TOKİ Gümüşhane Köse Konutları'na 2 ayda 150 başvuru yapıldı!

Gaziantep Köse Belediye Başkanlığı organizasyonuyla TOKİ'ye yaptırılan ve hak sahiplerine dağıtılan daireleri beğenen Köseliler 2. Etap konut yapımı için Köse Belediyesine başvuruda bulundular.

Gaziantep Köy Hizmetleri arazisi ne oldu?

2013 yılında satılarak gelirinin Milli Eğitim’e verilmesi kararı alınan Köy Hizmetleri arazisinde bugüne kadar 2 parsel satılabildi. Milli Eğitim’e de henüz hiçbir gelir aktarılamadı.

Gaziantep Kıbrıs Mahallesi kentsel dönüşümden şikayetçi!

Kıbrıs Mahallesi sakinleri, kentsel dönüşüm çalışmaları nedeniyle belediyenin bu bölgeye yeterli hizmet vermediğinden şikayet ediyor.

Gaziantep köprülü kavşak çalışmaları ne zaman bitecek?

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşımı rahatlatmak için başlattığı köprülü kavşak çalışmaları devam ediyor. Kavşağın 5 ayda tamamlanması planlanıyor.

gaziantep kıraathane Haberi

gaziantep kıraathane

Gaziantep'te, Şehitkamil Belediyesince başlatılan uygulama sayesinde kütüphane kurulan kahvehaneler, geçmişte, okunan kitaplar eşliğinde sosyalleşmenin aracı olarak görülen kıraathanelere dönüştürülüyor.


Yaklaşık 2 yıl önce başlatılan "Kahvehaneden Kıraathaneye Geçiş" projesi kapsamında kıraathanelere eski misyonu yeniden kazandırılıyor. İlçenin genelini kapsayacak şekilde belirlenen 90 kahvehaneye kütüphane kuran belediye yetkilileri, müşterilerin kitaplarla haşır neşir olmasına vesile oluyor.


Vatandaşların da memnun olduğu uygulamanın daha fazla mekana yayılması için çalışmalar sürüyor.


Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçmişte içilen meşrubatlar eşliğinde kitap, gazete ve dergi okunan kıraathanelerin günümüzde bu misyonundan uzaklaştığını söyledi.


Kıraathanelerin geçmişte entelektüel alt yapının geliştirildiği ve sosyalleşmenin önemli bir aracı olarak görüldüğünü ifade eden Fadıloğlu, artık bu mekanların çay kahve içilen ve çeşitli oyunların oynandığı mekanlar haline geldiğini vurguladı.


Kıraathane kültürünün yaşatılarak, günümüz gençliğine yararlı...