19 / 07 / 2024

gazprom kırgızgazı ne kadara aldı

gazprom kırgızgazı ne kadara aldı

Kırgızistan’ın enerji şirketi Kırgızgaz’ın 48 milyon dolar borcunu üstlenen Gazprom’a 1 dolara satışı onaylandı. Kırgızistan parlamentosunda gerçekleşen oylamada 120 milletvekilinden 78’i satışa olumlu yönde oy verdi....

Kırgızistan Merkez Bankası halk şarkılarıyla ekonomi öğretecek!

Kırgızistan Merkez Bankası, finansal okuryazarlığı geliştirmek amacıyla ünlü halk şarkıcılarının enflasyon ve faiz oranları hakkında şarkılar söylediği bir kampanya başlattı.

İstanbul'da sahibinden satılık daire fiyatları ne kadar?

Düşük konut kredisi faizi ev almayı düşünenlerin ilgisini çekmeye başladı. Fırsatı değerlendirmek isteyen vatandaşlar İstanbul'da ucuz satılık daireleri araştırıyor. Peki hangi ilçede satılık daire fiyatları ne kadar?

Kırgızistan'da yatırımcı işletmeler emlak vergisinden muaf!

Kırgızistan'da her türlü sanayi üretimi yapacak yeni yatırımcı işletmeler 5 yıl emlak, satış, gelir ve arazi vergisinden muaf tutuldu.

THY Kırgızistan'da merkez ofisi açtı!

Türk Hava Yolları, Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te yeni merkez ofisi açtı. İki katlı yeni merkez ofisinin açılışı düzenlenen törenle yapıldı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne haciz şoku!

Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne 188 milyon liralık için icra yolu ile haciz işlemi başlatıldı. Eze İnşaat firması, icra emrinde belirtilen 7 gün içerisinde ödeme yapılmaması durumunda icra işleminin yapılacağı öğrenildi.

OSTİM OSB Kırgızistan'a rol model oldu!

OSTİM Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın "Kırgızistan'da kurulacak pilot OSB için inşaat ve yönetimden, bu konuda gerekli mevzuatın hazırlanmasına kadar pek çok konuda danışmanlık desteği vereceğiz." dedi.

OSTİM OSB Kırgızistan'a rol model oldu!

OSTİM OSB Yönetim Kurulu Başkanı Aydın, "Kırgızistan Yatırım Teşviki ve Koruma Ajansı ile bu ülkede pilot OSB kurulmasına yönelik iş birliği mutabakat zaptı imzaladık" dedi...

Mıstaçoğlu Şirketler Grubu'ndan Kırgızistan’a otel yatırımı!

Türkiye’de bilişim, telekomünikasyon, mobil iletişim ve inşaat şirketlerini bünyesinde bulunduran Mıstaçoğlu Şirketler Grubu, Kırgızistan’da Sheraton Bishkek Hotel’i yatırımı yapıyor.

Aralık'ta kiralar ne kadar artacak?

Aralık'ta kira sözleşmesi yenilenen kiracılara senelik ne kadar zam yapılacağı dün belli oldu. Peki, Aralık'ta kiralar ne kadar artacak?

Alsancak'taki elektrik fabrikasının Büyükşehir Belediyesi'ne tahsisi TBMM'de!

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, İzmir Alsancak'ta bulunan tarihi elektrik fabrikasının Büyükşehir Belediyesi'ne tahsisine ilişkin soru önergesi hazırladı..

Gül İnşaat açık artırması ne zaman?

Gül İnşaat toplam 212 konut ve işyerini açık artırmayla satışa çıkarıyor. Peki Gül İnşaat açık artırması ne zaman? diyorsanız işte yanıtı...

Tual Adalar Kartal satılık daire fiyatları ne kadar?

Tual Adalar projesi 2018 yılının sonunda sahiplerine teslim edilecek. Peki Tual Adalar Kartal satılık daire fiyatları ne kadar?

Kırgızistan'dan TAV'a yatırım daveti!

Kırgızistan Başbakanı Sapar İsakov, TAV'ı, Kırgızistan'ın Bişkek ve Oş kentlerindeki iki uluslararası havaalanının modernizasyonuna yatırım yapmaya davet etti. 

gazprom kırgızgazı ne kadara aldı Haberi

gazprom kırgızgazı ne kadara aldı


Kırgızistan’ın enerji şirketi Kırgızgaz’ın 48 milyon dolar borcunu üstlenen Gazprom’a 1 dolara satışı onaylandı. Kırgızistan parlamentosunda gerçekleşen oylamada 120 milletvekilinden 78’i satışa olumlu yönde oy verdi.


Anlaşma çerçevesinde Gazprom, Kırgızgaz’ın petrol boru hatları, doğalgaz dağıtım istasyonları ve yer altı depolarındaki kontrolü de devralıyor. Önümüzdeki 5 yıl içinde Gazprom, Kırgızgaz’ın alt yapısının güçlendirilmesi için 20 milyar ruble (610 milyon dolar) yatırım yapacak.


Kırgızistan, komşuları Özbekistan ve Kazakistan’a borçları nedeni ile doğalgaz arzında sorunlar yaşıyordu. 


Bişkek’in satış sonrası en büyük beklentisi Kazakistan ve Özbekistan’dan çok daha ucuza doğalgaz alacak olması. Zorlu kış şartlarında sürekli kesintilerin yaşandığı ülkede yeterli miktarda doğalgazın makul fiyatlarla tüketiciye ulaştırılması hedefleniyor.


Geçen yıl soğuk kış aylarında Kazakistan ve Özbekistan kendi ihtiyaçlarını karşılayabilmek için Kırgızistan vanalarını kapatmıştı.


Orta Asya’nın stratejik ülkesi Kırgızistan 500...