02 / 05 / 2024

Gazze sanayisi

Gazze sanayisi

Filistin Sanayi Birliği Genel Sekreteri Vaddah Besisu, "Gazze Şeridi'nde ekonomi ve sanayinin tamamen çöküşünün engellenmesi" çağrısı yaptı. Besisu, Gazze'de binden fazla işletme ve atölyenin yıkıldığını söyledi.

İsrailli inşaat şirketinin Gazze'deki konut reklamı akıllarda soru işareti bıraktı! 

İsrailli bir inşaat şirketi, Gazze'de konut reklamını yayımlaması akıllara soru işareti bıraktı. 

Gazze'de 37 günde 41 bin 30 konut tamamen yıkıldı!

Gazze Şeridi'ndeki hükümetin  bölgedeki duruma ilişkin yazılı açıklamaya göre İsrail'in 37 gündür devam eden saldırılarında 41 bin 30 konut tamamen, 222 bin 120 konut ise kısmen yıkıldığı açıklandı. 

Gazze’ye olası kara saldırısı haberi altın, gümüş ve petrolü resmen uçurdu! Fiyatlar tavan yaptı!

Gazze’ye kara saldırısına yönelik tedirginlikler, emtia piyasalarında yeni endişe yarattı: Altının ons fiyatı, İsrail-Hamas çatışması nedeniyle yüzde 5.47 artarak, 7 ayın en yüksek haftalık kazancına ulaştı. Gümüş yüzde 5.2 yükseldi. Petrol fiyatı ise varil başına 90 doların üstünü gördü.

İHH'den Gazze halkına kira yardımı!

İHH İnsani Yardım Vakfı Gazze'de İsrail'in saldırısı sonucunda evleri yıkılan ailelere kira yardımında bulundu.

İnşaat malzemeleri sanayisi tüm zamanların en yüksek rakamında!

İnşaat malzemeleri sanayisi tüm zamanların en yüksek rakamına çıktı. Türkiye İMSAD İnşaat Malzemeleri Sanayi Dış Ticaret Endeksi, Haziran 2021'de pazarlardaki iyileşme ve canlanma ile son senelerin en yüksek performansını sergiledi.

Gazze'de inşa edilecek 1000 konut için anlaşma yapıldı!

 Filistin Çalışma ve İskan Bakan Yardımcısı Naci Serhan, yıkıma uğrayan Gazze'de inşa edilecek konutlar için Kahire ile anlaşma yapıldığını dile getirdi.

İnşaat malzemeleri sanayisi 2021'in ilk çeyreğinde yüzde 17,2 büyüdü!

Türkiye İMSAD, tarafından açıklanan ‘Türkiye İMSAD Mayıs 2021 Sektör Raporu’na göre, ülke genelinde inşaat malzemeleri sanayisi 2021'in ilk çeyreğinde geçen yıla oranla yüzde 17,2 büyüdü. 

Katar, Gazze'de yıkılan 45 binden fazla evin restorasyonu için yardım sağlayacak!

Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lolwah Al Khater yaptığı açıklamada, Katar'ın Gazze'de yıkılan 45 binden fazla evin restorasyonu için yardım sağlayacağını söyledi.

Katar, Gazze'nin yeniden imarı için 500 milyon dolar destek verecek!

Katar, İsrail'in 10 Mayıs 2021 itibariyle başlayan ve aralıksız devam eden saldırılarında hasar gören Gazze'nin yeniden imarı için destek sağlayacak.

Gazze'nin yeniden imarı için çağrı!

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Gazze'de Hamas'la varılan ateşkesin ardından bölgeyi ziyaret etti. 

İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki saldırılarında 2 bin konut yıkıldı!

İsrail'in Gazze Şeridi'ne 10 Mayıs 2021 itibariyle devam eden aralıksız saldırılarında 2 bin konut yıkıldı.

Gazze nasıl imar edilecek?

İsrail'in Gazze saldırıları sonucunda en az 14 bin yerleşim yeri zarar gördü. Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı Gazze'nin yeniden imar edilmesinin yıllar boyu sürebileceğini dile getirdi. 

İsrail'in Gazze'de yıktığı 13 katlı binanın sahibinden suç duyurusu! 

İsrail savaş uçaklarının Gazze'de yıktığı 13 katlı binanın sahibi Cevad Mehdi, Uluslararası Ceza Mahkemesine, İsrail hakkında suç duyurusunda bulundu.

Gazze sanayisi Haberi

Gazze sanayisi

Filistin Sanayi Birliği, uluslararası topluma "Gazze Şeridi'nde ekonomi ve sanayinin tamamen çöküşünün engellenmesi" çağrısında bulundu.


Filistin Sanayi Birliği Genel Sekreteri Vaddah Besisu, Gazze'deki Beytu's-Sahafe (Basın Evi) Kurumunda düzenlediği basın toplantısında, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği son saldırılarda binden fazla işletme ve atölyenin yıkıldığını, sanayi sektörü çalışanlarının yüzde 70'inin işlerini kaybettiğini söyledi.


İsrail ablukasının sanayi sektörünün sıkıntılarını daha da artırdığını belirten Besisu, "Sanayi için gereken ham maddelerin Gazze'ye girişine izin verilmesi konusunda uluslararası toplumun İsrail'e baskı yapmasını, aynı şekilde işletme sahipleri ile çalışanlarına Gazze'ye giriş çıkışlarında kolaylık sağlanmasını istiyoruz." dedi.


Besisu, "Gazze'nin Yeniden İmarı Konferansı'na katılan donör ülkeler, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği son saldırılarda yıkılan işletmelerin maruz kaldığı zararın tazmin edilmesi ve yeniden aktif hale getirilmesi için gereken katkıyı sağlamalı." ifadelerini kullandı.


Mısır'ın başkenti Kahire'de Ekim 2014'te...