27 / 04 / 2024

Muğla Menteşe'de imara aykırı alanlarda yıkım başladı!

Muğla Menteşe'de imara aykırı alanlarda yıkım başladı!

Muğla'nın Menteşe ilçesinde imara aykırı inşa edilen konutlar için yıkım kararı alındı. Mahalledeki yıkımlarla ilgili Menteşe Belediyesi tarafından yapılan açıklamada yıkım işlemlerinin bakanlık kontrolünde yapıldığı belirtildi. 



Bir toprakta imar yoksa, üzerine ev inşa edilemez. Ev yapsanız da kaçak oluyor. Yani böyle durumlarda belediye tarafından yıkılabiliyor. Bu nedenle imarsız bir toprağa herhangi bir bina veya ev yapmak çok riskli.

Son dakika gelen habere göre Muğla Menteşe'de Çevre ve İçişleri bakanlıkları müfettişlerinin tespit ettiği imara aykırı yapılar için yıkım işlemine start aldı.

Muğla’nın Menteşe ilçesinde İçişleri Bakanlığı ile Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği müfettişleri tarafından imara aykırı inşa edilen binalar ve kaçak bölümleri ile ilgili yıkımlar başladı.

Sözcü'de yer alan detaylara göre, Menteşe ilçesi Akbük mevkii ile Kıran, Sarnıç, Kuyucak mahallelerinde imara aykırı inşa edilen binalar ile kaçak bölümlerine Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği ile İçişleri Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen tespitler sonrasında bugün Kıran Mahallesi'nde yıkıma başlandı.

BELEDİYE'DEN YIKIM KARARINA İLİŞKİN AÇIKLAMA

Mahallede başlayan yıkımlara ilişkin Menteşe Belediyesi tarafından açıklama geldi.

Belediye tarafından yapılan açıklamada; İçişleri Bakanlığı ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın müfettişlerince tespiti gerçekleştirilen yapı yasağı bulunan sit alanlardaki yapılar ve aynı bakanlık müfettişlerince imar barışı süresince usulüne uygun bulunmayan yapı kayıt belgesi almış olan yapıların yine bakanlık kontrolünde yıkımları yapıldığını belirtildi. 

Belediye, "Yıkımı gerçekleşecek olan yapılar idari ve hukuki yargı süreçleri tamamlanarak yıkım kararı kesinleşen yapılardır" ifadesini kullandı. 

Son dakika yapılan açıklamada, yasada yıkım işlemleri ilçe belediyeleri tarafından Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü denetiminde yapılması esas olduğu için yıkımda kullanılan araç, gereç ve iş gücü ilçe belediyelerince karşılandığı kaydedildi.

İMAR NEDİR?

İmar, hükümetlerin toprağın fiziksel gelişimini ve her bir mülkün kullanılabileceği kullanım türlerini kontrol etme şekli olarak tanımlanıyor. 

İMAR AFFI NEDİR?

İmar affı ya da halk arasında bilinen adıyla imar barışı, izinsiz ve ruhsatsız yapılara yapı kayıt belgesi alınmasını sağlayan tasarı olarak tanımlanıyor. Ayrıca yine geçici olarak elektrik, doğalgaz ve su da imar barışı ile yapı kayıt belgesi almaya hak kazanan yapılara bağlanabiliyor.

Mini 3 Kapı’ya yine tek kuruş zam gelmedi! İşte Mini 3 Kapı Kasım 2023 fiyatları!

Dijital gayrimenkul pazarlamanın yeni ortakları! Hepsiemlak ile Zingat el sıkıştı!

Polat Holding'in Duna Pearl projesine Altın LEED Sertifikası!


Geri Dön