09 / 05 / 2024

gaziemir belediyesi

gaziemir belediyesi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yüzde 65’i ormanlık alan olan Gaziemir’in üçte birini imara açtı. Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol duruma isyan etti.

Gaziemir Belediyesi, yeni binasına taşındı!

Gaziemir Belediyesi, tüm birimleriyle yeni binasında vatandaşa hizmet vermeye başladı. Eski binanın olduğu yerde inşa edilen ve altında iki kat yeraltı otoparkı bulunan akıllı, çevreci, teknolojik yeni hizmet binası 14 bin metrekare alanı kaplıyor.

Tahtalı Barajı koruma havzası sanayi tesisi ruhsatı iptal edildi!

Yeni Asır Gazetesi muhabiri Fatih Abacıoğlu'nun haberine göre; Gaziemir Belediye Başkanı Şenol, Tahtalı Barajı Koruma Havzası'nda yer almasına rağmen daha önce "Sanayi tesisi olabilir" diyerek ruhsat verdiği bina için kararını değiştirdi...

İzmir Gaziemir'deki trafo alanın ticaret alanına çeviren imar planı askıda! 5 kata kadar yapılaşma izni bulunuyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Gaziemir ilçesindeki Optimum Alışveriş Merkezi karşısında yer alan trafo alanını ticaret alanına çeviren imar planlarını askıya çıkardı.

İzmir Gaziemir Aktepe 2. Etap'ın yapımına başlanıyor! İhalesi gerçekleştirildi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Gaziemir Aktepe Emrez Kentsel Dönüşüm Alanı’nda 2'nci etabın yapım ihalesini de gerçekleştirdi ve sonuçlandırdı. Gaziemir Aktepe 2. Etap'ın yapımına böylece start verildi...

İzmir Uzundere kentsel dönüşüm projesinde son durum ne?

Gaziemir Belediyesi Meclis Üyesi ve Kentsel Dönüşüm Komisyonu Başkanı Necati Kırmaz, Uzundere kentsel dönüşüm projesine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Kırmaz, projenin en hızlı şekilde tamamlanarak teslim edilmesi için çalışmaların yapıldığını belirtti.

İzmir Gaziemir'e kentsel dönüşüm müjdesi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Gaziemir ilçesi için kentsel dönüşüm sürecini başlattı. İZBETON’un ihale sürecine dâhil olmasıyla birlikte hız kazanan kentsel dönüşüm çalışmaları ilçe mahallelerinde heyecan yarattı. 

İzmir Sarnıç Kültür Merkezi Kasım'da açılacak!

İzmir Gaziemir Belediyesi tarafından yapımına başlanan Sarnıç Kültür Merkezi'nin yapımında sona gelindi. Toplam 2 milyon 297 bin liraya mal olan merkezin Kasım'da açılması planlanıyor.

İzmir Gaziemir Belediyesi'nden 4.5 milyon TL'ye satılık iş yeri!

İzmir Gaziemir Belediyesi, Gaziemir İlçesi, Gazi Mahallesi'nde bulunan dubleks işyerini satışa çıkardı. İhalesi 8 Eylül Perşembe günü yapılacak taşınmazın bedeli 4 milyon 500 bin TL olarak belirlendi.

İzmir Gaziemir'deki yeni fuar alanının imar planı müfettişlik oldu!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Gaziemir’deki Fuar İzmir’in “jeolojik ve jeoteknik raporlarının nerede olduğu” sorusuna cevap veremedi. Muhakkik incelemesi sonrası mülkiye başmüfettişi İzmir’e geldi.

Türkiye İMSAD Kentsel Tasarım Kalite Ödülü Gaziemir'in!

Türkiye İMSAD “Kentsel Tasarımda Kalite Ödülü”nü Gaziemir Aktepe ve Emrez Mahalleleri Kentsel Dönüşüm Alanı Kentsel Tasarım ve Mimari Fikir Projesi ile projenin mimarları Büşra Al, İlker İğdeli ve Berrin Özdemir ile İzmir Büyükşehir Belediyesi kazandı.

Gaziemir Kentsel Tasarım Yarışması sonuçlandı!

İzmir'de kentsel dönüşüm alanı içindeki Gaziemir Aktepe ve Emrez mahalleleri için Büyükşehir Belediyesi tarafından Kentsel Tasarım ve Mimari Fikir Projesi Yarışması düzenlendi. Yarışmayı Üniversitesi Mimarlık Bölümü kazandı.

İzmir Gaziemir'deki kentsel tasarım yarışması sonuçlandı!

İZMİR Büyükşehir Belediyesi, 122 hektarla, üzerinde çalıştığı en büyük kentsel dönüşüm alanı olan Gaziemir'deki Aktepe ve Emrez bölgeleri için düzenlediği 500 bin TL ödüllü "Kentsel Tasarım ve Mimari Fikir Projesi Yarışması'nı sonuçlandırdı.

Gaziemir Aktepe ve Emrez kentsel dönüşüm mimari proje yarışması sonuçları!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Gaziemir Aktepe ve Emrez Mahalleleri Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı Kentsel Tasarım ve Mimari Fikir Projesi Yarışması'nın sonuçlarını açıkladı. Yarışma sonuçları bugün Resmi Gazete'de yayımlandı...

İzmir Gaziemir'de Taş Ocağı projesi protesto edildi!

zmir'in Gaziemir Ilçesi'nde, ilçenin yüzölçümünün üçte birine eşdeğer olan 210 hektarlık alanın bakanlık tarafından imara açıldığını belirten yüzlerce kişi, Gaziemir Belediyesi ve Gaziemir Çevre Platformu öncülüğünde yürüyüş yaptı.

İzmir Belediyesi kentsel dönüşümü yarışma ile yapacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi "Kentsel Dönüşüm ve Gelişini Alanı" olarak ilan edilen Gaziemir, Aktepe ve Emrez Mahallelerindeki kentsel dönüşüm için yarışma düzenleyecek.

gaziemir belediyesi Haberi

gaziemir belediyesi

Geçtiğimiz günlerde İzmir Sarnıç’taki piknik alanının ihalesini halkın desteğini de arkasına alarak son anda kazanan ve büyük bir başarıya imza atan Gaziemir Belediyesi, yurttaşları ve sivil toplum kuruluşlarını iki yeni mücadeleye daha çağırdı. Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, başlarında iki bela olarak adlandırdığı taş ocağı sorunu ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın ilçenin 3’te 1’ini imara açması konusunda basının ve halkın desteğini talep etti, halkın örgütlenerek eylemle tepki koymasını istedi.


Üçte biri imara açıldı

610 hektar büyüklüğündeki Gaziemir’in üçte birinin kendilerine tek kelime danışılmadan imara açıldığını söyleyen Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, bu kararın yüzölçümünün yüzde 65’i orman olan Gaziemir’in geleceğini karartacağını savundu.


Çanakkale ile birlikte Türkiye’nin havası en temiz iki kentinden birisi olduğunu hatırlatan Şenol, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bize sormadan...