06 / 07 / 2024

Gazze briket

Gazze briket

İsrail ablukası sebebiyle inşaat malzemelerinin girişinde büyük sıkıntıların yaşandığı Gazze Şeridi'nde iki kadın mühendis, odun ve kömür külünden yanmayan briket üretti.

Sadakataşı, İdlib'teki 250 briket evi savaş mağdurlarına teslim etti!

Sadakataşı Derneği tarafından Suriye'nin İdlib kentine bağlı Kelbit köyünde hayata geçirilen 250 briket ev, savaş mağduru ailelere teslim edildi.

Deniz Feneri Derneği'nin İdlib'de yaptığı 900 briket eve aileler yerleşiyor!

Deniz Feneri Derneğinin İdlib'de savaş mağduru aileler için hayata geçirdiği briket evler tamamlandı.

Sadakataşı Derneği, İdlib'deki 308 briket evi teslim etti!

Çalışmalarına devam eden Sadakataşı Derneği, Almanya Uluslararası İnsani Yardım Derneğinin katkılarıyla Suriye'de Beşşar Esed rejim güçlerinin saldırılarıyla zorla yerinden edilen siviller için hayata geçirdiği briket evlerinden 308'inin, ihtiyaç sahiplerine teslimini yaptı.

İHH, İdlib'de Yaşam Evleri projesiyle briket ev inşa edecek!

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Suriye'deki iş savaş sebebiyle İdlib'e göç eden Suriyelileri daha iyi imkanlara kavuşturmak için  "Yaşam Evleri" projesi kapsamında 40 metrekarelik briket evler inşa edecek.

Katar'ın Gazze'de yapacağı hastanenin ilk etap inşası için imzalar atıldı!

Katar'ın, Gazze'nin güneyindeki Refah kentinde yapacağı hastane projesinin ilk aşamasının hayata geçirilmesi amacıyla imzaların atıldığı belirtildi.

İdlib'e 26 briket ev inşa edilecek!

Suriye İdlib'te ihtiyaç sahipleri için 26 briket evin hayata geçirileceği "Adıyaman Sokağı" oluşturulacak.

İHH 2020'de 14 bin briket ev inşa etti!

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, 2020 yılında Asya, Afrika ve Ortadoğu'da 15 ülke ve bölgede 14 bin briket evin inşaatını tamamladı.

İdlib'de 27 bin 665 briket ev tamamlandı!

İdlib'de yapımı hedeflenen 52 bin 772 briket evden bugüne kadar 27 bin 665'inin inşaatı tamamlandı.

İHH'nın Azez'de inşa ettiği 154 briket ev ailelere teslim edildi!

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin kuzeyindeki Azez'de yetimler için hayata geçirdiği 154 briket evi teslim etti.

TDV, İdlib'deki sivilleri briket evlere yerleştiriyor!

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), Suriye’nin kuzeybatısındaki İdlib ilindeki çadırlarda ağır kış şartlarında yaşam mücadelesi veren sivilleri, yaptıkları briket evlere taşıyor.

İdlibliler, AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen'i briket evleri görmeye çağırdı!

Türkiye'nin inşa ettiği briket evlere yerleştirilen İdlibliler, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısına katılarak, Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen'i bölgeye çağırdı.

Suriyeliler briket evin hayaliyle yaşıyor!

Suriye'de Beşşar Esed rejiminin saldırılarından kaçarak Türkiye sınırına sığınan Suriyeliler briket evlerinin inşa edileceği günü bekliyor.

Süleyman Soylu, İdlib'de inşa edilen briket evleri inceledi!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Suriye'nin İdlib bölgesinde AFAD koordinasyonunda inşaatı süren briket evlerde incelemeler gerçekleştirdi. 

Gazze briket Haberi

Gazze briket

Gazze İslam Üniversitesi Yapı Mühendisliği Bölümü'nden yeni mezun olan Meced el-Mişheravi ve Ravan Abdullatif, taş ve kum yerine odun ve kömür kullanarak ürettikleri ateşe dayanıklı briketlerle Gazze'deki inşaat malzemesi sıkıntısını bir nebze olsun gidermeyi amaçladıklarını söyledi. Mişheravi, onlarca denemenin ardından Gazze'de ilk sayılabilecek bu tür bir yapı malzemesini üretmeyi başardıklarını anlattı.


Ürettikleri briketin bir numunesini Japonya'daki gelişmiş laboratuvarlara gönderdiklerini ve inşaatlarda kullanılabileceği konusunda güvenilirlik onayı aldıklarını ifade eden Mişheravi, odun ve kömür külünden ürettikleri briketin hafif olmasına rağmen sağlam ve ateşe dayanıklılık özelliği taşıdığını dile getirdi.


Taş ve kuma ihtiyaç duymadan ürettiler

Odun ve kömür külünden üretilen briketin ağırlığının taş ve kumdan üretilenlerin yarısı, maliyetinin ise yüzde 30 daha az olduğunu vurgulayan Mişheravi, "Arkadaşım Ravan ile elde ettiğimiz bu başarı, üniversitede son...