16 / 05 / 2024

Gaziantep Panoraması Müzesi projesi

Gaziantep Panoraması Müzesi projesi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Gaziantep Savunması ve Kahramanlık Panoraması Müzesi için ilk kazma vuruldu.

Gaziantep Panorama 25 Aralık Müzesi'nin inşaatı tam gaz!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı devam eden Panorama 25 Aralık Müzesi, iyiden iyiye ortaya çıkıyor.

Gaziantep Panorama Müzesi 25 Aralık'ta tamamlanacak!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Panorama 25 Aralık Müzesi'nin inşaatı devam ediyor. Müze'nin 25 Aralık'a yetiştirilmesi planlanıyor...

Gaziantep Panorama Müzesi 25 Aralık'a yetişecek!

Kentteki çalışmalarına hız kesmeden devam eden Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Panorama 25 Aralık Müzesi’ni 25 Aralık'a yetiştirecek.

Gaziantep Kahramanlık Müzesi’nin temeli atıldı!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilecek olan Gaziantep Savunması ve Kahramanlık Panoraması Müzesi’nin temeli, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’in katılımıyla düzenlenen görkemli bir törenle atıldı.

Gaziantep Panoraması Müzesi için ilk kazma vuruldu!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Gaziantep Savunması ve Kahramanlık Panoraması Müzesi için ilk kazma vuruldu.

Gaziantep 15 Temmuz Demokrasi Müzesi açıldı!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen Gaziantep 15 Temmuz Demokrasi Müzesi hizmete açıldı. Vali Ali Yerlikaya ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin açılış törenine katıldı.

Gaziantep Zooloji Müzesi açıldı!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin hayata geçirdiği Türkiye’nin ilk ve tek Zooloji Müzesi Gaziantepli vatandaşların hizmetine açıldı.

Gaziantep Zooloji ve Doğa Müzesi 23 Nisan’da açılıyor!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin hayata geçirdiği Gaziantep Zooloji ve Doğa Müzesi 23 Nisan’da vatandaşların hizmetine açılıyor

Gaziantep Devri Alem Para Müzesi onarıldı!

Gaziantep'te zengin bir para koleksiyonunun bulunduğu müzesi çöken Esat Kaplan, pes etmedi. İki katlı müzenin enkazında kalan paraları kurtaran koleksiyoner, bu kez de müzesi için para basma onayı aldı.

Gaziantep Panorama Müzesi çalışmaları ne zaman tamamlanacak?

Gaziantep'in yaşadığı zulmü ve gösterdiği kahramanlığı sergileyecek olan Gaziantep Savunması ve Kahramanlık Panorama Müzesi'nin yapım çalışmaları devam ediyor.

Gaziantep'e Panorama Müzesi geliyor!

GaziAntep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Panorama 1453 Tarihi Müzesi’ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Gaziantep Savaş Müzesi'nin yanındaki binalar yıkılıyor!

Gaziantep savunmasını ve kurtuluş mücadelesini anlatan Şahinbey Belediyesi Savaş Müzesinde başlatılan genişletme ve yenileme çalışması kapsamında müze yanında yer alan iki binanın kamulaştırması tamamlanarak yıkımına başlandı.

Ataşehir Çocuk Bilim Müzesi ve Cumhuriyet Panoraması ne durumda?

Ataşehir Çocuk Bilim Müzesi ve Cumhuriyet Panoraması'nda planlama çalışmaları devam ediyor. Henüz başlanmayan Ataşehir Çocuk Bilim Müzesi ve Cumhuriyet Panoraması projesinin tamamlanma tarihi de belirlenmedi.

Gaziantep Panoraması Müzesi projesi Haberi

Gaziantep Panoraması Müzesi projesi


Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından kent merkezine inşa edilecek olan Gaziantep Savunması ve Kahramanlık Panoraması Müzesi için ilk kazma vuruldu. Yapımı 14 ayda tamamlanacak olan müze 25 Aralık 2018 yılında vatandaşın hizmetine açılacak. Genel Sekreter Yardımcısı Sezer, dünyada ilk olması hedeflenen müze için Rus Ressam Aleksander Samsonov’un çizimlerine devam ettiğini belirtti.


Kurtuluş savaşının meşalesini yakan Gazianteplilerin, bu kahramanlığını gelecek nesillere aktarmak amacıyla hayata geçirilecek olan proje, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin tarafından yakından takip ediliyor. Proje ile ilgili bilgiler veren Büyükşehir Genel Sekreter Yardımcısı Sezer Cihan, Gaziantep Kalesi yakınlarında ve yıkımı yapılan askeri lojmanların yerine kurulacak olan müze, 12 bin 539 metrekare bir alan üzerinde, 12 m yüksekliğinde ve 113 m uzunluğunda panoramik bir yağlı boya çalışması olacağını kaydetti. Genel...