15 / 05 / 2024

Gazimağusa imar planı

Gazimağusa imar planı

KTC Başbakanı Ersan Saner, Gazimağusa, Yeni Boğziçi ve İskele imar planının düzenlenmesi için gerekli adımların atılacağını müjdeledi.

Gazimağusa, Yeni Boğaziçi ve İskele'nin imar planları yeniden düzenlenecek!

KTC Başbakanı Ersan Saner, Gazimağusa, Yeni Boğziçi ve İskele imar planının düzenlenmesi için gerekli adımların atılacağını müjdeledi.

Mecliste 'Gazimağusa İskele Yeniboğaziçi İmar Planı' tartışması!

TDP Genel Başkanı ve Lefkoşa milletvekili Cemal Özyiğit, mecliste Gazimağusa İskele Yeniboğaziçi İmar Planı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Cemal Bulutoğluları’ndan Mağusa İskele Yeniboğaziçi imar planı açıklaması!

Lefkoşa Türk Belediyesi eski Başkanı Cemal Bulutoğluları, Mağusa İskele Yeniboğaziçi imar planıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan Bulutoğluları;“Haziran ayında son yasal değişiklikler yapılıp, tekrardan Birleşik Kurul toplanmalı” dedi.

Kıbrıs'ın yeni imar planı yürürlüğe girmeyecek!

UBP Genel Başkanı ve Başbakan Ersin Tatar, Gazimağusa, İskele, Yeni Boğaziçi İmar Planı Yasası’nı yasal sürecin doğru işletilmemesi, Plan üzerindeki teknik tartışmaların hala devam etmesi nedeniyle planın yürürlüğe girmeyeceğini açıkladı.

Beyarmudu İmar Planı onaylandı!

İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars, Beyarmudu İmar Planı’nın dün birleşik kurulu oluşturan Şehir Planlama Dairesi, Gazimağusa Kaymakamlığı ve Beyarmudu Belediyesi’nin oybirliği ile onaylandığını duyurdu.

Kıbrıs'ın imar planı çalışmalarında sona yaklaşılıyor!

Kıbrıs Yeniboğaziçi Belediye Başkanı Mustafa Zurnacılar, Gazimağusa, Yeniboğaziçi , İskele imar Planı çalışmalarında gelinen son noktayı değerlendirdi. Zurnacılar, imar planı hazırlanırken bölgenin birçok faktörünün göz önüne alınması gerektiğini sözlerine ekledi.

Kıbrıs'ın imar planı çalışmaları havaya uçtu!

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, Mağusa, İskele ve Yeniboğaziçi bölgeleri için başlatılan imar planı çalışmalarının havaya uçtuğunu söyledi.

Kıbrıs'ın yeni imar planı bir yıl sonra hazırlanır!

KKTC Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, Mağusa, İskele ve Yeniboğaziçi emirnamesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Özersay, imar planı için bir yıl sonrasını işaret etti.

Kıbrıs İskele'nın imar planı onaylandı!

Kıbrıs UBP İskele İlçe Başkanı Osman Kırşan, son günlerde tartışmalara neden olan Mağusa Emirnamesi için “Biz imar planını onaylıyoruz emirname doğru değil'' diye konuştu.

Kıbrıs Mağusa'da imar planı gerginliği!

Kıbrıs Mağusa'da imar planıyla ilgili emirnamenin kabulünün ardından, ilgili bölgelerde bilgilendirme toplantıları başladı. 

Mağusa’da imar planı hazırlığı başladı!

Gazimağusa Belediyesi’nin, turizm ve üniversite kenti olan Gazimağusa’da çarpık yapılaşmanın önüne geçilmesi ve planlı gelişimin sağlanması için İmar Planı hazırlanması çalışmalarına başladığı belirtildi.

Gazimağusa'ya tramvay geliyor!

Gazimağusa'ya tramvay geliyor. Gazimağusa Belediyesi, kentin ulaşım master planının hazırlanması ve "Tramvay Projesi"nin fizibilite çalışmalarının yapılması için İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden gelen ekiple bir toplantı yaptı.

Ankara Yenimahalle'de uygulama imar planı değişikliği yapılacak!

Yenimahalle Belediye Başkanlığı İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Ankara Yenimahalle 14712 ada 1 parsele ait 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliğini panoya astı. Detaylar haberimizdeki ekte yer alıyor...

Gazimağusa imar planı Haberi

Gazimağusa imar planı

KTC Başbakanı Ersan Saner, Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer ve beraberindeki heyeti kabul etti. Gürcafer, ülke ekonomisi için çok önemli olan projelerin yakın zamanda hayata geçirileceğinden umutlu olduklarını kaydetti.

Kıbrıs Gazetesi'nde yer alan habere göre; Maraş'ın doğru şekilde değerlendirilmesi durumunda hem siyasi hem ekonomik olarak büyük bir avantaş sağlanacağından bahseden Gürcafer, Maraş süreci içerisinde yer almak istediklerini kaydetti. Başbakan Ersan Saner de ülkenin ekonomik yapısına bakıldığında turizm, eğitim ve inşaat sektörünün önemli olduğundan bahsederek, bu bağlamda ülke çapında UBP olarak emirnamelere inanmadıklarını ve hiçbirinin altına imza atmadıklarını açıkladı. 

Saner, “UBP olarak emirnamelere inanmadık ve hiçbirinin altına da imza koymadık. İmar planları ile bunların şekillenmesi gerktiğini de ifade etmekten hiçbir zaman kaçınmıyoruz. Bu dönemde de inşaat sektörüne verdiğimiz...