04 / 05 / 2024

Gaziosmanpaşada riskli alan ilan edilen yerler

Gaziosmanpaşada riskli alan ilan edilen yerler

İstanbul Milletvekili Gülay Yedekci, İstanbul Gaziosmanpaşa'da riskli alan ilan edilen yerlere ilişkin soru önergesi hazırladı. Yedekci sorularını Dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu'na iletti.

Gaziosmanpaşa Fevzi Çakmak Mahallesi'ndeki 319 bin 800 metrekarelik riskli alanın imar planı revizyonu askıda!

İstanbul İli, Gaziosmanpaşa İlçesi, Fevzi Çakmak Mahallesi Riskli Alanın yaklaşık 31,98 ha kısmına ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Revizyonu ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Revizyonu askıya çıkarıldı.

Gaziosmanpaşa'daki 72 bin 200 metrekarelik riskli alanın imar planı askıda!

İstanbul İli, Gaziosmanpaşa İlçesi, Pazariçi Mahallesi, Riskli Alan 3A Bölgesi, 1.Kısım, 1/5000 ve 1/1000 Ölçekli Nazım ve Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı...

Gaziosmanpaşa Karayolları Mahallesi'ndeki riskli alanın imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Gaziosmanpaşa İlçesi, Karayolları Mahallesi Riskli Alanın içerisinde yer alan 4906 ada 1 parsel ve 12214 parsele ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Gaziosmanpaşa'daki 65 bin 600 metrekarelik riskli alanın imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Gaziosmanpaşa İlçesi, Yeni Mahalle (9A) Riskli Alanının yaklaşık 6,56 hektarlık (65 bin 600 metrekare) kısmına ilişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planına askı itirazları kapsamında yapılan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Elazığ'da riskli alan kararı!

Elazığ'ın Merkez  ilçesine bağlı Abdullah Paşa Mahallesi sınırları içerisinde bulunan bazı alanlar "riskli alan" ilan edildi.

Torbalı'da riskli alan olarak ilan edilmesi istenen yerler TBMM gündeminde!

İzmir'in Torbalı ilçesinde riskli alan olarak ilan edilmesi talep edilen yerler ve dönüştürülen alanlar meclis gündemine taşındı. CHP'li Polat, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Urla'da riskli alan ilan edilen ve dönüştürülen alanlar meclis gündeminde!

İzmir'in Urla ilçesinde riskli alan olarak ilan edilmesi talep edilen yerler ve dönüştürülen alanlar meclis gündemine taşındı. CHP'li Polat, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Seferihisar'da riskli alan ilan edilen ve dönüştürülen alanlar TBMM'de!

İzmir'in Seferihisar ilçesinde riskli alan olarak ilan edilmesi talep edilen yerler ve dönüştürülen alanlar meclis gündemine taşındı. CHP'li Polat, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Çanakkale'de Sosyal Konutlar bölgesi riskli alan ilan edildi!

Çanakkale Belediye Meclis Toplantısı’nda Çanakkale Sosyal Konutlar bölgesinin riskli alan ilan edildiği açıklandı.

Mersin'de riskli alan kararı!

Mersin'in Akdeniz ilçesine bağlı Turgutreis Mahallesi sınırları içerisinde bulunan bazı alanlar "riskli alan" ilan edildi.

Konya'da riskli alan kararı!

Konya'nın Karatay ilçesine bağlı Aziziye Mahallesi sınırları içerisinde bulunan bazı alanlar "riskli alan" ilan edildi.

Rize'de riskli alan kararı!

Rize'nin Merkez ilçesine bağlı Çarşı ve Piriçelebi mahalleleri sınırları içerisinde bulunan bazı alanlar "riskli alan" ilan edildi.

Konya Ilgın'da riskli alan kararı!

Konya'nın Ilgın ilçesine bağlı Şıncarullah Mahallesi sınırları içerisinde bulunan bazı alanlar "riskli alan" ilan edildi.

Gaziosmanpaşada riskli alan ilan edilen yerler Haberi

Gaziosmanpaşada riskli alan ilan edilen yerler


İstanbul Milletvekili Gülay Yedekci, İstanbul Gaziosmanpaşa'da riskli alan ilan edilen yerlere ilişkin soru önergesi hazırladı. Yedekci sorularını Dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu'na iletti.


Yedekci önergesinde "26 Ocak 2013 tarihinde Resmi Gazete'de yayınlanan Bakanlar Kurulu kararı ile Gaziosmanpaşa'nın 13 mahallesinde toplam 3 milyon 930 bin m2’lik bir alan Riskli Alan ilan edilerek, Kentsel Dönüşüm uygulamalarını yapmak için adım atıldı.15 Aralık 2013 tarihinde de yaklaşık 350 bin m2 daha bu alana eklendi.


Gaziosmanpaşa Halkının vermiş olduğu hukuki ve meşru mücadele sonucunda bu yıkım saldırıları büyük oranda durduruldu.


Danıştay da açılan davalara ilk önce yürütmeyi durdurma kararları alındı fakat Gaziosmanpaşa Belediye Başkanlığı'nın ısrarlı çabaları sonucunda mahkeme kararları tanımayarak 15 Mayıs 2014 tarihinde yürütme durdurma kararı alınan Bağlarbaşı, Sarıgöl ve Yenidoğan Mahalleri için Bakanlar Kurulu tarafından...