12 / 05 / 2024

gaziosmanpaşa bina yıkımı

gaziosmanpaşa bina yıkımı

Gaziosmanpaşa Belediyesi, İslambey mevkiindeki bir binayı yıkılma tehlikesi arzettiği gerekçesiyle kontrollü bir şekilde yıktı.

Gaziosmanpaşa metro kazısı nedenile 5 katlı bina yan yattı!

Gaziosmanpaşa'da metro inşaatı kazısı yapıldığı bildirilen bölgede 5 katlı bir bina yan yattı.Çökme tehlikesi yaşayan ve yan yatan bina önünde park halindeki bir otomobil de çökme nedeniyle oluşan çukura düştü.

TTB'den kritik Hatay raporu: Bina yıkımları mevzuata ve bilimsel kriterlere uygun değil!

Türk Tabipleri Birliği (TTB) İşçi Sağlığı ve İşyeri Hekimliği Kolu’nun Hatay’a ilişkin açıkladığı raporda, bina yıkımı ve enkazın kaldırması gibi basamakların mevzuata ve bilimsel kriterlere uygun olmadığı belirtildi.

Malatya'da yüzde 15 seviyelerindeki hasarlı bina yıkımları 2,5 ayda yüzde 53,5'e ulaştı!

Kahramanmaraş merkezli olarak 6 Şubat tarihindeki depremlerden etkilenen Malatya'da, 2,5 ay kadar önce yüzde 15 seviyelerinde olan hasarlı bina yıkımı, çalışmaların hızlanmasıyla yüzde 53,5'e çıktı.

Muğla Menteşe'de imara aykırı alanlarda yıkım başladı!

Muğla'nın Menteşe ilçesinde imara aykırı inşa edilen konutlar için yıkım kararı alındı. Mahalledeki yıkımlarla ilgili Menteşe Belediyesi tarafından yapılan açıklamada yıkım işlemlerinin bakanlık kontrolünde yapıldığı belirtildi. 

Depremin etkilerini taşıyan Malatya'da bina yıkım ve enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor!

Kahramanmaraş merkezli depremlerin Malatya'yı etkilemesi sonucu, kentteki ağır hasarlı binaların yıkımı ve enkaz temizleme çalışmaları hala devam ediyor. 6 Şubat'ta yaşanan depremler, kentteki çalışmaların hız kesmeden sürdürülmesine neden oldu.

Cumurbaşkanı Erdoğan: Depremde 912 vatandaşımız hayatını kaybetti, 2 bin 181 bina yıkıldı! 

Cumurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen ve 10 ilde etkili olan depremi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Depremde 912 vatandaşımız hayatını kaybetti, 2 bin 181 bina yıkıldı" diye konuştu. İşte ayrıntılar...

Sakarya Karasu'da imara aykırı bina yıkım bekliyor! 

Sakarya'nın Karasu ilçesinde bulunan ve imara aykırı olan bina için geçtiğimiz sene yıkım kararı alınmıştı. Fakat bina için herhangi bir işlem yapmadı. 

Kastamonu Bozkurt'ta 140 bina için acil yıkım kararı! 

Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde sel felaketi nedeniyle ağır hasar alan 140 bina için acil yıkım kararı alındı.

Bursa'da yıkım yapan ekskavatörle bina duvarı arasına sıkışan işçi yaşamını yitirdi!

Bursa Osmangazi'de yıkım yapan ekskavatörle bina duvarı arasına sıkışan işçi yaşamını yitirdi...

İstanbul'daki depremde çatlaklar oluşan bina için yıkım kararı!

Mega kent İstanbul'da geçtiğimiz hafta yaşanan 3.9 büyüklüğündeki depremin ardından çatlaklar meydana gelen bina içim yıkım kararı verildi.

Ankara Açelya Apartmanı çevresinde 7 binanın yıkımı tamamlandı!

Ankara'da inşaat çalışması sırasında temeli kayan Açelya Apartmanı etrafındaki riskli yapıların yıkım işlemleri tüm hızıyla devam ediyor. Bölgedeki 7 binanın daha yıkımı tamamlandı.

Açelya Apartmanı çevresindeki binaların yıkımı bayrama kadar tamamlanacak!

Geçtiğimiz haftalarda istinat duvarında çökme meydana gelen Ankara'daki Açelya Apartmanı'nın çevresinde yer alan 11 apartman için yıkım kararı alınmıştı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Gürgen yıkım işlemlerinin bayrama kadar biteceğini söyledi.

Açelya Apartmanı çevresindeki 10 bina için yıkım kararı!

Geçtiğimiz hafta sonu istinat duvarında çökme meydana gelen Ankara'daki Açelya Apartmanı'nın çevresi lazer tarayıcılarla izlenmişti. İzlemeler sonucunda çevrede yer alan 10 bina için yıkım kararı alındı. 

İnşaat kazısında temeli kayan apartmanda yıkım başladı!

Ankara'da, yanına yapılan inşaatın temel kazısı sırasında temelinde kayma yaşandığı tespit edilen 8 katlı Açelya Apartmanı ve etrafında bulunan 20 bina çökme riskine karşı tahliye edildi. Güvenlik önlemlerinin alınmasında sonra binanın yıkımına başlandı.

gaziosmanpaşa bina yıkımı Haberi

gaziosmanpaşa bina yıkımı


Gaziosmanpaşa Belediyesi, ilçede eski ve yıkılma tehlikesi arzeden binaları yakından takip ederek, vatandaşların can ve mal kaybı yaşamaması amacıyla tedbirlerini alıyor. İslambey mevkii Aklar Sokak’ta bulunan 3 katlı bir bina yıkılma tehlikesi arzettiği gerekçesiyle Gaziosmanpaşa Belediyesi ekipleri tarafından kontrollü bir şekilde yıkıldı. Binanın bulunduğu zemine oturması ve olası yıkılma ihtimaline yönelik evsahibi vatandaş tarafından yapılan ihbarı değerlendiren Gaziosmanpaşa Belediyesi, binada oturan üç aileyi tahliye ederek yıkımı gerçekleştirdi. Bina boşaltıldıktan sonra gerçekleşen yıkımla olası bir can ve mal kaybının önüne geçilmiş oldu.


Konuyla ilgili bilgi veren Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Bülbül, “Burada yıkım gerçekleştirdiğimiz bina tamamen Zeytinburnu’nda yaşanan acı olayın bir benzerinin yaşanmaması içindir. Bina sahibi vatandaşın ihbarı üzerine yaptığımız incelemede binanın bulunduğu zemine oturtuduğunu ve yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını...