28 / 04 / 2024

Kırgızistan'da yatırımcı işletmeler emlak vergisinden muaf!

Kırgızistan'da yatırımcı işletmeler emlak vergisinden muaf!

Kırgızistan'da her türlü sanayi üretimi yapacak yeni yatırımcı işletmeler 5 yıl emlak, satış, gelir ve arazi vergisinden muaf tutuldu.



Kırgızistan'da yenilikçi teknolojilere dayalı her türlü sanayi üretimi yapacak yeni yatırımcı işletmeler için hazırlanan teşvik ve destek paketi açıklandı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Başbakanlık Basın Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, ülkede 1 Ocak 2019 yılından sonra 30 ilde ve tüm köylerde açılan veya açılacak olan sanayi işletmelerinin 5 yıl emlak, satış, gelir ve arazi vergilerinden muaf olduğu belirtildi.

Açıklamada, vergi muafiyetinin, hafif sanayi ve gıda sanayisi, elektrik enerjisi, tarım ürünlerinin işlenmesi, montaj ve ihracata yönelik her türlü üretime dayalı sanayi sektörlerinde uygulanacağı kaydedildi.

Hükükümet tarafından belirlenen yerleşim birimlerinde uygulanan vergi muafiyetinden yararlanmak isteyen yeni işletme sahiplerinin yerel makamlara başvuruda bulunması gerektiği ifade edilen açıklamada, yerel makamlar tarafından hazırlanan anlaşma temelinde faydalanacağı ifade edildi. 


Geri Dön