01 / 05 / 2024

gaziantep yıkım eylemi

gaziantep yıkım eylemi

Gaziantep'te kentsel dönüşüm nedeniyle evi yıkılacak olan Hasan Bodur, yıkımın usulsüz olduğunu öne sürerek 46 gündür eylem yapıyor. 

Gaziantep Amfi Tiyatro’da yıkım başladı!

100.Yıl Atatürk Kültür Parkı içerisinde yer alan ve bir dönem Gaziantep’te gerçekleşen Ramazan Etkinlikleri ve konserlere ev sahipliği yapan Amfi Tiyatro’nun yıkımına başlandı.

Gaziantep Kamil Ocak Stadı'nın yıkım çalışmaları başladı!

44 yıl önce yaptırılan Gaziantep Kamil Ocak Stadı'nın yıkım çalışmaları başladı. Stadın yerine Millet Bahçesi yapılacak...

Gaziantep Şıh Meydanı için yıkım çalışmaları tamamlandı!

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nun en önemli projeleri arasında gösterdiği Şıh Meydanı için çalışmalar aralıksız sürdürülüyor. Kamulaştırması yapılan evlerin yıkım çalışmaları devam ederken hafta sonu iki evin daha yıkım çalışmaları tamamlandı.

Gaziantep Yanık Tedavi Merkezi için yıkım kararı çıktı!

Mehmet Emin Türk, Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi'ndeki Yanık Tedavi Merkezi binasının Gaziantep Büyükşehir tarafından depreme dayanıklı olmaması nedeniyle yıkım kararı çıktığını ve 25 Aralık Devlet Hastanesi'ne taşındığını açıkladı.

Gaziantep Hükümet Konağı binasının yıkımı devam ediyor!

Yaklaşık yarım asırlık Hükumet Konağı binasının yıkımı devam ediyor. 5 katlı binanın yıkımını gerçekleştiren firma yaklaşık on kamyon hafriyat dökerek, kullanılacak kepçeyi bu hafriyat yığının tepesine çıkardı.

İnönü Stadı'nın temsili yıkımı 2 Haziran saat 19.03'te yapılacak!

Beşiktaş Jimnastik Kulübü stadı olan İnönü Stadı, 27 Kasım 19947'den beri hizmet veriyor. Stadın temsili yıkımı 2 Haziran Pazar günü saat 19.03'te gerçekleşecek...

Üsküdar'daki çeşmenin yıkım talimatına İBB karşı çıktı!

Üsküdar Çengelköy'deki çeşmelerin yıkım talimatını veren Üsküdar Belediyesi'nin ayıbına İBB son verdi

Astay Gayrimenkul'den OnaltıDokuz yıkım kararı ile ilgili açıklama!

Astay Gayrimenkul İnşaat Yatırım Turizm A.Ş. Zeytinburnu'nda inşa ettiği 3 bloklu projesi OnaltıDokuz'un basında çıkan yıkım kararına ilişkin açıklamada bulundu...

Havza'daki bina için yıkım kararı çıktı!

Tahtalı Barajı Koruma Havzası'nda bulunan Özkul Giyim'e ait bina için yıkım kararı çıktı

İnönü Stadı'nın altından tarihi kalıntı çıkarsa yıkım durdurulacak!

Haziran ayında başlanacak olan İnönü Stadı'nın yıkım çalışmalarının stadın altından tarihi kalıntı çıkığı takdirde durdurulacağı açıklandı...

Taksim İlkyardım Hastanesi'nin yıkımı tepkiye neden oldu!

Hakkında yıkım kararı verilen Taksim İlkyardım Hastanesi ile ilgili Beyoğlu halkından tepki geldi...

Emek Sineması'nın yıkımına çift buldozerle devam ediliyor!

Yıkım çalışmalarına başlanan Emek Sineması'nda çalışmalara hız verildi. Yıkıma çift buldozerle devam ediliyor...

Turistik tesiste hukuksuz yıkım iddiası!

Samsun'da bulunan turistik tesiste hukuka aykırı yıkım yapıldığı iddia edildi

gaziantep yıkım eylemi Haberi

gaziantep yıkım eylemi

Gaziantep'te yaşayan Hasan Bodur, Şehitkâmil ilçesi Karşıyaka semtindeki Eydibaba Mahallesi’nde uygulanacak kentsel dönüşüm projesi sebebiyle mağdur olduğunu öne sürerek 46 gündür Bölge Adliye Mahkemesi önünde eylem yapıyor.

Gazete Duvar'dan Cengiz Anıl Bölükbaş'ın haberine göre; bölge mahkemeleri ve Danıştay, binaların yıkılmasında "kamu yararı gözetilmediği" sebebiyle durdurma kararı aldı. 

Ancak, Şehitkamil Belediyesi karara karşın Bodur'un evinden numune aldı. Binanın "riskli" olduğuna ilişkin rapor hazırlandı. Evinin bulunduğu bölgenin afet bölgesi olmadığı söyleyen Bodur, belediyenin evinden numune almasının ve rapor hazırlamasının ise hukuki olmadığını söyledi.

‘YETKİLİLER SORUNU DAHİ DİNLEMEDİ’

Hasan Bodur, olayla ilgili birçok yerel ve siyasi parti yöneticilerine ulaşmayı denedi fakat hiçbirinden bir dönüş alamadı. 30 Ağustos Zafer Bayramı sırasında Belediye Başkanı ve vali ile görüşmeye çalıştı. Yine sonuç alamadı. Bir sene boyunca randevu almaya çalışan...