13 / 05 / 2024

Gazze cami

Gazze cami

AA muhabirine konuşan Diyanet Vakfı görevlisi Selçuk Öztürk tarafından alınan bilgiye göre Türkiye Diyanet Vakfı'nın, Gazze'de İsrail saldırıları sonucu yıkılan camilerin yapımı konusunda çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi.

Türkiye Diyanet Vakfı 10 ülkede 16 cami inşa ediyor!

Bugüne kadar 25 ülkede 100'ün üzerinde cami ve eğitim binasını hizmete açan Türkiye Diyanet Vakfının Filistin Gazze, Kırım, Belarus ve Haiti gibi dünyanın çeşitli noktalarında yaptırdığı camilerde açılış için gün sayılıyor.

Gazze'de 9 Caminin temeli atıldı!

Gazze camii, Gazze cami projesi, Gazzede 9 cami, Gazzede 9 cami yenileniyor, Gazzede 9 caminin temeli atıldı.

TOKİ Bitlis Adilcevaz'da cami ve spor alanı ihalesi 17 Ekim'de!

Bitlis Adilcevaz'da cami ve Toplum Merkezi'ne ait olan spor alanlarının ihalesi 17 Ekim Çarşamba günü yapılacak...

TOKİ Niğde Çamardı'da 100 konut, cami ve büfe ihalesi 15 Ekim'de!

Niğde Çamardı'da yer alan 100 adet konut, cami ve büfenin ihalesi 15 Ekim Pazartesi günü yapılıyor...

Cami Mimarisi Sempozyumu bugün Hilton Convention Center'da!

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İstanbul Hilton Convention Center'da Cami Mimarisi Sempozyumu düzenliyor

TOKİ Trabzon Araklı'da cami restorasyon ihalesi 2 Ekim'de!

TOKİ Trabzon Araklı Kalecik Mahallesi'nde cami restorasyon işinin ihalesi 2 Ekim'de yapılıyor...

Çamlıca’ya cami için 20 proje finale kaldı!

Çamlıca Tepesi'ne inşa edilecek cami projesi için yapılan 62 başvurudan 20'si finale kaldı

Manisa'da 65 cami restore edilecek!

Manisa'da, aralarında Kanuni Sultan Süleyman'ın annesi Hafsa Sultan'ın yaptırdığı Sultan Camisi ile 3. Murad'ın Mimar Sinan'a yaptırdığı Muradiye Camisi'nin de arasında olduğu asırlık 65 cami restore edilecek

Çamlıca'ya yapılacak dev cami projesi gecikecek!

'Çamlıca yeni silüetinin mimarını arıyor' adıyla düzenlenen Çamlıca Cami yarışması için projelerin teslimi 3 Eylül’de sona erdi.

İstanbul cami, köprü ve havaalanlarıyla yeniden şekillenecek!

Cami, köprü, havaalanı ve Türkiye’nin en ikonik meydanının yeniden şekillendirilmesi, Erdoğan’ın, kent için beslediği hırsların boyutunu gösteriyor. Ancak eleştirenler, başbakanın kendisi için anıtlar inşa ettirdiğini söylüyor...

Mimarlar 80 yıldır cami projesi çizmiyor!

DİYANET İşleri Başkanı Prof. Mehmet Görmez “80 yıl boyunca mimarlarımızın cami projeleri çizmediğini” söyledi. Nedenini şöyle açıkladı: “Küsmüşlerdi...”

Dev cami projesi için hazırlanan imar planına itiraz edildi!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Çamlıca Tepesi’ne yapılacağını açıkladığı İstanbul’un her yerinden görülecek dev cami projesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan imar planına itiraz edildi

Belediye Meclisi'ne Çamlıca tepesi cami gerginliği damga vurdu!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ağustos ayı meclis toplantısının üçüncü gününe, AK Parti ve CHP’li üyeler arasındaki cami tartışmaları damgasını vurdu.

Gazze cami Haberi

Gazze cami

Türkiye Diyanet Vakfı'nın (TDV), Gazze'de İsrail saldırıları sonucu yıkılan camilerin yapımı konusunda çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi.


AA muhabirine konuşan Diyanet Vakfı görevlisi Selçuk Öztürk, Gazze'ye yaptığı ziyaret zarfında camilerin inşa edileceği yerlerde incelemelerde bulunduklarını kaydetti.


" Gazze ziyaretimiz, 2008 yılındaki saldırılarda yıkılan 9 caminin inşa projesini tamamlamayı hedefliyor" diyen Öztürk, Diyanet Vakfı'nın Gazze'nin diğer bölgelerinde de 10cami inşa projesi bulunduğunu ifade etti.


Gazze Din İşleri ve Vakıflar Bakanlığı Müsteşarı Hasan es-Sayfi de Türk heyetinin 9 caminin inşası için gerekli çalışmaları tamamlamak üzere Gazze'yi ziyaret ettiğini dile getirdi.


Heyetin, yetimlerin bakımı için Türk merkezi ile Türk-Osmanlı Merkezi inşası gibi insani ve sosyal projelerinin de bulunduğunu ifade eden Sayfi, Filistinlilere yardımlarından dolayı Türk hükümeti ve halkına teşekkür etti.


Beyt Hanun Sınır Kapısı'ndan dün Gazze'ye gelen heyetin ziyaretinin...