05 / 05 / 2024

Gaziosmanpaşa kamuşlatırma eylemi

Gaziosmanpaşa kamuşlatırma eylemi

İstanbul Gaziosmanpaşa'daki 5052 parsel için alınan "acele kamulaştırma" kararı üzerine mahalleliler iptal davası açtı, belediyeye yürüyerek eylem gerçekleştirdi. Burada konuşan mahalle dernekleri temsilcileri herkesi mahallelerine sahip çıkmaya çağırdı.

Gaziosmanpaşa İslambey'deki kentsel dönüşümde son durum ne? İslambey kentsel dönüşüm projesi ne zaman tamamlanacak?

İstanbul Gaziosmanpaşa'daki İslambey Mahallesi’nde 7 sene önce “Evlerinizi 3 yıl sonra teslim edeceğiz” denilerek başlatılan kentsel dönüşümde henüz sona gelinemedi. Peki Gaziosmanpaşa İslambey'deki kentsel dönüşümde son durum ne? İşte merak edilen o ayrıntılar...

Gaziosmanpaşa'da kentsel dönüşüm çalışmaları sırasında 1500 yıllık su kemeri bulundu!

Gaziosmanpaşa'da başlatılan kentsel dönüşüm projesinin kazı çalışmaları sırasında Roma dönemine ait 1500 yıllık su kemeri ortaya çıktı.

Gaziosmanpaşa'da acele kamulaştırma kararı!

Gaziosmanpaşa Karayolları Mahallesi'nde bulunan 2721 ve 13353 parsel numaralı taşınmazların kentsel dönüşüm çalışmalarının kesintiye uğramaması için  Gaziosmanpaşa Belediye Başkanlığı tarafından acele kamulaştırılmasına karar verildi. 

Gaziosmanpaşa Hükümet Konağı ihalesi 3 Mayıs'ta!

Konut yatırımlarının yanı sıra kamu yatırımlarını da sürdüren TOKİ, Gaziosmanpaşa Hükümet Konağı ihalesi 3 Mayıs tarihinde gerçekleştirecek.

Gaziosmanpaşa'da kentsel dönüşüm yıkımları yapıldı!

Gaziosmanpaşa Belediyesi, depreme dayanıksız binaların yıkım işlemini gerçekleştirdi. Yıkımı başlatılan binaların yerine yenileri 24 ay içerisinde yapılacak.

Gaziosmanpaşa'da acele kamulaştırmaya durdurma kararı!

Gaziosmanpaşa ilçesine yönelik ilan edilen Acele Kamulaştırma Kararı içerisinde olan Mevlana Mahallesi hakkında yapılan itirazlar ve açılan davalar neticesinde ; Danıştay tarafından yürütmeyi durdurma kararı verildi.

Gaziosmanpaşa Taksim Hastanesi Çocuk Polikliniği açıldı!

Gaziosmanpaşa Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Polikliniği’nin açılışı yapılarak vatandaşların hizmetine sunuldu.

Gaziosmanpaşa Sarıgöl'de acele kamulaştırma kararınına tepki!

Gaziosmanpaşa’da kentsel dönüşüm için “Acele Kamulaştırma” kararıyla ilgili yapılan basın açıklamasında konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, “acele ranta ihtiyacı var" dedi.

Gaziosmanpaşa'da kamulaştırma için tebligatlar gönderilmeye başladı!

Gaziosmanpaşa Belediyesi, Bakanlar Kurulu'nun kendisine verdiği "Acele Kamulaştırma" yetkisiyle ilk tebligatını gönderdi. Gaziosmanpaşa'da acele kamulaştırma kararına 870 aile dava açmıştı.

Gaziosmanpaşa'daki acele kamulaştırma kararı meclis gündeminde!

İstanbul Milletvekili Didem Engin, 2002 yılından beri yapılan acele kamulaştırmalara ilişkin soru önergesi hazırladı. Engin, acele kamulaştırma uygulamasının son mağdurlarının İstanbul'un Gaziosmanpaşa ilçesi sakinleri olduğunu dile getirdi..

Gaziosmanpaşa imar planına 239 dilekçeyle itirazda bulunuldu!

Gaziosmanpaşa'da acele kamulaştırma kararı verilen 5 mahalle için oluşturulan imar planına Mevlana Mahallesi sakinleri Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne tam 239 dilekçe ile itirazda bulundu.

Gaziosmanpaşa’daki acele kamulaştırmanın iptali isteniyor!

İstanbul Gaziosmanpaşa’da 30 bin evi etkileyeceği belirtilen ‘acele kamulaştırma kararı’nın iptali için İstanbul İdare Mahkemesi’nde toplu dava açıldı. Atalay, “Acele kamulaştırma kararı, ancak milli müdafaa gibi istisnai durumlarda alınır” dedi.

Gaziosmanpaşa'daki acele kamulaştırma protesto edildi!

İstanbul Gaziosmanpaşa'daki 5052 parsel için alınan "acele kamulaştırma" kararı üzerine mahalleliler iptal davası açtı, belediyeye yürüyerek eylem gerçekleştirdi. Burada konuşan mahalle dernekleri temsilcileri herkesi mahallelerine sahip çıkmaya çağırdı.

Gaziosmanpaşa kamuşlatırma eylemi Haberi

Gaziosmanpaşa kamuşlatırma eylemi

Gaziosmanpaşa Meydanı'nda toplanarak sloganlar eşliğinde belediye binasına yürüyen Gaziosmanpaşa Mahalleler Birliği'nden Mevlana, Yıldıztabya, Pazariçi, Karayolları, Sarıgöl Mahallesi dernekleri ve mahalle sakinleri acele kamulaştırma kararına karşı iptal davası açtı. Yaklaşık ikiyüz mahalleli "Evime, komşuma, dokunma!", "Kamulaştırmaya Hayır" sloganları atarak belediye önüne geldi. Burada konuşan mahalle dernekleri temsilcileri herkesi mahallelerine sahip çıkmaya çağırdı. 


'DEV İLE CÜCENİN MÜCADELESİ BU' 


Yıldıztabya Mahallesi Derneğinden Süleyman Çelik 2012 yılından beri belediyeyle çetin bir mücadele yürüttüklerini belirterek "Yani dev ile cücenin mücadelesi diyoruz biz buna. Ama her seferinde cüce devi yere seriyor. En son bölge idare mahkemesi yine bizi haklı buldu. Umarım bu acele kamulaştırma kararında da bizi haklı bulur" dedi. 


Sarıgöl Mahallesi Derneğinden Cemile Bozkurt da bütün davaların mahallelinin lehine olduğunu söyleyerek, bu kararın da iptal edilmesi gerektiğini...