29 / 04 / 2024

Avrupagöz, yüzde 50 hissesini Nesma ve Reaya Holding'e sattı!

Avrupagöz, yüzde 50 hissesini Nesma ve Reaya Holding'e sattı!

Zincir göz merkezleri arasında hasta sayısı sıralamasına göre dünyada sayılı markalar arasında bulunan Avrupagöz, yüzde 50 hissesini 52 milyon TL'ye Suudi Arabistan'ın en büyük gruplarından Nesma ve Reaya Holding'e sattı...



Zincir göz merkezleri arasında hasta sayısı sıralamasına göre dünyada sayılı markalar arasında bulunan Avrupagöz, yüzde 50 hissesini 52 milyon TL'ye Suudi Arabistan'ın en büyük gruplarından Nesma ve Reaya Holding'e sattı. Bu ortaklıkla yurtiçine ve yurtdışına iki yıl içinde 267 milyon TL'lik yatırım yapmayı planlayan Avrupagöz'ün hedefi 2015'te Londra Borsası'na kote olmak. Nesma Holding Başkanı ve Reaya Holding Yönetim Kurulu Üyesi Şeyh Saleh Al-Turki, Türkiye ekonomisine duydukları güven ve Avrupagöz'ün başarısı nedeniyle ortaklık kurduklarını vurguladı. Al-Turki, "Türkiye'ye güvendiğimiz için yatırım yapıyoruz. Önümüzdeki dönemde yatırımları iki katına çıkarabiliriz" diye konuştu. 


165 MİLYONLUK YATIRIM 

Avrupagöz Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Burak Telli, 2013 yılında 65 milyon TL'lik yatırım yaptıklarını söyledi. Telli, "2014'te yurtiçi ve yurtdışında 102 milyon liralık yatırım hedefliyoruz. 2015'te 165 milyon TL'lik yatırım bütçesi ayırdık" dedi. 2014 yılı ciro hedefinin ise 200 milyon TL olduğunu söyleyen Telli, Nesma ve Reaya Holding ortaklığı ile birlikte 2015'te Londra Borsası'na açılacaklarını söyledi. 


Sabah Gazetesi 


Geri Dön