18 / 05 / 2024

Gazze restorasyonu

Gazze restorasyonu

Filistinli Ebu Selame ailesi, Gazze'de Osmanlı mimarisine uygun inşa edilmiş 430 yıllık konağı satın alarak restore etti. Kullanılabilir hale gelen konağın her köşesi tarihten izler taşıyor.

Katar, Gazze'de yıkılan 45 binden fazla evin restorasyonu için yardım sağlayacak!

Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lolwah Al Khater yaptığı açıklamada, Katar'ın Gazze'de yıkılan 45 binden fazla evin restorasyonu için yardım sağlayacağını söyledi.

Veysel Eroğlu: Gazze'nin su ve altyapı sorunlarını çözeceğiz!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Gazze'deki insanların aç ve susuz olduğunu belirterek, "İnşallah Gazze'nin su, sağlık ve altyapı meselelerini de çözeceğiz." dedi.

Yılmazlar İnşaat Gazze'nin imarına talip!

İsrail’de 22 yıldır faaliyet gösteren Yılmazlar İnşaat Genel Müdürü Ahmet Arık, İsrail inşaat sektöründe elde ettikleri tecrübeyi Gazze’nin imarında kullanmak istediklerini belirtti.

Gazze'ye 200 yataklı hastane müjdesi!

Başbakan Binali Yıldırım, Gazze halkının kullanımı için konutlar inşa edileceği ve 200 yataklı Türkiye-Filistin Dostluk Hastanesinin de en kısa zamanda hizmete alınacağı ifade edildi.

TOKİ, Gazze'de konut inşa edecek!

Başbakan açıkladı: İsrail'le varılan anlaşma kapsamında Filistin'e topyekun uygulanan ambargo büyük ölçüde kalkmış oluyor. Cuma günü ilk gemimiz Gazze'ye insani yardım götürecek.

İsrail'den Türkiye’nin Gazze’deki projelerine onay!

İsrail, Türkiye’nin Gazze’ye yönelik 3 projesini onaylarken, Gazze’ye doğalgaz boru hattı bağlanmasını da içeren teklif için de prensip kararı aldı.

Gazze'ye yapay ada yapılacak!

İsrail Ulaştırma Bakanı Yisrael Katz'in, Gazze ablukasının hafifletilmesi için denizin üzerine yapay bir ada yapılmasını önerdiği ileri sürüldü.

AKM’nin restorasyonu için imza toplanıyor!

77 yaşındaki Devlet Tiyatrosu eski sahne amiri Ediz Baysal, önce Devlet Tiyatrosu Seyirciler Derneği’ni (DEVTİS) kurdu. Şimdi de atıl bırakılan AKM’nin restorasyonu için etkinlik etkinlik gezip imza topluyor.

Gelibolu Ahmed Cahidi Sultan Camisi'nin restorasyonu tamamlandı!

Gelibolu Yarımadası sınırları içinde bulunan 4 asırlık tarihi Ahmed Cahidi Sultan Türbesi ve Camisi'nin restorasyonu tamamlandı. Restorasyonu 2,5 yıl süren caminin onarımında 250 bin lira harcandı.

Gazze'deki 9 caminin inşaatı hızlandı!

Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü Tutkun ve beraberindeki heyet, Gazze'deki 9 caminin inşaatında inceleme yaptı. 9 camide, 45 gün boyunca kente çimento girişine izin verilmediği için yavaşlayan çalışmalar yeniden hızlandı.

Selimiye Camii restorasyonu onay bekliyor!

Mimar Sinan'ın ustalık eseri Selimiye Camisi'nin restorasyonu esnasında dış cephesi de temizlik anlamında elden geçirilecek.

Türk Kızılayı'ndan Gazze'ye ilk yardım istasyonu!

Gazze'nin İsrail sınırındaki El-Karara kasabasında, Türk Kızılayı'nın finansmanı ve Karara Belediyesi ile Filistin Kızılayı'nın işbirliğiyle ilk yardım istasyonu açıldı.

İsrail Gazze'ye çimento girişine izin verdi!

İsrail'in yedi hafta aradan sonra Kerm Ebu Salim Kapısı'ndan Gazze'ye çimento girişine izin verdiği bildirildi. Kerm Ebu Salim Kapısı Müdürü Münir el-Galban, bölgeye çimento yüklü 80 kamyonun girişinin beklendiğini söyledi.

Gazze restorasyonu Haberi

Gazze restorasyonu

Filistinli Ebu Selame ailesi, Gazze'de Osmanlı mimarisine uygun inşa edilmiş 430 yıllık konağı satın alarak restore etti. Ailenin, neredeyse yıkılmak üzereyken aldığı ve altı aylık restorasyon çalışmasının ardından kullanılabilir hale gelen konağın her köşesi tarihten izler taşıyor.


Gazze'deki Filistin Turizm Bakanlığı Eski Eserler ve Kültür Mirası Dairesi Müdürü Cemal Ebu Ride, Eski Belde'ye bağlı Zeytun mahallesinde bulunan konağın 430 yıl önce Osmanlı döneminde inşa edildiğini belirterek, "Konak, İslam mimarisi, sanatı, tarihi açısından nadide bir örnek" dedi.


Konağın yeni sahibi Atıf Ebu Selame ise tarihi konağın dikkatini çektiğini belirterek, "Kültürel mirasımıza sahip çıkmak, bu topraklardaki haklarımızı müdafaa etmek ve bu toprakların bize ait olduğunu tüm dünyaya duyurmak için yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kalmış bu konağı almaya karar verdim. Konak, altı ay süren...