05 / 05 / 2024

Gaziantep turizmi 2014

Gaziantep turizmi 2014

Hülya Akkaya, tarihin her döneminde farklı din ve ırklara mensup insanları bünyesinde barındıran ve zengin tarihî eserlere sahip Gaziantep'te insanlar barış ve huzur içerisinde yaşadığı dile getirdi.

Gaziantep Düzbağ İçmesuyu Temini projesinin ihalesi yapıldı!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in 2014 yerel seçimlerinde söz verdiği projelerde birisi olan Türkiye'nin en büyük "İçmesuyu Temin Projesi"nin ihalesi gerçekleşti.

Gaziantep Ibis&Novotel ve Kayseri Ibis&Novotel değerleme raporu!

Akfen Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ., şirket portföyünde yer alan Gaziantep Ibis&Novotel ve Kayseri Ibis&Novotel'e ait 31 Aralık 2014 tarihli ikinci revize değerleme raporlarını KAP'a bildirdi.

Gaziantep ve Çin arası turizm işbirliği artacak!

Çin Halk Cumhuriyeti Büyükelçisi Hongvay, Gaziantep B.B. Başkanı Fatma Şahin'i ziyaret etti. Fatma Şahin, Gaziantep ile Çin arasındaki turizmi artırmayı hedeflediklerini söyledi.

Doğa ve Macera Turizmi'ne 1.2 trilyon dolar harcandı!

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği’nin (TÜRSAB) kamuoyuna açıkladığı Doğa ve Macera Turizmi raporuna göre 2014’te 1.1 milyar kişi macera turizmine 1.2 trilyon dolar harcadı.

Gaziantep 5 yıldızlı 11 oteliyle turizmi genişletiyor!

Sanayisi ile çok sık yerli ve yabancı işadamlarını ağırlayan Gaziantep'te kültür turizmi de hızla gelişiyor. Kentte 11 beş yıldızlı otel, 2 bin 219 oda, 5 bin 219 yatak kapasitesi bulunuyor.

Divan Gaziantep kendi alanının en iyisi seçildi!

2014 yılı başında misafirlerine hizmet vermeye başlayan Divan Gaziantep, Dünya’da, milyonlarca seyahat severin tercihi olan booking.com isimli online rezervasyon sitesinde, Gaziantep’te kendi alanında en iyi otel seçildi.

Gaziantep turizmi Çingene kızının tarihi ile hareketlendi!

Açıldığı günden itibaren ziyaretçi sayısı her geçen gün artan Zeugma Mozaik Müzesi'ni geçen yıl 206 bin kişi gezdi.Gaziantep Kültür ve Turizm Müdürü Özuslu: "herkes Çingene kızının tarihi atmosferini görmek istiyor"dedi.

Çeşme turizmi 2014'de yüzde 13 büyüdü!

Turizmde kötü bir yıl geçiren İzmir'in son yıllarda öne çıkan ilçesi Çeşme, 2014'te il bazındaki gerilemenin tersine bir gelişme gösterdi. Çeşme'de yabancıların yüzde 30'a yakın artış gösterdiği belirtiliyor.

Küçük esnaf için büyük adım!

Gaziantep esnaflarının en büyük sorunu olan sermaye ve tanıtım için Gaziantep Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği düğmeye bastı. Gaziantep'te 2014 yılı içinde 3 bin 320 kişi yeni iş yeri açarken 880 esnaf işi bıraktı.

Tapu Kadastro Gaziantep Bölge Müdürü Süleyman Tapsız'ı ziyaret etti!

Malatya Kadastro Müdürü olarak görev yapmakta iken 24 Kasım 2014 tarih ve 77832 sayılı Bakanlık oluru ile Tapu Kadastro Gaziantep Bölge Müdürlüğü’ne vekaleten atanan Mustafa Aslan, Vali Tapsız’ı ziyaret etti.

Gaziantep İbis Novotel değerleme raporu!

Akfen GYO, şirket portföyünde yer alan Gaziantep İbis&Novotel'e ait 31 Aralık 2014 tarihli değerleme raporunu Kamuyu Aydınlatma Platformu'na bildirdi. İşte şirketin KAP'a bildirdiği değerleme raporu...

Davutoğlu: Gaziantep'teki baraj projeleri için çalışıyoruz

Gaziantep Sanayi Odası tarafından düzenlenen "2014 Gaziantep'in Yıldızları" ödül töreninde konuşan Başbakan Davutoğlu, organize sanayi bölgelerinin en kısa zamanda kurulmasına her türlü desteği vereceklerini söyledi.

Gaziantep Holiday Inn Ekspress 2016'da açılacak!

Gaziantep'te Suriyeli turizmi başladı. Birçok ülkeden yardım için gelen STK'lar şehrin turizm hareketini 12 aya çıkardı. Otellerin doluluk oranı yüzde 50'lerden yüzde 70'lere yükseldi..

Gaziantep turizmi 2014 Haberi

Gaziantep turizmi 2014

Hülya Akkaya, ayrıca bir kent logosuna ihtiyaç olduğunu dile getirdi. Son zamanlarda ülke genelinde yaşanan olayların Gaziantep'teki işletmelerin organizasyonlarında da sıkıntılar yaşattığını ifade eden Hülya Akkaya, tarihin her döneminde farklı din ve ırklara mensup insanları bünyesinde barındıran Gaziantep'te insanlar barış ve huzur içerisinde yaşadığı dile getirdi. Zengin tarihî eserlere sahip Gaziantep'in geleneksel turizm alanında olduğu kadar kongre turizmi gibi alternatif turizm atanlarında da önemli potansiyele sahip olduğuna dikkat çeken Akkaya, ancak turizm alanında otorite varlığına ihtiyaç duyulduğunu ifade etti. Akkaya, "Başta Valilik ve Büyükşehir Belediyesi olmak üzere ilgili tüm kurum ve kuruluşların desteğini almış bir ortak eylem grubu olması, organizasyonu uyumlu ve etkin kılacak katılımcı bir model olacaktır" dedi. 


Haber...