06 / 05 / 2024

Gaziantep Meclisi kararları

Gaziantep Meclisi kararları

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Osman Toprak başkanlığında toplanan meclisten, Kilis'te yitirdiğimiz Şehit Astsubay Mehmet Yalçın Nane'nin eşi ve çocuğu için ev alınması kararı çıktı.

Avcılar, Bahçelievler ve Pendik’teki imar planları İBB Meclisi'nde onaylandı! Neler değişti?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu veto ederek tekrar değerlendirilmek üzere İBB Meclisi’ne yolladığı Avcılar, Bahçelievler ve Pendik’teki imar planları, çoğunluktaki AKP-MHP grubunun oyları ile aynen onaylandı. İBB Meclisi’ndeki çoğunluk veto kararlarına karşı ısrarcı oldu. 

Gaziantep Şehitkamil'deki hizmet alanı ticaret konut alanı oldu!

Belediye Hizmet Alanı olarak belirlenen vatandaşa ait arazi, özel bir firmaya satılmasından 40 gün sonra Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisi'nin gündemine '15 katlı ticaret konut alanı' imar değişikliği için getirildi.

Metromall AVM’nin plan değişikliğinde yeni kararlar!

Eski Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Melih Gökçek’in imzasıyla haksız emsal kullandırılarak yapılan Metromall AVM kararının, Etimesgut Belediye Meclisi’nden de geçtiği ileri sürüldü. Metromall AVM’nin plan değişikliğinde yeni kararlar olduğu öğrenildi. 

Sakarya Büyükşehir Meclisi'nde imar planı değişikleri gündeme alınacak!

Sakarya Büyükşehir Meclisi 9 Aralık Pazartesi günü toplanacak. Toplantıda imar planı değişikleri, ilçe belediye meclis kararları ve komisyon raporlarından oluşan 54 maddelik gündem değerlendirilecek...

Sakarya Büyükşehir Meclisi'nde imar planı değişiklikleri konuşulacak!

Sakarya Büyükşehir Meclisi bugün toplanıyor. Meclis üyeleri bir önceki oturuma ait komisyon raporlarını ve ilçe belediyelerinden Büyükşehir Meclisi’ne gelen kararları oylayacağı toplantıda, 79 gündem maddesini karara bağlanacak.

Gaziantep'te bin 800 metrekarelik alana yeni site kurulacak!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisi Temmuz ayı toplantısı gerçekleşti. Toplantıda, Merkez Taşlıca Mahallesi'ne bin 800 metrekare alana bir site kurulması kararlaştırıldı. 

Sakarya Büyükşehir Meclisi'nde imar planı değişiklikleri görüşülecek!

Sakarya Büyükşehir Meclisi bugün toplanıyor. Oturumda imar planı değişikleri, ilçe belediye meclis kararları ve komisyon raporlarından oluşan 59 maddelik gündem konuşulacak.

Mersin Tarsus'ta yeni imar kararları alındı!

Mersin'in Tarsus İlçe Belediye Meclisi, Belediye Başkanı Şevket Can başkanlığı tarafından toplandı. Mersin Tarsus'ta yeni imar kararları alındı.

Gaziantep Büyükşehir Meclisi'nden indirim müjdesi!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Şubat ayı 2. Birleşim toplantısını gerçekleştirdi. İskanı olmayan kırsal alanlarda, yeni kurulan yerleşim birimlerinde ve köylerde 12 bin aboneyi ilgilendiren karar meclisten çıktı.

Gaziantep Şehitkamil Belediye Meclisi'nde TOKİ konuşuldu!

Gaziantep Şehitkamil Belediye Meclisi 2017 yılı Şubat ayı toplantısı yapıldı. Toplantıda TOKİ ile ilgili açıklamalarda bulunuldu.

Gaziantep'te 250 bin metrekarelik alan kamulaştırıldı!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisi Ocak Ayı 2.Birleşim Toplantısı gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Osman Toprak Başkanlığında yapılan toplantıda 46 madde görüşüldü.

Edremit Belediye Meclisi'nde imar görüşüldü!

Edremit Belediye Meclisi yeni yılın ilk toplantısını Belediye Başkanı Kamil Saka başkanlığında yaptı. Toplam 31 gündem maddesinin görüşülerek karara bağlandığı toplantıda kararların çoğu oy birliği ile alındı.

Gaziantep Erdem Koleji yıkılacak mı?

Büyükşehir Meclisi, Erdem Koleji'nin bulunduğu bölgede imar uyumsuzluğunu gerekçe gösteren Gaziantep 1'inci İdare Mahkemesinin verdiği karar doğrultusunda imar değişikliğine gitti.

Gaziantep Meclisi kararları Haberi

Gaziantep Meclisi kararları

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Osman Toprak başkanlığında toplanan meclisten, Kilis'te yitirdiğimiz Şehit Astsubay Mehmet Yalçın Nane'nin eşi ve çocuğu için ev alınması kararı çıktı. Oy birliği ile alman karar neticesinde konuşan Osman Toprak; "Şehidimizin ailesine ve evladına evimiz hayırlı uğurlu olsun" dedi. 


43 MADDE GÖRÜŞÜLDÜ 

41 gündem maddesinin görüşüldüğü mecliste, 10 madde içi komisyonlara ek süre verilirken, 12 madde oy çokluğu, kalan maddeler ise oy birliği ile kabul edildi. Gündem maddelerinin oylanmasının ardından Divan Başkanı Osman Toprak ek iki gündem maddesinin oylamasına geçti. Ek meddeler de oy birliği ile kabul edildi. 


"ŞEHİDİMİZİN AİLESİ MAĞDUR OLMASIN" 

Gündeme ek olarak alınan Şehit Astsubay Mehmet j Yalçın Nane'nin ailesine ev alınmasıyla ilgili madde meclisten oy birliği ile geçti. Karann alınmasının ardından kısa bir konuşma yapan...