27 / 04 / 2024

Polat Holding'in Duna Pearl projesine Altın LEED Sertifikası!

Polat Holding'in Duna Pearl projesine Altın LEED Sertifikası!

Türkiye’de ve globalde, gayrimenkul ve enerji sektörlerinin öncü oyuncular arasında yer alan Polat Holding'in 65 seneyi aşkın tecrübesi ile Budapeşte’de inşa ettiği Duna Pearl projesi, ABD Yeşil Bina Konseyi USGBC tarafından Altın LEED sertifikasına layık görüldü.



Türkiye’de ve globalde, gayrimenkul ve enerji sektörlerinin öncü oyuncular arasında yer alan Polat Holding'in ilk yurt dışı projesi olan ve geçtiğimiz aylarda sakinleri ile buluşan ‘Tuna’nın İncisi’ şeklinde de anılan Duna Pearl Projesi, ABD Yeşil Bina Konseyi USGBC tarafından Altın LEED sertifikasına layık görüldü.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre ABD merkezli LEED (Enerji ve Çevre Tasarımında Liderlik) Serfikası, dünya genelinde en yaygın kullanılan yeşil bina derecelendirme sistemi şeklinde olup, büyük bina komplekslerinin enerji çözümlerini, modernliğini ve inşaat kalitesini ödüllendiriyor.

Polat Holding in Duna Pearl projesine Altın LEED Sertifikası!

Polat Holding Duna Pearl projesinin Altın LEED Sertifikası ile ödüllendirilmesi ile ilgili önemli açıklamalar yapan Polat Gayrimenkul İcradan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Kaan Yücel, konu ile ilgili olarak şunları dile getirdi: “Altın LEED Sertifikası, projelerin LEED kriterleri çerçevesinde bina kompleksi şeklinde en güncel gereksinimleri karşıladığını, sağlıklı bir çevreyi güvence altına alıp, enerji tasarrufunu destekleyecek biçimde dizayn edildiğini ve işletildiğini gösteriyor. Duna Pearl projesi de bu çerçevede hem Avrupa Birliği bina yönetmeliklerine uygun şekilde en az yüzde 20 yenilenebilir enerji kullanması, hava ısısından sıcak su üreten son teknoloji bir ısı pompası sistemi dahil olacak şekilde çeşitli soğutma ve ısıtma çözümlerine sahip olması hem de yer aldığı bölgeye sürdürebilirlik anlamında kattığı değer ile söz konusu bu sertifikaya layık görüldü. Duna Pearl projesinin inşaatı esnasında, çevre yolları yenileyip kaldırımları onardık, yeni park alanları oluşturduk ve mahalle sakinlerine ve ziyaretçilere yönelik yeşil alanlar hayata geçirdik. Yani aslında söz konusu bu sertifikayı almamızda yalnızca mimari ve mekanik çözümler değil, bunun dışında , mahallenin çevresinin yeşillendirilmesi ve çevredeki yaşam kalitesine sunmuş olduğumuz yarar da değerlendirme esnasında önemli bir rol oynadı.’’

Polat Holding'in ilk Budapeşte projesi olma özelliğine sahip olan Duna Pearl’ün layık bulunduğu, sürdürülebilir ve yenilikçi binalardan meydana gelen seçkin projelerin sahip olduğu LEED Sertifikası, dünya genelinde de kabul görüyor. Ayrıca Çevresel ve sosyal açıdan yaşam kalitesini artırmayı destekleyen USGBC’nin listesinde bugün yaklaşık olarak 190 ülkede 105 binden çok LEED sertifikalı bina yer alıyor.

Türkiye’deki en büyük kentsel dönüşüm projesi Piyalepaşa Çarşı şehre yeni bir soluk getirecek!

Kaan Yücel: 'Kentsel dönüşümdeki en büyük sorun gecekondulaşma!'

Polat Holding'ten 'Macaristan' çıkartması: Yüzde 50 hissesi olan şirketi alarak tek sahibi oldu!


Geri Dön