12 / 05 / 2024

Kırgızistan teşvik paketi

Kırgızistan teşvik paketi

Kırgızistan'da her türlü sanayi üretimi yapacak yeni yatırımcı işletmeler 5 yıl emlak, satış, gelir ve arazi vergisinden muaf tutuldu.

Kırgızistan'da yaşanan konut krizi intihar salgınına neden oldu!

Kırgızistan'ın güneyinde yer alan Andarak köyünde kadınlar arasında intihar vakalarında artış yaşanıyor. Dünyanın önde gelen basın kuruluşlarından Eurasianet bölgede yaşanan konut krizinin intiharları tetikleyen bir sebep olduğunu ortaya çıkardı.

Başarı Teşvik Programı'nın detayları açıklandı! İlkokul, ortaokul, lise üniversite! Şartları karşılayan herkes alacak!

Başarı Teşvik Programı ile en az 4 yıllık eğitim veren yükseköğretim kurumlarında örgün eğitim gören öğrencisi bulunan ihtiyaç sahibi hanelere, her sene eğitim süresi boyunca aylık 300 lira destek verileceği açıklandı.

İlk kez ev alacaklara teşvik paketi! Türkiye’de de uygulanır mı?

Emlak krizi yaşayan Çin’de hükümet ilk kez ev alacaklar için harekete geçti. Emlak krizini çözmek isteyen yönetim ilk kez ev alacaklar için teşvik paketi hazırlayarak emlak sektörünü canlandırmak için düğmeye bastı. Benzer bir durumun Türkiye’de olabileceği ise bir soru işareti.

Sağlık çalışanlarına müjde geldi! Teşvik ödemesi miktarları açıklanıyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sağlık çalışanlarının beklediği haber duyurdu. Sağlık çalışanları alacakları teşvik ödemesi miktarlarını yarın öğrenebilecekler. Sağlık çalışanlarının teşvik ödemesi miktarı nedir?

Sağlık çalışanları dikkat! Bakandan sağlık çalışanlarına teşvik miktarı açıklaması!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, milyonlarca sağlık çalışanın beklediği teşvik miktarına dair açıklamada bulundu. İşte detaylar!

Sağlık çalışanları dikkat! Sağlık çalışanları ne kadar maaş alıyor? Ek ödeme ve teşvik ödemeleri ne kadar oldu?

Binlerce Sağlık çalışanı ek ödemelerin en zaman nasıl yapılacağını merak ediyor. Peki  sağlık çalışanlarının maaşları, ek ödemeleri, teşvik ödemeleri ne kadar? İşte detaylar...

DATÜB ve Kırgızistan Ahıska Türkleri Derneği'nden Kırgızistan'a inşaat malzemesi desteği!

Merkezi İstanbul'da olan Dünya Ahıska Türkleri Birliği (DATÜB) ile Kırgızistan Ahıska Türkleri Derneği, Kırgızistan'da, Tacikistan sınırında yaşanan çatışmaların etkilediği kişiler için toplam 25 tonluk un, gıda ve inşaat malzemesi desteği yaptı.

Kırgızistan'dan çatışmadan etkilenen evler için yardım talebi!

Kırgızistan, AGİT'ten Kırgızistan-Tacikistan sınırındaki çatışmadan etkilenen evler için Avrupa'dan yardım talebinde bulundu. 

Mıstaçoğlu Holding'ten Kırgızistan'a karma proje! 

Türkiye, Kırgızistan'da en çok yatırım gerçekleştiren ilk 5 ülke arasında yer aldı. Mıstaçoğlu Holding, Kırgızistan'da AVM, otel ve gayrimenkul geliştirme yatırımlarına hız verdi...

Cengiz Holding Kırgızistan Kerben'deki havalimanını yeniden inşa edecek!

Cengiz Holding Kırgızistan’da havalimanı inşa edecek. Bu yatırım için Eti Bakır Terek-Say isminde bir ortaklık kuruldu. Cengiz Holding ve Kırgız şirketin kurduğu bu ortaklık Celalabad bölgesinin Kerben kentindeki havalimanını yeniden yapacak ve genişletecek.

Aralık 2020'de 1.181 yatırım teşvik belgesi verildi!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, 2020'nin Aralık ayında 1181 yatırım teşvik belgesi düzenledi.

Kırgızistan'da mali suçlarla ilgili af ilan edildi!

Kırgızistan'da siyasi yönetimi elinde bulunduran Başbakan Sadır Caparov, ülkede ekonomik çöküşü engellemek amacıyla mali suçlarla ilgili af ilan ettiğini açıkladı.

ABD Temsilciler Meclisi 2,2 trilyon dolarlık Kovid-19 teşvik paketini onayladı!

Teşvik paketinin, Cumhuriyetçilerin çoğunlukta olduğu Senato'dan geçemeyeceği öngörülüyor.

Kırgızistan teşvik paketi Haberi

Kırgızistan teşvik paketi

Kırgızistan'da yenilikçi teknolojilere dayalı her türlü sanayi üretimi yapacak yeni yatırımcı işletmeler için hazırlanan teşvik ve destek paketi açıklandı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Başbakanlık Basın Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, ülkede 1 Ocak 2019 yılından sonra 30 ilde ve tüm köylerde açılan veya açılacak olan sanayi işletmelerinin 5 yıl emlak, satış, gelir ve arazi vergilerinden muaf olduğu belirtildi.

Açıklamada, vergi muafiyetinin, hafif sanayi ve gıda sanayisi, elektrik enerjisi, tarım ürünlerinin işlenmesi, montaj ve ihracata yönelik her türlü üretime dayalı sanayi sektörlerinde uygulanacağı kaydedildi.

Hükükümet tarafından belirlenen yerleşim birimlerinde uygulanan vergi muafiyetinden yararlanmak isteyen yeni işletme sahiplerinin yerel makamlara başvuruda bulunması gerektiği ifade edilen açıklamada, yerel makamlar tarafından hazırlanan anlaşma temelinde faydalanacağı ifade...