05 / 05 / 2024

Gazze su temin projesi

Gazze su temin projesi

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Gazze'de denizden su arıtacak yaklaşık 300 milyon dolar maliyetli su temin projesi planladıklarını anlattı.

İsrail'in Gazze'de yıktığı 13 katlı binanın sahibinden suç duyurusu! 

İsrail savaş uçaklarının Gazze'de yıktığı 13 katlı binanın sahibi Cevad Mehdi, Uluslararası Ceza Mahkemesine, İsrail hakkında suç duyurusunda bulundu.

Gazze Hükümet Bilgilendirme Ofisi: Konut kulelerinin hedef alınması savaş suçudur!

Gazze Şeridi'ndeki Hükümet Bilgilendirme Ofisi, konut kulelerinin bombalanması ve sivillere karşı işgal güçlerinin işlediği suçların devam ettirilmesine ilişkin açıklama yaptı. Ofisten yapılan açıklamada ,"Konut kulelerinin hedef alınması savaş suçudur" denildi.

Gazze'de ısı yalıtımlı tuğla geliştirildi!

Gazze'de yaşanan elektrik krizinin etkilerini hafifletmek için ısı, su ve ses yalıtımı sağlayan tuğla üretti. Filistinli akademisyenlerin söz konusu icadı İngiltere, Avustralya ve Mısır'daki bilimsel dergilerden inceleme kabulü aldı.

Kahramanmaraş Adatepe Barajı 3. Kısım ihalesi yapıldı!

Kahramanmaraş Adatepe Sulaması 3. Kısım inaşatının ihalesi yapıldı. 3. kısım ile birlikte toplamda 239 bin 860 dekar araziye su temin edilecek.

KKTC Su Temin Projesi dört yılda tamamlandı!

KKTC Su Temin Projesi kapsamında Ada'ya ulaşan suyun dağıtımı için inşa edilen Girne ve Dipkarpaz Bölgesi İçme Suyu İsale Hatlarını tamamladı. Türkiye'den iletilen içme suyu Ada'nın her noktasına ulaştı.

Manisa'da içme suyu hattı yenileme çalışmaları sürüyor!

MASKİ Genel Müdürlüğü, Yunusemre ilçesine bağlı Örselli Mahallesi’nin kanalizasyon hattı yenileme çalışmalarının ardından, mahallenin içme suyu şebekesini de değiştirerek vatandaşlara daha sağlıklı su temin ediyor.

KKTC'ye elektrik 2017'de verilecek!

Türkiye’nin geçtiğimiz yıl Ekim ayında hayata geçirdiği ‘KKTC Su Temin Projesi’nin yankıları sürerken, KKTC’ye deniz altından kablo ile Türkiye’den elektrik götürülmesi projesi dikkatleri yeniden adaya çevirdi.

Gülenyaka'nın su sorunu çözülüyor!

MASKİ Genel Müdürlüğü, Alaşehir Gülenyaka Mahallesi’ne yeterli su temin etmek için mahallede yürüttüğü sondaj çalışmasını tamamlayarak, su numune alımını gerçekleştirdi.

Türkiye'den KKTC'ye 250 milyon TL’lik devlet hastanesi!

Türkiye, KKTC’ye yaptığı 1 milyar 600 milyon TL’lik su temin projesinin ardından ülkeye yaklaşık 250 milyon TL’lik devlet hastanesi de yapacak.

Gazze'ye 300 milyon dolarlık su temin projesi geliyor!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Gazze'de denizden su arıtacak yaklaşık 300 milyon dolar maliyetli su temin projesi planladıklarını anlattı.

Veysel Eroğlu: Gazze'ye arıtma tesisi kurulması şart!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Gazze'ye deniz suyu arıtma tesisi kurulmasına ilişkin, "Orada yer altı su kaynakları veya yüzey suları yok. Mecburen denizden arıtılması lazım." dedi

Veysel Eroğlu: Gazze'nin su ve altyapı sorunlarını çözeceğiz!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Gazze'deki insanların aç ve susuz olduğunu belirterek, "İnşallah Gazze'nin su, sağlık ve altyapı meselelerini de çözeceğiz." dedi.

Bingöl Ilıcalar'a yapay gölet yapılacak!

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Kamulaştırma işleminin onaylandığını, proje ile 1200 dekar araziye su temin edileceğini söyledi.

Gazze su temin projesi Haberi

Gazze su temin projesi

ORMAN ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Gazze'de denizden su arıtacak yaklaşık 300 milyon dolar maliyetli su temin projesi planladıklarını anlattı.


Afyonkarahisar'ın Dinar İlçesi'nde kaymakamlığın düzenlediği bayramlaşma programına katılan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bayramlaşma öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Türkiye- İsrail ilişkilerinin normalleşme sürecine girmesiyle Filistin'e yardımların bayram öncesi ulaştığını hatırlatan Bakan Eroğlu, Türkiye'nin Gazze'de su sorununun çözümü için 300 milyon dolarlık denizden su arıtma projesini hayata geçireceğini aktardı. 


Türkiye ile İsrail ilişkilerinin bozulması öncesi Filistin'e su sağlaması için kendisine bir proje getirildiğini açıklayan Bakan Eroğlu, projenin uygulanabilir olduğunu, kendisinin projeyi geliştirdiğini vurguladı. Denizden su arıtacak projeyle tüm Gazze'nin su probleminin çözülebileceğini belirten Eroğlu, “Orada yeraltı kaynakları suyu veya yüzey suları olmadığından, mecburen denizden arıtmamız lazım. Deniz suyunun...