28 / 07 / 2024

gaziantep’in tarihi ve kültürel dokusunun ortaya çıkarılması projesi

gaziantep’in tarihi ve kültürel dokusunun ortaya çıkarılması projesi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL) tarafından yürütülen Gaziantep’in tarihi ve kültürel dokusunun ortaya çıkarılması projesi masaya yatırıldı...

Gaziantep İslahiye ve Nurdağı'nda inşa edilen 328 iş yeri teslim ediliyor!

"Asrın felaketi" şeklinde belirtilen 6 Şubat 2023 tarihindeki depremlerden etkilenen Gaziantep'in Nurdağı ve İslahiye İlçelerinde inşa edilen iş yerlerinin anahtar teslimleri başladı.

TOKİ 50 bin konut Ankara başvuru tarihi ve başvuru şartları!

TOKİ 50 bin konut Ankara başvuru tarihi ve başvuru şartları haberimizde yer alıyor. TOKİ Ankara'da 2 bin 934 sosyal konut hayata geçirmeyi planlıyor.

Merkezefendi Kayaköy TOKİ başvuru tarihi ve şartları!

Merkezefendi Kayaköy TOKİ başvuru tarihi ve şartları haberimizde yer alıyor. Projede 2 oda 1 salon dairelere yer veriliyor.

TOKİ'nin inşaatları ve ihaleleriyle ilgili 4 soru!

TOKİ tarafından yapılan inşaatlar ve ihaleler TBMM gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Gaziantep'in en değerli arsası Maher'e satıldı!

Gaziantep'in en değerli arazisi Maher Holding isimli bir şirkete satıldı. Deprem toplanma merkezi olan arazide inşaat yapılmasına karşı çıkılıyor.

Özgüran Iş Makinalari İnşaat Ve Nakliyat Ticaret Limited Şirketi Istanbul Şubesi açıldı!

Özgüran Iş Makinalari inşaat Ve Nakliyat Ticaret Limited Şirketi Istanbul Şubesi bugün Bahçelievler'de 300 bin TL sermaye bedeli ile açıldı.

Gaziantep'te Kent, İnşaat Ve Ekonomi Kongresi için protokol imzalandı!

Gaziantep Ticaret Odası ve Mimarlar Odası Gaziantep Şubesi arasında 2-4 Mayıs 2019 tarihlerinde kentte inşaat ve ekonomi alanındaki gelişmelerin tartışılacağı "Kent, İnşaat ve Ekonomi Kongresi" için protokol imzalandı. 

7. İnşaat ve Konut Konferansı'nda geleceğin trendleri belirlendi!

Türk inşaat ve gayrimenkul sektörünün en seçkin buluşması sayılan bu yıl yedincisi gerçekleştirilen İnşaat ve Konut Konferansı’nda geleceğin konut trendleri belirlendi.

MİT’in tarihi yerleşkesi Adalet Bakanlığı’na tahsis edilecek!

Milli İstihbarat Teşkilatı’nın yeni yerleşkesi için çalışmalar devam ediyor. Akıbeti merak edilen MİT’in tarihi yerleşkesinin ise Adalet Bakanlığı’na tahsis edileceği söyleniyor..

TOKİ'nin inşaatları ve ihalelerine ilişkin 4 soru TBMM gündeminde!

TOKİ tarafından yapılan inşaatlara ve ihaleler meclis gündemine taşındı. CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Sanayici üretimi bırakıp inşaat ve AVM yatırımlarına yöneldi!

Ankara Sanayi Odası Nurettin Özdebir "Rekabet edemez hale düşen sanayici, üretimi bırakıp daha kârlı olan inşaat ve AVM yatırımlarına yöneldi. İmalat yapamaz hale geldik." dedi.

Levent Doğal Tarihi ve Kentsel Sit Alanı imar planı askıya çıktı!

Levent Doğal Tarihi ve Kentsel Sit Alanı Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı bugün İBB tarafından askıya çıkarıldı..

Seçim bitti, peki inşaat ve gayrimenkulde durum ne olur?

Gayrimenkul sektörünün deneyimli isimlerinden Kürşat Tuncel 24 Haziran 2018 seçimlerinin inşaat ve gayrimenkul sektörüne nasıl bir etkisi olacağını yazdı. İşte Tuncel'in yazısı...

gaziantep’in tarihi ve kültürel dokusunun ortaya çıkarılması projesi Haberi

gaziantep’in tarihi ve kültürel dokusunun ortaya çıkarılması projesi

Meclis Salonu’nda gerçekleşen alternatifli proje tartışıldı. Uzman konuklar ve şehir plancıları tarafından tartışılan proje için Tarihi Kentler Birliği üyeleri, Kent Konseyi Üyeleri, Gaziantep Üniversitesi, Zirve Üniversitesi, Şahinbey, Şehitkamil Belediyeleri, Mimarlar Odası Üyeleri ile birçok mimar ve kent planlayıcıları görüş belirttiler.


Üç bölgede yapılması düşünülen projenin birinci aşamasında Gaziantep Kalesi ile Zeugma Mozaik Müzesi arasındaki aks yer alıyor. Burada kalan tarihi ve kültürel yapıların ortaya çıkarılması ve kent dokusunun korunması hedefleniyor. Gaziantep Kalesi’nden Zeugma Müzesi’ne giden bir yol veya üst geçit yapımı da düşünülüyor.


İkinci bölgede Demokrasi Meydanı’ndan Derekanarı Sokaktan kaleye kadar olan bölüm yer alıyor. Bu arada hanların, kent otellerin, ticarethanelerin, ofis ve büroların yapılması ve yine kent dokusunun korunması hedefleniyor.


Derekenarı sokaktan Tüfekçi Yusuf Bulvarı’na kadar olan bölgeyi kapsayan projenin içinde...