30 / 04 / 2024

Gaziantep Amfi Tiyatro’da yıkım başladı!

Gaziantep Amfi Tiyatro’da yıkım başladı!

100.Yıl Atatürk Kültür Parkı içerisinde yer alan ve bir dönem Gaziantep’te gerçekleşen Ramazan Etkinlikleri ve konserlere ev sahipliği yapan Amfi Tiyatro’nun yıkımına başlandı.




100.Yıl Atatürk Kültür Parkı'nda bulunan ve bir dönem Gaziantep’te düzenlenen Ramazan Etkinlikleri ve konserlere ev sahipliği yapan Amfi Tiyatro’nın yıkımı gerçekleşti.

Şirin Nar Gazetesi'nde yer alan habere göre; bir dönem Gaziantep’te gerçekleşen etkinliklerin vazgeçilmez adresi olan Amfi Tiyatro, yıllardan beri atıl durumda bulunuyordu. Onlarca etkinliğin, Ramazan programlarının ve konserlerin gerçekleştirildiği Amfi Tiyatro, kaderine terk edilmiş vaziyette bulunuyordu. Amfi Tiyatronun alt kısmında yer alan Gaziantep Lisesi Lokalinin de kapanması ile iyiden iyiye atıl duruma gelen Amfi Tiyatro’da geçtiğimiz gün yıkım çalışmalarına start verildi.

YEŞİL ALAN OLACAK

Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan ve Belediye Başkanı Fatma Şahin’in vizyon projeleri arasında bulunan“Alleben’i İnsanlarla Buluşturma Projesi” kapsam alınan giren Amfi Tiyatro, kapsamda yıkıldı. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nden alınan bilgilere göre, Amfi Tiyatro’nun bulunduğu alan yıkımı tamamlanıp yeşil alan olacak.


Geri Dön