28 / 04 / 2024

Polat Holding'ten 'Macaristan' çıkartması: Yüzde 50 hissesi olan şirketi alarak tek sahibi oldu!

Polat Holding'ten 'Macaristan' çıkartması: Yüzde 50 hissesi olan şirketi alarak tek sahibi oldu!

Polat Holding, Macaristan’da Gayrimenkul Geliştirme projeleri hayata geçirmek için kurduğu PD Real Estate Kft. şirketinin yüzde 50 hissesini de ortaklarından satın alarak şirketin yüzde 100 sahibi oldu.




Türkiye’nin en köklü ve güvenilir şirketlerinden biri olan Polat Holding, Avrupa’da gayrimenkul sektöründe büyümeye devam ediyor. Holding, Macaristan’da Gayrimenkul Geliştirme projeleri hayata geçirmek için kurduğu PD Real Estate Kft. şirketinin yüzde 50 hissesini de ortaklarından satın alarak şirketin tek sahibi oldu.

POLAT HOLDİNG'TEN MACARİSTAN ÇIKARTMASI

Polat Holding, 2016 yılında Macaristan’da Gayrimenkul projeleri hayata geçirmek üzere ortaklıkla kurmuş olduğu PD Real Estate Kft. Şirketinin kalan hissesini Credit Europe Bank’tan kredi kullanarak satın aldı.

Hisse devri imzalarının atılması neticesinde PD Real Estate Kft. yüzde 100 Polat Holding bağlı ortaklığı durumuna geçti.

PD Real Estate ile Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de ilk yurtdışı gayrimenkul projesi olan Duna Pearl’ü hayata geçiren Holding, konut, otel ve mağaza konsepti ile karma bir proje olan Duna Pearl, için 75 milyon euroluk  bir yatırım gerçekleştirmişti.

YENİ PROJELER GELİYOR!

PD Real Estate Kft Yönetim Kurulu Üyesi Kaan Yücel , PD Real Estate’in hisselerinin devri ile ilgili şirketin yurtdışı planlarını anlattı.

Polat Holding 2023 yılı başında teslimlerini tamamlanan Duna Pearl projesi ve ilk etap teslimlerini 2024 yılı başında tamamlanacak olan City Pearl Projeleri ile uzun yıllardır Macaristan’da Gayrimenkul Geliştirme faaliyetlerine devam ediliyor.

Yücel: ''Macaristan ve Macar Halkı ile bir çok noktada çok fazla ortak noktamız olduğu için Macaristan’da iş yapmak hem çok keyifli hem de ortak kültürümüz ve tarihimiz sayesinde bir çok açıdan çok olumlu bir tecrübe oldu.'' diyerek PD Real Estate Kft.’nin tüm hisselerini devralarak Macaristan’da hayata geçirecekleri güzel projeler için adım attıklarını açıkladı.

Çok yakında hem Macaristan’da hem dee Avrupa’nın birkaç farklı noktasında yeni projeler geliştireceklerini belirtti.

Polat Holding ten Macaristan çıkartması: Yüzde 50 hissesi olan şirketi alarak tek sahibi oldu!
MACARİSTAN'DAKİ İLK GARİMENKUL ÇALIŞMASI!

Polat Holding Mali İşler ve Finans Grup Başkanı Oktay Hatırnaz hisse devri ile ilgili Credit Europe Bank finansmanı hakkında açıklama yaptı.

Yurt dışında projeler geliştiren Polat Holding faaliyet gösterdiği alanlarda profesyonel ekibi ve finansman gücüyle Duna Pearl projesini taahhüt ettiği zamanda başarıyla tamamlayarak teslimleri gerçekleşti.

Credit Europe Bank’tan sağlanan finansman ile PD Real Estate’ in otel ve diğer varlıklarının  Polat Holding bünyesine katılması ve önümüzdeki dönemde sektöründe lider bir oyuncu olarak yer alması hedefleniyor.

Oktay Hatırnaz ''Macaristan’daki ilk gayrimenkul projemizi tamamlamanın gururuyla, bölgede ve Avrupa’nın farklı ülkelerinde gerçekleştireceğimiz yeni projelerin heyecanını yaşıyoruz’ dedi.

Favori lokasyonu, oteli ve ticari alanlarıyla Duna Pearl, şehrin yeni çekim merkezi olarak görülüyor.

Geniş iç hacimli ferah daireleri, Tuna Nehri manzarasından maksimum seviyede faydalanılmasını sağlayan özel tasarım teras ve balkonları, projenin merkezinde yer alan yemyeşil avlusu ve sosyal alanlarıyla Duna Pearl yatırımcısına Budapeşte standartlarının üstünde bir yaşam vadediyor.

DUNA PEARL PROJESİ AYRINTILARI!

Duna Pearl, projesi 75 milyon euro sermaye bedeli ile inşa edilecek. Toplam inşaat alanı 42 bin metrekare olan projede 193 rezidans bulunacak.

Duna Pearl projesinin satış alanı 26 bin 500 metre kare, otel alanı ve oda sayısı 5 bin 500, kiralanabilen alan 3 bin metrekare olup 236 adet de otopark bulunuyor

Polat Holding’in Duna Pearl Projesinde teslimler başladı! 

Polat Holding, enerji şirketinin yarısını Maxis Girişim Sermayesi'ne sattı!


 


Geri Dön