03 / 05 / 2024

gaziantep kongre turizmi

gaziantep kongre turizmi

Başkan Şahin, Şahinbey, Mimarlar Odası ve İnşaat Mühendisleri Odası Başkanları ile birlikte Türkiye'nin en büyük kongre merkezlerinden birine sahip olan Aydın'ın Kuşadası ilçesindeki Efes Kongre Merkezi’ni ziyaret etti.

Evren Tuğsuz: Gaziantep'te kongre turizmi geliştirilmeli!

Turizmde Gaziantep' in ufkunun açık olduğunu söyleyen Turizmci Evren Tuğsuz "Açılan kongre merkezleri Gaziantep' in ileride kongre turizmi açısından iyi bir alternatif olacağının göstergesi" dedi.

Anadolu'ya lüks oteller yapılacak! 

Kongre ve etkinlik turizmi gelirleri gittikçe artıyor. Sadece büyük şehirlerde değil Anadolu'da da kongre turizmi mevcut.Aanadolu'da otel eksikliği olduğunu belirten Reyşaş Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Durmuş Döven, lüks oteller inşa edeceklerini söyledi. 

Şahinbey Kongre ve Kültür Merkezi Gaziantep'te açılacak!

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül Gaziantep Şahinbey ilçesinde bulunan Doğu ve Güneydoğu’nun en büyük kongre merkezi olacak olan Şahinbey Kongre ve Kültür Merkezi'ni ziyaret etti. Abdülhamit Gül kongre merkezi için "Gaziantep’i cazibe merkezi haline getirecek önemli bir katkı sağlayacak" dedi.

Şahinbey Kongre Merkezi’nin inşaatı tamamlanıyor!

Gaziantep Valisi Davut Gül ve Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şahinbey Belediyesi tarafından Akkent Mahallesi'ne inşa edilen Şahinbey Kongre Merkezi'nin inşaat çalışmalarında incelemelerde bulundu.

Gaziantep'te öğretmenlere ev müjdesi!

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Gaziantep Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen Öğretmenler Günü kutlama programına katıldı.

Kongre turizm sektörünün lokomotifi İstanbul!

Toplantı ve kongre turizmi otellerin doluluk oranını etkiliyor. Kapasite ve ziyaretçi sayısıyla turizm sektörünün büyüyen pazarları arasında toplantı ve kongre turizmi geliyor. 

Türkiye’de iş ve kongre turizmi hızla büyüyor!

Best Western Hotels ile Resorts Premium Sakarya Genel Müdürü Yüce, son yıllarda Türkiye’de iş ve kongre turizminin hızlı bir büyüme yakaladığını söyledi.

Hilton Dalaman'dan Muğla'ya kongre merkezi!

HİLTON Dalaman Sarıgerme Resort & Spa, yeni yılda yeni yatırımlara hazırlanıyor. Bölgedeki turizmi 12 aya yaymak için 35 milyon TL’lik 27 delikli golf sahası için yatırım çalışmalarını sürerken, 1200 kişilik yeni bir kongre merkezi için de çalışmalara başladı.

Gaziantep Kongre Merkezi'nde sona gelindi!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Ortadoğu'nun en büyük kongre ve sergi merkezini hayata geçiriyor.Kongre merkezinde sona yaklaşıldı.

Gaziantep Kongre Merkezi'nin temeli atılıyor!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak “Gaziantep Kongre Merkezi” projesinin temeli atılıyor.

Sakarya'nın 5 ilçesinde golf ve geriatri merkezi kurulacak!

Mahmut Kösemusul, “Akyazı, Hendek, Sapanca, Taraklı ve Karasu ilçelerimizde golf ve geriatri merkezi, kış sporları, süs bitkiciliği, doğa ve kongre turizmi ile termal turizmin, sahil turizminin canlandırılması noktasında önemli çalışmalar var

Çorlu Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi iptal mi oldu?

Dönemin Tekirdağ Valisi şimdi Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya'nın girişimleri ile başlatılan ve Kalkınma Bakanlığı'nın desteklediği Trakya Kalkınma Ajansı'nın finanse ettiği Çorlu Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi projesi iptal mi oldu?

Timur Bayındır: 670 satılık otel ilanı var!

TUROB Başkanı Timur Bayındır, “Yüzde 2’lik düşüş yaşanacak. Biz 11 ay önce kayıplar yaşanacak dedik ancak önlemler alınmadı. Bunun telafisi zor. Acil eylem planı hazırlanması gerekir. İstanbul’da bile kongre turizmi durdu.Oteller zor durumda." dedi.

Türkiye'de kongre turizmi 3 kat fazla kazandırıyor!

Kongre turizmi gibi etkinliklerle farklı ülkeye gidenlerin diğer turistlere göre 3 kat daha fazla para harcadığını dile getiren Tondeur “Bu kesim Türkiye’nin sürdürülebilir turizm gelirleri için tarihi bir fırsat olabilir." dedi.

gaziantep kongre turizmi Haberi

gaziantep kongre turizmi


Başkan Şahin, Şahinbey ve Şehitkâmil Belediye Başkanları, Mimarlar Odası ve İnşaat Mühendisleri Odası Başkanları ile birlikte Türkiye'nin en büyük kongre merkezlerinden birine sahip olan Aydın'ın Kuşadası ilçesindeki Efes Kongre Merkezi’ni ziyaret etti. Günübirlik gerçekleşen ziyarette, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TURSAB) Başkanı Başaran Ulusoy ile kongre merkezi yöneticilerinin katılımıyla ayrıntılı bir inceleme yapıldı.

Gaziantep’in bölgenin kongre turizmi merkezi olması için harekete geçen Fatma Şahin, Kuşadası’nda bulunan Efes Kongre Merkezi’nde incelemelerde bulundu. Turizmde çeşitliliği arttırmak için çalışan ve bu amaçla kongre turizmini önemsediklerini aktaran Şahin, ulusal ve uluslararası düzeydeki kongrelerin Gaziantep’te yapılması için büyük çaplı bir kongre merkezine ihtiyaç duyulduğunu kaydetti.

Bu amaçla iki merkez ilçe belediye başkanları, Mimarlar Odası ve İnşaat Mühendisleri Odası başkanları ile yaptıkları Efes Kongre Merkezi incelemesinin bu fikrin...