29 / 04 / 2024

Gazimağusa, Yeni Boğaziçi ve İskele'nin imar planları yeniden düzenlenecek!

Gazimağusa, Yeni Boğaziçi ve İskele'nin imar planları yeniden düzenlenecek!

KTC Başbakanı Ersan Saner, Gazimağusa, Yeni Boğziçi ve İskele imar planının düzenlenmesi için gerekli adımların atılacağını müjdeledi.



KTC Başbakanı Ersan Saner, Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer ve beraberindeki heyeti kabul etti. Gürcafer, ülke ekonomisi için çok önemli olan projelerin yakın zamanda hayata geçirileceğinden umutlu olduklarını kaydetti.

Gazimağusa, Yeni Boğaziçi ve İskele nin imar planları yeniden düzenlenecek!

Kıbrıs Gazetesi'nde yer alan habere göre; Maraş'ın doğru şekilde değerlendirilmesi durumunda hem siyasi hem ekonomik olarak büyük bir avantaş sağlanacağından bahseden Gürcafer, Maraş süreci içerisinde yer almak istediklerini kaydetti. Başbakan Ersan Saner de ülkenin ekonomik yapısına bakıldığında turizm, eğitim ve inşaat sektörünün önemli olduğundan bahsederek, bu bağlamda ülke çapında UBP olarak emirnamelere inanmadıklarını ve hiçbirinin altına imza atmadıklarını açıkladı. 

Saner, “UBP olarak emirnamelere inanmadık ve hiçbirinin altına da imza koymadık. İmar planları ile bunların şekillenmesi gerktiğini de ifade etmekten hiçbir zaman kaçınmıyoruz. Bu dönemde de inşaat sektörüne verdiğimiz önemi ifade etmek adına başta imar planı ve diğer unsurları düzenlemek adına da kararlı bir çalışma temposu içerisine gireceğimizi, en başta Gazimağusa, Yeni Boğziçi ve İskele imar planının düzenlenmesi için gerekli adımları atacağımızı düşünüyorum” şeklinde konuştu. 

Gazimağusa, Yeni Boğaziçi ve İskele nin imar planları yeniden düzenlenecek!

Başbakan Saner, 6 bakanlıkla beraber başka bir çalışma üzerinde yoğunlaştıklarını; bunun en kısa sürede fizibilite çalışmalarının tamamlanacağından bahsederek, yurt dışından gelecek olanların da bu avantajdan yararlanmalarının sağlanacağından bahsetti.


Geri Dön