02 / 05 / 2024

Gaziantep mozaik müze nerede

Gaziantep mozaik müze nerede

Gaziantep, Şanlıurfa ve Hatay'daki mozaik müzelerini kapsayan destinasyonun bölge turizmini canlandırması bekleniyor. Gaziantep İl Kültür ve Turizm Müdürü Ergün Özuslu: "İnsanlar sadece mozaikleri görmek için bu üç şehrimizi gezebilecek" dedi.

Gaziantep Panorama Müzesi 25 Aralık'ta tamamlanacak!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Panorama 25 Aralık Müzesi'nin inşaatı devam ediyor. Müze'nin 25 Aralık'a yetiştirilmesi planlanıyor...

Türkiye’nin en büyük müze kompleksi Adana'da açıldı!

AB Bakanı Ömer Çelik, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Milletvekilleri ve kent protokolünün katılımı ile Adana Yeni Müze Kompleksi I. Etap Arkeoloji ve Mozaik Müzesi açıldı.

Haleplibahçe Müze Kompleksi açılışa hazırlanıyor!

Bünyesinde barındırdığı arkeoloji, arkeopark, mozaik müzeleriyle Türkiye'nin "en büyük müzesi" unvanını alacak Haleplibahçe Müze Kompleksi, kapılarını açmaya hazırlanıyor.

Hilton Müze Otel inşaatında sona gelindi!

İçerisinde, "Dünya'nın en uzun" tek parça mozaiğinin yanı sıra, milattan önce ve sonraki dönemlere ait çok sayıda mozaik eserler ile çeşitli Roma şehri kalıntılarının da sergileneceği Hilton Müze Otel, dikkat çeken mimarisinde sona yaklaşıyor.

Gaziantep Savaş Müzesi'nin yanındaki binalar yıkılıyor!

Gaziantep savunmasını ve kurtuluş mücadelesini anlatan Şahinbey Belediyesi Savaş Müzesinde başlatılan genişletme ve yenileme çalışması kapsamında müze yanında yer alan iki binanın kamulaştırması tamamlanarak yıkımına başlandı.

Antalya'da müze ve ören yerleri 12.7 milyon lira gelir sağladı!

Antalya'da bulunan 4 müze ve 16 ören yerini geçen yıl yaklaşık 2,9 milyon kişi ziyaret ederken, bu ziyaretlerden 12 milyon 771 bin 873 lira gelir elde edildi.

Müze tasarımcısı David Chipperfield 24 Şubat'ta İstanbul'a geliyor!

Müze tasarımı; mimarların, tasarımcıların gözlerini kamaştıran bir konudur. Sadece sergiler tartışma yaratmaz, müzeler de içinde sergilenen kadar önemlidir. Ve müze deyince de akla gelen isimlerdendir David Chipperfield.

Mehmet Akif'in vefat ettiği daire müze mi olacak?

Yazar Fahrettin Gün, İstiklal Marşı'nın yazarı Mehmet Akif Ersoy'un son günlerini geçirdiği ve vefat ettiği İstiklal Caddesi'ndeki Mısır Apartmanı'nın ikinci katındaki dairenin müze olmasını önerdi

Müze kapılarında sıra beklemeye son!

Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı tüm müzelerin, İstanbul'daki Askeri Müze' nin ve bazı özel müzelerin biletleri, 1 Ekim itibarıyla www.biletix.com üzerinden satın alınabiliyor.

Ordu'da Müze Evi 9 bin 313 turist ağırladı!

ORDU'NUN Ünye Belediyesi Müze Evi'ni, 2014 yılı içerisinde yerli ve yabancı toplam 9 bin 313 turist ziyaret etti. 3 yılda 28 bin 252 gibi önemli ziyaretçi sayısına yaklaştı.

Yassıada müze mi oluyor?

TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Yassıada'yı " Demokrasi Adası " olarak "yap-işlet-devret" modeliyle müze olarak ülkeye kazandıracaklarını belirtti. Hisarcıklıoğlu, gerekli izinler çıktığı anda projeye başlayacaklarını dile getirdi

Müze ve ören yerlerinden 12,5 milyon liralık gelir elde edildi!

Ocak-kasım döneminde Antalya'da bulunan 4 müze ve 14 ören yerini yaklaşık 2,8 milyon kişi ziyaret etti, ziyaretlerden 12,5 milyon lira gelir elde edildi.

Zeugma Mozaik Müzesi 11 ayda 198 bin ziyaretçi ağırladı!

Tunus Bardo Müzesi'nden devralan ve saç örgüleri, çıkık elmacık kemikleri nedeniyle "Çingene Kızı" diye adlandırılan mozaiğin de sergilendiği Zeugma Mozaik Müzesi'ni 11 ayda 198 bin kişi ziyaret etti...

Gaziantep mozaik müze nerede Haberi

Gaziantep mozaik müze nerede

Gaziantep'teki Zeugma Mozaik Müzesi'nin yanı sıra Şanlıurfa ve Hatay'daki çalışmaların tamamlanmasıyla bölge "mozaik müzeler destinasyonu" haline gelecek.


İl Kültür ve Turizm Müdürü Ergün Özuslu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Güneydoğu turizminin çözüm sürecine bağlı yükselişe geçtiğini söyledi.


Bölgede "mozaik müzeleri destinasyonu" oluşturulacağını ifade eden Özuslu, "Bu çalışmayla başta Gaziantep, Hatay, Şanlıurfa olmak üzere turizmde önemli canlanma sağlanacağına inanıyorum" dedi.


Şanlıurfa ve Hatay'da yapımı süren iki büyük mozaik müzesinin yakın zamanda açılacağını hatırlatan Özuslu, şöyle devam etti:


"Hatay ve Şanlıurfa'daki müzelerin hizmete girmesiyle dünyanın hiçbir ülkesinde bulunmayan 'mozaik müzeleri destinasyonu' oluşacak. İnsanlar sadece mozaikleri görmek için bu üç şehrimizi gezebilecek. Böylece mozaik turizmi hareketlenecek."


- Yeni bir turizm çeşidi


Dünyadaki en büyük mozaik müzelerinden birinin Gaziantep'te bulunduğuna işaret eden Özuslu, bu yeni turizm çeşidinin dünyada ilk olacağına...